فاصله گرفتن بازار کار ایران از مردسالاری!

کد خبر: 540369

معاون وزیر کار با تاکید بر اینکه بازار کار ایران به تدریج در حال فاصله گرفتن از مردسالاری است، گفت: نرخ بیکاری زنان در سال گذشته کاهش یافت.

خبرگزاری مهر: عیسی منصوری با بیان اینکه برخی در ایران بازار کار را مردانه می دانند و نگاه مردسالاری بر آن حاکم است، گفت: در عین حال، برخی دیگر نیز می گویند تنها باید برای اشتغال زنان فعالیت کرد اما واقعیت این است که باید اشتغال زنان و مردان را با هم دید و از ابتدا نباید تفکیکی در این زمینه داشته باشیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اظهارداشت: البته برخی محدودیت‌ها در برخی مشاغل وجود دارد و اینکه در مشاغل مختلف آقا و یا خانم باید کار کند در اختیار کارفرما است و وی می تواند در این زمینه دست به انتخاب بزند. منصوری ادامه داد: یک تفاوتی وجود دارد و آن نیز مباحث فرهنگی است و اگر کارفرمایی تمایل دارد که نیروی کار مرد باشد دولت نمی تواند دخالت کند و یا اگر زنان وارد یک حوزه کاری نمی شوند نمی توان اجباری ایجاد کرد؛ بنابراین این موضوعات به عقبه فرهنگی و دینی و مذهبی کشور وابسته است. وی تاکید کرد: در عین حال، وقتی سهم اشتغال غیررسمی بالا می رود سهم اشتغال زنان نیز بالا می رود. به همین دلیل در سال ۹۴ بیکاری مردان افزایش یافت ولی بیکاری زنان کاهش یافت؛ بنابراین جامعه خود انتخاب کرده است. این مقام مسئول در وزارت کار تصریح کرد: بخشی از زنان تحصیلات عالی هم دارند اما وارد بازار کار نمی شوند و یا از بازار خارج می شوند و تمایل دارند در منازل به سر ببرند و نمی توان الزامی در این زمینه ها ایجاد کرد. به گفته منصوری، در یک جریان بلندمدت تحت تاثیر عقبه فرهنگی کشور، چارچوب بازار کار کشور مردسالار بوده و سهم مردان همیشه از زنان بیشتر بوده است. وقتی کشور صنعتی شد، نیروی کاری که وارد صنعت شد مرد بودند و زنان در منازل باقی ماندند ولی به تدریج در حال فاصله گرفتن از این قاعده فرهنگی هستیم. معاون وزیر کار در این خصوص که زنان در سال‌های اخیر از طریق تحصیلات و فشار به اقتصاد ایران برای ورود به عرصه های اشتغال نشان داده اند که به دنبال سهم بیشتری از بازار کار کشور هستند، خاطر نشان کرد: در کشور سرمایه گذاری های زیادی برای توسعه منابع انسانی صورت گرفته است. وی تصریح کرد: در کشور آمریکا که ادعای رفع تبعیض بین زنان و مردان مطرح است، گزارش‌های دقیقی وجود دارد که در آنجا هم در سِمَت‌های مشترک حقوق مردان از زنان بالاتر است؛ بنابراین این موضوعات به فرهنگ و سبقه جامعه مرتبط است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد