تنظیم بازار؛ کاری که بورس توان آن را دارد

کد خبر: 621255

مدیر عامل بورس کالا گفت: برای مدیریت نوسان‌های بازارهای مالی باید از بازارهای خاص مدیریت این بازارها استفاده شود و برخی هنگام تلاطم ارزی ذهنشان به سمت بیمه و دخالت دولت با عرضه و تقاضا در بازار فیزیکی ارز می‌رود که روشی سنتی است

روزنمه آرمان: مدیر عامل بورس کالا گفت: برای مدیریت نوسان‌های بازارهای مالی باید از بازارهای خاص مدیریت این بازارها استفاده شود و برخی هنگام تلاطم ارزی ذهنشان به سمت بیمه و دخالت دولت با عرضه و تقاضا در بازار فیزیکی ارز می‌رود که روشی سنتی است.
حامد سلطانی‌نژاد افزود: امروزه نقش دولت از یک مداخله‌گر به ناظر تبدیل شده است و بیشتر سیاستگذاری می‌کند و برای اینکه دولت سیاستگذار باشد نیازمند یک بستر است تا بخش‌های غیردولتی بازیگران این زمین باشند و دولت تنها ناظر باشد و قواعد بازی را تدوین کند. او اظهار داشت: البته درگام‌های نخست ممکن است دولت مجبور شود که دراین زمین بازی هم کند و در ادامه به‌تدریج این نقش را به دیگران واگذار ‌کند.سلطانی نژاد افزود: ابزارهایی که در بورس وجود دارد می‌تواند برای مدیریت و کنترل بازار استفاده شود و مصوبه اخیری که به‌عنوان پیشنهاد دولت در قالب برنامه ششم توسعه در مجلس تصویب شد، گام بزرگی در همین جهت است. براساس این مصوبه باید برای نظارت و کنترل بازار به جای روش‌های سنتی از روش‌های نوین استفاده کرد که مهم‌ترین ابزار نوین دراختیار بورس قرار دارد.اینکه برای تنظیم بازار، کالا ذخیره کنیم و با هزینه بالا هنگام نیاز بازار توزیع کنیم دردنیا منسوخ شده است، چراکه به راحتی با استفاده از بازارهای نوین این کار را می‌توان ساده‌تر و ارزان‌تر انجام داد. مدیر عامل بورس کالا تاکید کرد: نگرانی اصلی در بازارهای کالایی کمبود و افزایش قیمت کالاهاست. نهادی مانند شرکت پشتیبانی امور دام این دغدغه را دارد که از کمبود یا گرانی آن جلوگیری کند تا به یک باره قیمت‌ها افزایش نیابد. سلطانی‌نژاد گفت: در روش سنتی خوراک دام مانند ذرت و جو و حتی کالای نهایی مثل گوشت قرمز و مرغ از بازار داخل یا خارج خریداری و بدون آنکه برآورد دقیقی از میزان مصرف وجود داشته باشد درانبارها ذخیره می‌شود تا هنگام نیاز عرضه شود. اما در بورس شرکتی که تنظیم‌ کننده بازار است می‌تواند در بورس کالایی کشورهای بزرگ صادرکننده این محصولات مانند آرژانتین و برزیل برای چند ماه آینده سفارش خرید را ثبت کند و موقعیت بگیرد و عکس آن را در بورس کالای ایران برای همان تاریخ سفارش فروش ثبت کند. در بورس از ابزارهایی می‌توان بهره برد که نیازی هم به پرداخت یکجای پول هنگام سفارش خرید ندارد. در قرارداد فوروارد تنها با پرداخت ۱۰ درصد ارزش کالا درخواست به صورت رسمی ثبت می‌شود.
او اظهار داشت: با توافق‌هایی که می‌توان میان بورس کالای ایران و بورس‌های کشورهای مهم عرضه‌‌کننده کالا در آینده منعقد کرد، حتی نیازی به اعزام کارگزار برای عقد قرارداد خرید محصولات در کشورهای خارجی نیست. مدیران و مسئولان نهادهای تنظیم‌ کننده بازار به راحتی می‌توانند از طریق سیستم‌های آنلاین از محل دفتر کار خود سفارش خرید را ثبت کند. علاوه بر این، این نوع سفارش ارزان‌تر از روش حضوری تمام می‌شود. سلطانی نژاد اعلام کرد: زمانی که کارگزار برای خرید محصولی به کشور دیگری سفر می‌کند، نمی‌تواند به صورت مستقیم با تولیدکننده مذاکره کند و باید با واسطه مذاکره کند که قیمت نهایی کالا را افزایش می‌دهد. اقدام دیگری که می‌توان انجام داد این است که با پایاپای کردن کالاهای وارداتی و صادراتی با یک کشور از پرداخت پول خودداری کرد که تاثیر زیادی در کاهش قیمت و هزینه‌ها دارد. به گفته او هم‌اکنون جابه‌جایی پول و تبدیل آن به ارزهای مختلف کارمزدهای بالایی دارد. یکی از کارکردهای بورس‌ها تاثیر در کیفیت کالاها و توسعه تجارت است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت