توانیر: مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع برق ایران (توانیر) با اشاره به وجود 344 روستای بدون برق در کشور گفت: تعداد 34 هزار خانوار عشایری بدون برق نیز در کشور وجود دارد که تلاش می شود هرچه زودتر برق رسانی شوند.
«آرش کردی» از برق رسانی به روستاهای بدون برق به عنوان تحولی در برق رسانی یاد کرد و افزود: روستاهای صعب العبور نیز از طریق انرژی فتوولتائیک برق دار می شوند.
وی با اشاره به اینکه شرکت توانیر برنامه تکمیل و بهره برداری از سه هزار مگاوات نیروگاه تولید پراکنده را در دستور کار خود دارد، گفت: یک هزار و 561 مگاوات موافقت نامه جدید نیز دریافت شده که نیازمند تامین تسهیلات از محل صندوق ذخیره ملی است.
کردی یادآور شد: با تلاش مهندسان و کارشناسان داخلی، در بخش فهام (فراسامانه هوشمند اندازه گیری و مدیریت انرژی)، اجرای سامانه AMI و شروع هوشمند سازی جزو کشورهایی هستیم که ساخت کنتور در آنها بومی شده است.
به گفته این مقام مسوول، امسال 400 هزار کنتور هوشمند با اولویت مشترکان دیماندی (انشعاب 30 کیلوات و بیشتر)، صنعتی و کشاورزی نصب شده و برای اجرای طرح فهام در مناطق پنجگانه کشور با مرکزیت استان های تهران، مشهد، اهواز، زنجان و بوشهر قرارداد منعقد شده است.
وی گفت: هم اینک 271 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور فعال است و تا پایان امسال یکصد مگاوات نیروگاه جدید از این دست به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل توانیر تک رقمی شدن نرخ تلفات انرژی در شبکه های توزیع برق، اجرای طرح «فهام»، استفاده از سامانه های هوشمند و برق رسانی به روستاهای 10 تا 20 خانوار را از جمله مسوولیت های این شرکت عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، فهام بخش نخست هوشمندسازی شبکه برق کشور است که در آن از فناوری اطلاعات و ارتباطات (آی سی تی) برای بهره برداری بهتر از شبکه برق استفاده می شود و علاوه بر آن امکان ارتباط دو طرفه با مشترکان فراهم خواهد شد.
به گفته «ستار محمودی» قائم مقام وزیر نیرو که طرح فهام را در شهریور 94 کلید زد، این طرح در چارچوب اقتصاد مقاومتی طراحی و اجرا می شود و زمینه ارتقای بهره وری، کاستن از تلفات برق و فراهم سازی زمینه توانمندی های داخلی را برای صادرات خدمات به خارج کشور مهیا می کند.
دیدگاه تان را بنویسید