قیمت لوازم خانگی همزمان با افزایش قیمت دلار، گران شد/ سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان کجاست؟

کد خبر: 603756

کارخانه داران علت افزایش قیمت‌ها را هزینه‌های تولید و رکود بازار می‌دانند و می‌گویند برای بقای خود چاره‌ای جز افزایش قیمت نداشته‌اند و واردکنندگان لوازم خانگی هم گرانی دلار را که این روزها از مرز ۴۰۰۰تومان گذشته را بهانه کرده و قیمت‌ها را بالا‌تر برده‌اند.

قیمت لوازم خانگی همزمان با افزایش قیمت دلار، گران شد/ سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان کجاست؟
قیمت لوازم خانگی
سرویس اقتصادی فردا؛ مهسا گربندی: چند سالی است که کشور با رکود مواجه شده و در نتیجه همین رکود بسیاری از کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی تعطیل یا نیمه تعطیل شده‌اند. این در حالی است که دولت برنامه‌ای جدی برای تغییر شرایط و مقابله با رکود درنظر نگرفته است.
حالا با نزدیک شدن به پایان سال و با وجود مشکلاتی چون رکود و کمبود نقدینگی در کارخانه‌ها، بسیاری از واحدهای تولیدی لوازم خانگی اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کرده‌اند. تا جایی که طی روزهای اخیر تفاوت قیمت بسیار زیادی بین لوازم خانگی امروز و چند روز قبل وجود دارد.

این در حالی است که کارخانه داران علت افزایش قیمت‌ها را هزینه‌های تولید و رکود بازار می‌دانند و می‌گویند برای بقای خود چاره‌ای جز افزایش قیمت نداشته‌اند و واردکنندگان لوازم خانگی هم گرانی دلار را بهانه کرده و قیمت‌ها را بالا‌تر برده‌اند. در این میان اما مشتریانی که قصد خرید لوازم خانگی را دارند با گرانی‌ها مواجه شده و راهی به جز خرید لوازم مورد نیاز خود ندارند! این هفته قیمت لوازم خانگی ده درصد بیشتر می‌شود!

خانم جعفری که برای تهیه جهیزیه دخترش به سه راه امین حضور آمده از رشد قیمت‌ها در این مدت خبر می‌دهد و می‌گوید: «چند هفته قبل برای اینکه بدانم هزینه جهیزیه معمولی چقدر تمام می‌شود به امین حضور آمده بودم و قیمت چند لوازم خانگی را پرسیده بودم. حالا که نزدیک به جشن عروسی دختر و دامادم شده‌ایم و باید لوازم را تهیه کنم قیمت‌ها به طور سرسام آوری بالا رفته است.»
وی ادامه می‌دهد: «قیمت ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی خیلی بالا‌تر نرفته، اما یخچالی را که چند وقت پیش قیمت آن را پرسیده بودم و امروز برای خریدن آن به بازار آمده‌ام ۸۰۰ هزار تومان گران‌تر شده است!»
این مشتری لوازم خانگی می‌گوید: «به چند فروشگاه رفته‌ام تا قیمت‌های جدید را بگیرم و از آن مغازه‌ای خرید کنم که قیمت مناسب تری دارد، بسیاری از فروشندگان گفته‌اند که لوازمی برای فروش ندارند! و برخی از آن‌ها خبر از گرانی ده درصدی لوازم خانگی در روزهای آینده داده‌اند! کاملا مشخص است که آن‌ها منتظر مانده‌اند و لوازم را نگه داشته‌اند تا چند روز دیگر آن‌ها را ده درصد گران‌تر به مشتریان بفروشند!»

خانم جعفری با ناراحتی ادامه می‌دهد: «علت گرانی لوازم خانگی را از دو فروشنده پرسیده‌ام، آن‌ها می‌گویند به دلیل گرانی دلار، لوازم خانگی هم گران شده است. این در حالی است که من قیمت لوازم خانگی تولید داخلی را نیز پرسیده‌ام، متاسفانه قیمت آن‌ها نیز بالا‌تر رفته.» اگر لوازم خانگی را به قیمت روز نفروشم، سرمایه‌ام را از دست می‌دهم

یکی از فروشندگان بازار امین حضور که انواع و اقسام برندهای لوازم خانگی را در مغازه خود می‌فروشد به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «در چند روز گذشته قیمت محصولات وارداتی و خارجی افزایش پیدا کرده زیرا که قیمت دلار بالا‌تر رفته است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا کالاهای داخل انبار را به قیمت روز می‌فروشید و قیمت‌های خرید را مدنظر قرار نمی‌دهید، می‌گوید: «اگر لوازم خانگی را با قیمت خرید قبلی بفروشم دیگر نمی‌توانم با آن پول لوازم جدید که گران‌تر شده‌اند را خریداری کنم. برای همین مجبور هستم که آن‌ها را به قیمت روز بفروشم تا سرمایه من از بین نرود!»

این فروشنده ادامه می‌دهد: «این اصلا منطقی نیست که من کالایی را سه میلیون تومان بفروشم در حالی که قیمت عمده آن در حال حاضر سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و آنوقت باید ۵۰۰ هزارتومان تهیه کنم تا بتوانم‌‌ همان کالا را به مغازه‌ام برگردانم!» کالایی که در انبار است نباید به قیمت بالاتری فروخته شود

به تازگی محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه لوازم خانگی از افزایش حدود شش درصدی قیمت لوازم خانگی به دنبال افزایش نرخ دلار در هفته‌های اخیر خبر داده و گفته که این افزایش قیمت، رکود در بازار را تشدید خواهد کرد.
وی اعلام کرده: ‌ قیمت کالاهای مواد اولیه تولید داخل مثل فولاد، مس و محصولات کارخانه‌های مادر افزایش یافته است و تولیدکنندگانی که این مواد را خریداری می‌کنند می‌گویند به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه مجبور هستند که کالا‌هایشان را گران کنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی همچنان در رکود قرار دارد، گفته: در حال حاضرمحصولات داخلی به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه و کالاهای وارداتی هم به دلیل گران شدن دلار با افزایش قیمت مواجه شده‌اند، البته ما به عنوان اتحادیه این افزایش قیمت را قابل قبول نمی‌دانیم، چراکه وقتی کالایی در انبار است و قبل از گران شدن دلار وارد شده است نباید قیمت آن افزایش پیدا کند.

وی اظهار داشته: ‌ این وظیفه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که بازار و قیمت‌ها را نظارت و رصد کند و پیگیری‌های لازم را انجام دهد. افزایش قیمت زمانی اتفاق می‌افتد که کالایی گران وارد شود اما وقتی کالا در انبار وجود دارد گرانی دلار نباید باعث گران شدن کالا‌ها بشود. افزایش قیمت فقط با نظر سازمان حمایت!

این در حالی است که سید محمود نوابی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با تغییر قیمت ناشی از ارز گفت: یک کالا از زمان ثبت سفارش تا زمانی که به دست تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان برسد زمانی بیش از زمانی که دلار افزایش یافته به طول می‌انجامد که البته آن زمان هم باید افزایش قیمت با نظر سازمان حمایت صورت گیرد.
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در رابطه با اینکه چه افزایش قیمت‌هایی را مورد تایید می‌داند؟ تصریح کرد: آن دسته از لوازم خانگی که افزایش قیمتشان به دلیل افزایش‌ نرخ دلاری که پیش از این وجود داشت در سامانه ۱۲۴ ثبت و تایید شد اما در نوسانات اخیر ارز تا به حال هیچ کسی موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان نشده است.
آنطور که رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌گوید نوسانات اخیر دلار و افزایش قیمت آن نباید روی قیمت لوازم خانگی تاثیر بگذارد و این حرف خلاف قیمت‌هایی است که در بازار لوازم خانگی امین حضور تعیین شده است.

به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی این روز‌ها رشد قیمت در بخش لوازم خانگی به ۶ درصد رسیده و سازمان حمایت به عنوان دستگاه نظارتی باید به این مسئله ورود پیدا کند و مانع افزایش قیمت بی‌مورد لوازم خانگی شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت