خبرگزاری ایسنا: هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز سه شنبه بازار سنگاپور نیم درصد اُفت کرد و به ۱۱۳۳.۱۰ دلار رسید.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه با ۰.۷ درصد کاهش، در ۱۱۳۵.۲۰ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه ۵.۳۰ دلار یا ۰.۵ درصد افزایش یافت و در ۱۱۴۲.۷۰ دلار بسته شد.
سفیر روسیه در ترکیه زمانی که در یک گالری هنری مشغول سخنرانی بود، از پشت هدف اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. اندکی بعد یک کامیون در بازار کریسمس برلین جمعیت را زیر گرفت که به کشته شدن ۱۲ نفر و زخمی شدن ۴۸ نفر منجر شد.
با اینهمه این رویدادها باعث نشد تقاضا برای خرید طلا به عنوان دارایی مطمئن تقویت شود زیر بازارها همچنان به احتمال تسریع افزایش نرخهای بهره آمریکا در سال آینده چشم دوخته اند.
ادوارد مایر، تحلیلگر شرکت INTL FCStone در یادداشتی نوشت: در فقدان آمار اقتصادی مهم در آمریکا، انتظار نمی رود طلا در کوتاه مدت حرکت چندانی داشته باشد. این فلز برای صعود به بیثباتی اقتصادی نیاز دارد اما در فضای کنونی که بازارهای سهام جهانی به رکورد بالایی صعود کرده اند، رشد اقتصادی آمریکا تحکیم شده و ارزش دلار قویتر شده است، بعید است طلا بتواند افزایش قیمت پیدا کند.
شاخص دلار آمریکا که این ارز را در برابر سبدی از ارزهای بزرگ دنبال می کند، ۰.۲ درصد رشد کرد و به ۱۰۳.۳۹۰ واحد رسید. دلار هفته گذشته پس از اینکه بانک مرکزی آمریکا برای نخستین بار در یک سال گذشته نرخهای بهره را افزایش داد، به بالاترین رکورد در ۱۴ سال اخیر صعود کرد.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی آمریکا در نشست سیاست پولی دسامبر نرخهای بهره را به میزان ۲۵ واحد افزایش داد و سه دور افزایش نرخهای بهره در سال ۲۰۱۷ را پیش بینی کرد.
طلا به افزایش نرخهای بهره آمریکا فوقالعاده حساس است، زیرا نرخهای بهره بالاتر به جذابیت سرمایهگذاری در طلا که بازدهی ندارد لطمه میزند.
ذخایر صندوق "اس پی دی آر گولد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت حمایت طلا در جهان است، روز دوشنبه ۱.۰۶ درصد کاهش یافت و به ۸۲۸.۱۰ تن رسید.
طبق گزارش کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا، قراردادهای خرید طلا در بازار کامکس نیویورک در هفته منتهی به ۱۳ دسامبر، ۱۵ درصد کاهش یافت و به ۶۸ هزار و ۹۰۵ قرارداد رسید. شمار این قراردادها ۶۱ درصد در مدت پنج هفته گذشته کاهش داشته است.
در میان سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۱.۴ درصد عقب نشینی کرد و به ۱۵.۷۴ دلار رسید. هر اونس پلاتین با ۰.۴ درصد کاهش، در ۹۱۲.۷۰ دلار ایستاد در حالیکه هر اونس پالادیوم با ۰.۹ درصد کاهش، ۶۹۰.۲۵ دلار معامله شد.
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید