روزنامه کیهان: روزنامه اصلاحطلب وقایعاتفاقیه در سرمقاله خود به قلم محمدقلی یوسفی کارشناس اقتصادی نوشت: عملکرد بخشهای مختلف از جمله صنعت و کشاورزی نمیتواند با استناد به آمارهای رشد اقتصادی ارزیابی شود؛ به ویژه آنکه رشد اقتصادی به پشتوانه افزایش درآمدهای نفتی حادث شده و این اتفاق، چندان هم دستاورد اقتصادی تلقی نمیشود. این اتفاق به مفهوم آن است که کشور هنوز مسیر صنعتی شدن را در پیش نگرفته و همچنان به درآمدهای نفتی وابسته است. از همین رو، رشد حدود 7/4 درصدی که به گفته مسئولان اقتصادی کشور در نیمه اول سال جاری به دست آمده و صحت آن از نظر ما تحلیلگران اقتصادی جای سؤال دارد حتی اگر آماری درست هم باشد، به این دلیل که رشد بخش صنعت یا کشاورزی که مهمترین بخشهای اقتصادی کشور هستند، رخ نداده است.
واقعیت آن است که رشد اقتصادی در زمان رکود و درست در مقطعی که تقاضای کل در کشور کاهش پیدا کرده است، نه تنها یک دستاورد اقتصادی نیست که در مواردی، مخرب هم خواهد بود؛ بزرگنماییهای اقتصادی، در حالی این روزها به کرات از سوی مسئولان اقتصادی دیده میشود که مردم تغییر و بهبودی جدی در وضعیت معیشتشان احساس نکردهاند.
دولت با این تبلیغات فقط با افزایش سطح انتظار مردم، مسیر خود برای تحقق وعدههایش را ناهموارتر میکند. با این حال، بسیاری از دولتمردان تلاش میکنند برای بزرگنمایی دستاوردهای اقتصادی هیاهویی برای هیچ به پا کرده و آدرس اشتباه به مردم بدهند.
به عقیده من، تیم اقتصادی دولت یازدهم اگر قصد کمک به اقتصاد را دارد، در این چند ماه پایانی عمر فعالیتش، بهتر است هیچ اقدام هیجانیای در این زمینه انجام ندهد؛ نه وعدهای بدهد که امکان عمل به آن را نداشته باشد، نه با ایجاد فضای هیجانی، سطح توقع مردم را از دستاوردهای اقتصادی دولت بالا ببرد.
دیدگاه تان را بنویسید