ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی به روایت خوش‌چهره

کد خبر: 582768

خوش‌چهره تصریح کرد: اگر منصفانه نگاه کنیم دولت یازدهم وارث وضعیت نامناسبی بود و کشور دچار رکود تورمی بود؛ وضعیتی که در آن دو مقوله متضاد، همزمان رخ می‌دهد یعنی هم کاهش تقاضا وجود داشته باشد و هم قیمت بالا برود که معالجه این وضعیت کاری سخت و دشوار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه دولت در دو سال اول فعالیت خود بر کنترل تورم تمرکز کرد، گفت: خود دولتمردان اعتراف می‌کنند که این روش رکود را شدیدتر کرد.
محمد خوش‌چهره امشب در همایش «جریان‌شناسی فساد در جمهوری اسلامی» که به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل آمفی تئاتر دانشکده دنداپزشکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار داشت: براساس روش آسیب‌شناسی و فرآیند تحلیل عالمانه، مواردی نظیر فساد، تورم و فساد در کشور، عارضه است. عارضه‌هایی که خاص صاحب نظران نیست و به چشم عوام نیز قابل مشاهده است.
وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری گذشته در مصاحبه‌های خود گفته بودم کسی که در این دوره کاندیدا شود یا دیوانه است یا عاشق؛ دیوانه بدین معنی که یا وضع را ساده گرفته‌اند و فکرمی‌کنند وضعیت در مدت کوتاهی بهبود می‌یابد؛ پس نشان می‌دهد که عمق مسئله را تشخیص نداده و جاهل است و عاشق بدین معنی که یا آدم ارزشی است که می‌خواهد از آبرویش برای حل مشکلات مایه بگذارد.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه آسیب شناسی مستلزم تشخیص صحیح است، گفت: در واقع مدیریت استراتژیک فقط این نیست که فرد تشخیص بدهد هدف و مشکلات چیست بلکه مهم این است که بگوید کدام یک از این موارد اولویت دارد چون نمی‌توان همه را همزمان پیش برد و انحرافات از همینجا شروع می‌شود.
خوش‌چهره تصریح کرد: اگر منصفانه نگاه کنیم دولت یازدهم وارث وضعیت نامناسبی بود و کشور دچار رکود تورمی بود؛ وضعیتی که در آن دو مقوله متضاد، همزمان رخ می‌دهد یعنی هم کاهش تقاضا وجود داشته باشد و هم قیمت بالا برود که معالجه این وضعیت کاری سخت و دشوار است.
وی با بیان اینکه دولت در دو سال اول فعالیت خود بر کنترل تورم تمرکز کرد، گفت: امروز خود دولتمردان اعتراف می‌کنند که این روش رکود را شدیدتر کرد و مشخص است که این روش معالجه اشکال دارد.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر ریشه انحرافات را فقط در اشخاص بدانیم نیز دچار انحراف شده‌ایم بنابراین تشخیص عادلانه و عقلایی که براساس ملاحظات جناحی، سیاسی و صنفی نباشد بسیار اهمیت دارد.
خوش‌چهره با بیان اینکه جریان فروپاشی آمریکایی امری محتوم است، تصریح کرد: در مناظره‌های ترامپ و کلینتون می‌بینید که به افشاگری خط قرمزها دست می‌زنند و همدیگر را فاسد می‌دانند تا مردم بین بد و بدتر انتخاب کنند و نتیجه این کار از پیش سازماندهی شده است.
وی ادامه داد: این وضعیت سبب دلسردی و بی تفاوتی مردم آمریکا نسبت به انتخابات می‌شود و یک انتخابات حداقلی، نتیجه مطلوب سرمداران قدرت و جریانات سلطه در آمریکا است چرا که بقا و دوامشان وابسته به حضور حداقلی مردم است و از این راه جای خود را محکم می‌کنند.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران تصریح کرد: بنابراین در حل انحرافات تشخیص درست از بیان عارضه‌ها مهم‌تر است درحالی که ترامپ و کلینتون در آمریکا استاد گفتن از عوارض هستند.
خوش‌چهره با بیان اینکه در کشور ما عدم عمل به اسلام سبب انحرافات می‌شود، گفت: تئوری‌های جدید مدیریت ریشه قرآنی دارد بنابراین ریشه فشاد، مدیریت نامناسب و حقوق‌های نجومی در عمل نکردن به قرآن و اسلام است چرا که براساس سخن امام علی (ع) مسئولیت، امانت است.
وی تصریح کرد: در انتخاب گذشته مجلس مردم بیشتر به دنبال این بودند که چه کسانی رای نیاورند بنابراین به جای ایجاد یک فضای ایجابی شاهد فضایی سلبی و آکنده از خشم مردم بودیم که باید آسیب شناسی شود تا ببینیم چه شده که مردم اینگونه انتخاب کرده‌اند.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مجلس باید خط اول مبارزه با فساد باشد، گفت: آیا واقعاً آن گونه که امام خمینی فرمود مجلس عصاره فضایل ملت است؟ مسئولیت این امر به کسانی برمی‌گردد که در پروسه انتخاب مسئولانه برخورد نمی‌کنیم و فضای جناحی و سلبی سبب می‌شود که انتخاب اصلح میسر نشود.
خوش‌چهره افزود: پس از جنگ تحمیلی بسیاری از انتصابات براساس ملاحظات صنفی، جناحی و سیاسی حاکم شد و پس از آن مدرک‌گرایی شاخصی برای توانایی افراد شد در حالی که طبق امر خدا در قرآن امانت را باید به اهلش داد و امروز سلامت نفس در مدیریت غربی نیز مطرح می‌شود.
وی با بیان اینکه شکاف طبقاتی و فساد رهاورد نافرمانی از فرمان خداوند است گفت: امروز که حقوق‌های نجومی کشف می‌شود کسی به تحقیق و تفحص در سازمانی که فرد در آن مسئولیت داشته نمی‌پردازد در حالی که این نافرمانی و عدم امانتداری در مسئولیت بر کل سازمان، کارکرد و عملکرد آن تاثیر دارد.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بسیاری از انحرافات ریشه در باورها، سلایق و ایده‌های شخصی دارد ، افزود: ایده‌ها تا زمانی که در فرآیند کار کارشناسی و تایید علمی قرار نگرفته است نباید اساس تصمیم‌گیری و اجرا قرار گیرد.
وی تصریح کرد: من از منتقدین طرح مسکن مهر هستم که عمدتاً سلیقه و باور رئیس جمهور وقت با انگیزه خیرخواهانه بود اما چون ریشه آن سلیقه و ایده شخصی بدون کار کارشناسی بود موفق نبود.
خوش چهره ادامه داد: وزیر مسکن فعلی طرح مسکن اجتماعی را مطرح می‌کند اما این طرح هم باور شخصی است که نیاز به تایید کارشناسی دارد در واقع هر ایده‌ای برای اجرا باید در تقابل با نظریات رقیب قرار گرفته و برتری خود را نشان دهد.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت عقبگرد در تشخیص‌ها گفت: فساد با شتابی دست نیافتنی پیش رفته است و برای حل آن باید در تشخیص ها عقبگرد کنیم و در مسیر مناسب قرار بگیریم بنابراین در مواردی نظیر انتخابات پول و ملاحظات جناحی و صنفی حرف اول را نزند و هوشمندانه انتخاب کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت