چشم‌انداز بازار نفت در سال ۲۰۱۷

کد خبر: 606965

پیش بینی می شود که قیمت نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۷ به دلیل سرمای هوا و رشد اقتصادی ناشی از روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا بالا باقی بماند و نفت خام آمریکا بین ۵۰ تا ۶۰ دلار معامله شود.

خبرگزاری تسنیم: به گزارش پایگاه خبری فوربس، با توجه به وضعیت آشفته و مبهم جهان از نظر سیاسی، رشد اقتصادی، اختلال در عرضه نفت، تبعیت کشورها از توافق کاهش تولید و نفت شیل آمریکا می توان انتظار داشت که سال 2017 برای بازار نفت سالی همراه با نوسانات بسیار باشد. با این حال قیمت نفت بالا رفته و بسیاری پیش بینی کرده اند که بالاتر هم برود. در عرصه سیاسی: حوادث و حملات تروریستی همچنان در صدر اخبار جهان قرار دارد. حوادث تروریستی اخیر در کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان در سال جاری میلادی تاثیری حداقلی بر اقتصاد جهانی و بازارهای نفت داشته، اما گسترش حوادث تروریستی در کشورهای غربی می تواند موجب ایجاد ابهام و عدم قطعیت در اقتصاد ای کشورها و کاهش هزینه های مصرفی گردد که حاصلی جز کاهش رشد اقتصادی و افت قیمت نفت نخواهد داشت. بهبود وضعیت اقتصادی روسیه، لغو تحریم های غرب علیه این کشور و تقویت احتمالی روبل در سال 2017 می تواند تاثیری کاهشی بر قیمت نفت داشته باشد. از سوی دیگر پوتین احتمالا مشکلی با تبعیت از توافق کاهش تولید نخواهد داشت که این می تواند تاثیری نسبتا مثبت بر بازار داشته باشد. رشد اقتصادی: فارغ از اقدامات احتمالی دولت آینده دونالد ترامپ، رشد اقتصادی در چین، آمریکای لاتین و اروپا همچنان وضعیت نامشخصی دارد. اصلاحات در آرژانتین و مکزیک نشانه هایی امیدبخش هستند، اما چین همچنان با کوهی از بدهی مواجه است، اروپا با مشکلات متعددی مواجه است هرچند که نشانه هایی از ترمیم در آن دیده می شود، تقویت دلار نیز به موازنه تجاری آنها کمک می کند. در مجموع چشم انداز رشد اقتصادی تاثیری کاهشی بر قیمت نفت خواهد داشت، اما امیدواری هایی در مورد تاثیرات افزایشی نیز وجود دارد. اختلال در عرضه: با لغو تحریم های ایران، سطح عرضه حذف شده از بازار اخیرا کاهش یافته، اما کشورهای لیبی، نیجریه و ونزوئلا همگی شاهد کاهش تولید قابل توجهی بوده اند. لیبی تا حدی در حال بازگشت به بازار است، اما نیجریه برای افزایش تولید خود راه دشواری در پیش دارد. ونزوئلا با تهدید فزاینده بی ثباتی سیاسی و یا اعتصاب کارکنان بخش خود مواجه است و این به معنای عدم بازگشت تولید این کشور به وضعیت گذشته در کوتاه مدت است. نشانه های اولیه حاکی از تبعیت تولید کنندگان از توافق کاهش تولید فراوان است. اگر قیمت نفت برنت به 60 دلار یا بالاتر برسد، تولید کنندگان احتمالا به دنبال اه هایی برای افزایش تولید خود خواهند بود، اما تبعیت اولیه از توافق کاهش تولید اندکی حجم ذخایر جهانی را کاهش خواهد داد. از این رو تاثیر اولیه این توافق بر قیمت نفت ابتدا افزایشی و بعدا کاهش خواهد بود. توازن عرضه و تقاضا به میزان زیادی به سرمایه گذاری در میادین نفتی آمریکا بستگی دارد. اما اگر نتیجه این سرمایه گذاری ها افزایش قابل توجه تولید نفت خام آمریکا باشد، آنگاه بازارها مجددا نگران مازاد عرضه مجدد خواهند شد و ریسک احتمالی تغییر سیاست عربستان و دفاع از سهمش در بازار نفت به وجود خواهد آمد. بر اساس عوامل پیش گفته پیش بینی می شود که قیمت نفت در سه ماهه نخست سال به دلیل سرمای هوا و رشد اقتصادی ناشی از روی کار امدن دولت ترامپ در آمریکا بالا باقی بماند و نفت خام آمریکا بین 50 تا 60 دلار معامله شود.
در سه ماهه دوم سال، نگرانی ها در مورد رشد اقتصاد جهانی، کاهش شاخص ها در بورس امرکیاو تلاش ترامپ برای تغییر سیاست های تجاری آمریکا بر بازار تاثیر خواهد گذاشت. در این مقطع زمانی، افزایش تولید نفت شیل آمریکا شتاب خواهد گرفت و موجب نگرانی تجار و تولید کنندگان نفت در سایر نقاط جهان خواهد شد. اگر تولید نفت لیبی همچنان رو به افزایش باشد، احتمال به تاخیر افتادن برقراری موازنه مجدد در بازار افزایش خواهد یافت. پیش بینی می شود در اواخر این دوره سه ماهه قیمت نفت به زیر 50 دلار برسد. در سه ماهه سوم، ترکیبی از تبعیت تولید کنندگان از توافق کاهش تولید و رشد اقتصاد جهانی تعیین خواهند کرد که آیا قیمت نفت به سطح 40 دلار کاهش می یابد یا در نزدیکی 50 دلار می ماند. تبعیت ضعیف تولید کنندگان از توافق به ویژه از سوی عراق و روسیه و رشد سریع نفت شیل آمریکا ممکن است عربستان را به سمت تغییر سیاست نفتی اش سوق دهد. پیش بینی سه ماهه پایانی از حالا امری دشوار است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت