قاچاق صددرصدی کنسول بازی به کشور

کد خبر: 590748

حسن کریمی قدوسی، مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای از قاچاق 100درصدی واردات کنسول بازی‌های رایانه‌ای و ابزار جانبی آن به کشور خبر داد و تنها علت قاچاق کنسول بازی‌های رایانه‌ای را بالا بودن تعرفه گمرکی این کالا دانست.

روزنامه ایران: حسن کریمی قدوسی، مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای از قاچاق 100درصدی واردات کنسول بازی‌های رایانه‌ای و ابزار جانبی آن به کشور خبر داد و تنها علت قاچاق کنسول بازی‌های رایانه‌ای را بالا بودن تعرفه گمرکی این کالا دانست. حسن کریمی قدوسی با اعلام این خبر به «ایران» گفت: وارد‌کننده‌ها برای واردات کنسول بازی‌های رایانه‌ای از طریق مبادی رسمی باید به همراه تعرفه، مالیات برارزش افزوده نیز بپردازند که عوارض پرداختی آن بالغ بر 50 درصد می‌شود بنابراین به دلیل مقرون به صرفه نبودن آن به واردات غیررسمی روی می‌آورند.

تعرفه بالا علت قاچاق

مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای با بیان اینکه کنسول بازی‌های رایانه‌ای در کشور تولید نمی‌شود وبه دلیل تکنولوژی خاص آن به این زودی‌ها امکان تولید این کالا در کشور وجود ندارد، گفت: کنسول بازی‌های رایانه‌ای کالای کاملاً وارداتی محسوب می‌شود بنابراین باید تعرفه واردات آن کاهش یابد تا از طریق مبادی رسمی و قانونی وارد کشور شود. از آنجا که کنسول بازی‌های رایانه‌ای کالای کوچکی است بنابراین براحتی از طریق لنج‌ها، پروازی و... به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد بازی‌های رایانه‌ای چندی پیش طرحی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کرده و گفت‌و‌گوهایی انجام داده‌اند تا تعرفه واردات کنسول بازی‌های رایانه‌ای به 10درصد کاهش یابد و سود ناشی از واردات این کالای تفریحی که طرفداران زیادی نیز در کشور دارد، عاید دولت شود. کریمی قدوسی در پاسخ به این سؤال «ایران» که آیا در کشور بازی رایانه‌ای ویژه کنسول‌ها تولید می‌شود گفت: امکان ساخت بازی‌های رایانه‌ای با کنسول به دلیل تحریم یک قطعه الکترونیکی در کشور وجود ندارد. ساخت بازی روی کنسول به سخت افزاری به نام (DEVKIT (Development Kit نیاز دارد که متعلق به مایکروسافت (تولید‌کننده XBOX) و سونی (تولید‌کننده Play Station)‌ها است و این سخت افزار به ایران فروخته نمی‌شود.

وی درباره اینکه چه میزان از جمعیت ایران بازی‌های رایانه‌ای با کنسول را بازی می‌کنند، گفت: همان‌طور که قبلاً هم اعلام شد از جمعیت 79 میلیونی کشور، 23 میلیون نفر بازی‌های موبایلی و رایانه‌ای انجام می‌دهند که از این جمعیت 53 درصد به صورت مستمر حداقل روزی 79 دقیقه بازی می‌کنند.کریمی قدوسی افزود: از این جمعیت 23 میلیونی، 6 درصد آن بازی‌های رایانه‌ای را با کنسول بازی می‌کنند. از هر 5 خانوار، 4 خانوار حداقل یک دستگاه (تلفن همراه، رایانه، کنسول) برای بازی کردن در اختیار دارد و 15 درصد از درآمدزایی بازی‌های دیجیتال بر اساس پلتفرم را بازی‌های کنسولی تشکیل می‌دهند بنابراین این بازی در کشور طرفداران زیادی دارد و باید به بحث واردات رسمی آن به صورت جدی توجه شود.
رشد 50 درصدی علاقه‌مندان به بازی‌های با کنسول

«فروش کنسول در ایران بسیار بالا است و بازی‌های رایانه‌ای که با کنسول بازی می‌شود نیز طرفداران زیادی در کشور دارد. متأسفانه کنسول و نرم افزار بازی آن به صورت قاچاق وارد می‌شود چرا که حتی نمایندگی رسمی باواسطه نیز در کشور ندارد.»

عماد رحمانی عضو انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: از آنجایی که بازی‌های کنسول در کشور به دلیل تحریم ساخته نمی‌شود بنابراین بازی‌های آن نیز به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود ولی اصل است چون اگر اصل نباشد در کنسول‌ها بخصوص کنسول‌های جدید XBOX1 و PS4 اجرا نمی‌شود به عبارتی نسخه کپی بازی را قبول نمی‌کنند. جالب اینکه در کشور هر بازی (نرم افزار) بین 200 تا 250 هزارتومان قیمت دارد و به وفور از سوی ایرانی‌ها خریداری می‌شود. رحمانی عضو انجمن علمی بازی‌های رایانه‌ای در پاسخ به این سؤال که آیا بازی‌های تلفن همراه باعث کاهش میزان محبوبیت بازی‌های کنسول نشده است، گفت: خیر. گیمرها به دو دسته تقسیم می‌شوند، دسته اول افرادی هستند که برای سرگرمی به سراغ بازی می‌روند که این گروه بیشتربه دنبال بازی‌های تلفن همراه هستند. اما گروه دوم که گیمرهای حرفه‌ای هستند، شاید بازی‌های تلفن همراه را انجام دهند ولی با این بازی راضی نمی‌شوند و معمولاً با رایانه‌های خانگی بازی می‌کنند. از آنجا هم که رایانه‌های شخصی زیاد شده، حجم بازی کنسول‌ها نیز بسیار بالا رفته است. حتی آخرین آمار پیمایش بنیاد بازی‌های رایانه‌ای نیز نشان می‌دهد این نوع بازی در کشور 50 درصد رشد داشته است.
نبود گارانتی دغدغه فروشندگان
جاوید حکیمیان یکی از فعالان بازار که ضمن فروش کنسول، تعمیر این کالا را نیز انجام می‌دهد، به «ایران» گفت: از وقتی نسل‌های جدید کنسول‌های بازی‌های رایانه‌ای وارد بازار شده است، اتفاقاً تعداد افراد بیشتری به سمت این بازی‌ها کشیده شده‌اند و یک دستگاه پلی استیشن 4، یک میلیون و 5 هزار تومان قیمت دارد. اکنون پلی استیشنی از کره وارد کشور شده است که فقط کنسول آن 2 میلیون و 400 هزار تومان است و اگر بخواهید ابزارهای جانبی آن مانند پلی استیشن VR (مجازی) را نیز تهیه کنید باید 2 میلیون و 400 هزار تومان دیگر نیز بپردازید. بنابراین قیمت کامل آن نزدیک 5 میلیون تومان خواهد شد. البته باید بگویم کمتر کسی این نوع از کنسول‌های بازی‌های رایانه‌ای را خریداری می‌کند. به نظر می‌رسد بیشتر بازیکنان حرفه‌ای آن را تهیه می‌کنند.این فعال بازار نیز ورود غیرمجاز کنسول‌های بازی‌های رایانه‌ای را تأیید کرده و افزود: اکنون یکی از دغدغه‌های ما این است چرا یک کنسول بازی را که به خریدار می‌فروشیم، پشتیبانی خدماتی (گارانتی) ندارد. معمولاً شرکت‌های واسط این کالا را گارانتی می‌کنند که باید مشتری 150 هزار تومان بیشتر بپردازد و مشخص هم نیست که وقتی دستگاه نیاز به تعمیر یا تعویض داشت آیا شرکت مربوطه می‌تواند خدمات ارائه دهد یا خیر.
علی رضایی یک فعال بازار که کنسول بازی‌های رایانه‌ای می‌فروشد به «ایران» گفت: فروش بالای کنسول بازی‌ها نشان می‌دهد این بازی‌های رایانه‌ای طرفداران زیادی پیدا کرده است. حتی می‌توان گفت چند برابر شده است و بازی‌های موبایلی روی این بخش تأثیر زیادی نگذاشته است چرا که اصلاً این دو بازی با هم قابل مقایسه نیست. رضایی افزود: ما در فروشگاه خود در روز به طور متوسط 10 دستگاه کنسول بازی‌های رایانه‌ای می‌فروشیم و مشتریان ما را رده سنی بین 10 تا 40 سال تشکیل می‌دهند. قیمت کنسول‌ها نیز در بازار 800 تا 2 میلیون و 500 هزار تومان (نسل جدید) است.
این فعال بازار گفت: تمام اجناس بازی‌های رایانه‌ای به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود چرا که متقاضی آن با توجه به ورود نسل جدید کنسول‌ها بیشتر از قبل شده بنابراین قاچاق آن نیز زیاد است.وی افزود: دقیقاً این کالا مانند محصولات اپل می‌ماند بنابراین بهتر است دولت برای جلوگیری از قاچاق و ارائه گارانتی معتبر به شرکت‌های واسط مجوز واردات رسمی با تعرفه پایین را بدهد تا با واسطه این کالاها را وارد کشور کنند.امیررضا اسدی یک فعال دیگر در زمینه واردات کنسول نیز به «ایران» گفت: پرفروش‌ترین کنسول در بازار ایران نسل جدید کنسول PS4 است و بعد xbox1. بیشتر خریدارهای کنسول‌های نسل جدید گیمر‌های حرفه‌ای هستند. اسدی افزود: متأسفانه بحث تعرفه بالای گمرکی موجب شده تا کسی در پی واردات رسمی کالا نباشد و در این میان تعرفه واردات کنسول بسیار بالاست و تا 50 درصد (۴۵درصد تعرفه گمرکی به اضافه مالیات بر ارزش افزوده) می‌رسد و همین یکی از عوامل اصلی واردات این کالا از مبادی غیررسمی است.

گفتنی است «ایران» قرار بود با قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در این باره گفت وگو کند که تا آخرین لحظه این امکان میسر نشد. بعد از گفت وگو در این صفحه منتشر خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت