خبرگزاری تسنیم: طی روزهای اخیر و پس از آنکه برای بار سوم واحدهای مسکن مهر شهر پردیس افتتاح نشد، در چند مرحله مسئولان مربوطه از جمله محسن نریمان مدیرعامل شرکن عمران شهرهای جدید ایران مقصر این خلف وعده را دستگاههای خدمات رسان معرفی کردند.
در نمونهای دیگر با حضور قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر، عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید و سه مدیرعامل عمران شهرهای اندیشه، پردیس و پرند نشستی در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد که خروجی آن مقصر اعلام کردن مردم، تعاونیها، پیمانکاران و دستگاههای خدماترسان و مبرا کردن وزارت راه و شهرسازی از هرگونه قصوری در خصوص افتتاح و تحویل واحدهای مسکن مهر بود.
احمد اصغریمهرآبادی در پنجمین جلسه از سلسله نشستهای بررسی عملکرد پروژههای مسکن مهر درخصوص مشکلات و چالشهای موجود پرند، گفت:این شهر کل دارای 94 هزار و 288 واحد بوده که تاکنون 52 هزار واحد آن افتتاح شده، این درحالی است که هماکنون این شهر جدید دارای 21 هزار واحد نیمهتمام است که باید این واحدها را تا پایان امسال تکمیل و به متقاضیان تحویل دهیم.
طاهری مدیرعامل عمران پرند نیز گفت: حدود 5 هزار و 300 واحد از این 21 هزار واحد نیمهتمام توسط شرکت هسا، 9 هزار و 600 واحد متعلق به کیسون و دو هزار واحد توسط شرکت مپسا در دست احداث هستند. هم اکنون تنها مشکل موجود تأمین خدمات زیربنایی برای برخی واحدها باقیمانده که آنها نیز در شرف انجام هستند.
در این نشست عدم پرداخت سهمآورده مردم و همچنین سوء مدیریت برخی تعاونیها و پیمانکاران در انجام فعالیتها از مشکلات اصلی سایت مسکن مهر این شهر اعلام شد که باید هرچه سریعتر از سوی دستگاههای مرتبط مورد بررسی قرار گرفته و نتایج نهایی به صورت رسمی اعلام شود.
آئینی مدیرعامل عمران اندیشه نیز گفت: از تعداد سه هزار و 93 واحد، مرحله نازککاری دو هزار و 613 واحد به پایان رسیده و تنها 720 واحد به دلیل بروز برخی مشکلات در صدور پایان کار و میزان کمی اعتبارات دارای عارضه هستند. درصورت مساعدت مالی، پرونده سایت مسکن مهر شهر جدید اندیشه تا هفته دولت سال جاری به پایان خواهد رسید.
رجبصلاحی مدیرعامل عمران پردیس نیز مواردی چون تأخیر در زمان شروع سایت مسکن مهر پردیس، شرایط نامناسب و سخت توپوگرافی منطقه و بروز مشکلات فراوان در آمادهسازی این ناحیه و واگذاری اکثر وظایف ساخت خدمات روبنایی وزیربنایی به شرکت عمران شهر جدید پردیس را مشکلات اصلی این شهر در پیشبرد فعالیتها اعلام کرد و گفت: فاز 8 به عنوان یکی از فازهای مشکلدار شهر دارای تعداد زیادی پیمانکار است که هماهنگی آنها مشکلات بسیاری را به وجود آورده و این معضل نیز باید هرچه سریعتر حل و فصل شود.
به گفته رجب صلاحی فاز 11 دارای مشکلات فراوان و تکمیل آن مستلزم هزینههای هنگفتی است که ساخت دیوار حائل به طول 56 کیلومتر، انتقال خط آب به طول 100 کیلومتر، خط فاضلاب به طول 100 کیلومتر و خط برق از ابتدای شهر پردیس تا فاز 11 به طول هشت کیلومتر تنها بخشی از این موارد بوده که همگی بر عهده شرکت عمران شهر جدید پردیس است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه به دنبال تغییر رویکرد از افتتاح واحد به افتتاح محله در شهرهای جدید هستیم گفت: فاز 11 را به 12 محله تقسیم کردهایم که با اولویتبندی این محلهها نسبت به افتتاح آنها اقدام خواهیم کرد. درحال حاضر عملیات ساخت تونل سلام با چهارلاین را با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد تومان به پایان رسانده و در مراحل انتهایی انجام کار هستیم. از سویی دیگر تاکنون نزدیک به 200 تا 250 میلیارد تومان برای خدمات زیربنایی هزینه کردیم که برای تکمیل آنها به اعتبار قابل توجه دیگری نیاز داریم.
مدیرعامل شهر جدید پردیس در ادامه گفت: جابهجایی دکلهای برق، ایجاد 800 هزار مترمربع فضای سبز و احداث مسجد، مدرسه، کلانتری و ... نیز برعهده شرکت عمران پردیس است که برای انجام همه این موارد نیز بدون شک نیازمند اعتبارات کافی هستیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: علیرغم وجود مشکلات، تلاش برای پیشبرد پروژهها ادامه دارد و اغلب پروژهها فعال هستند. با توجه به بررسیهای انجام شده با تزریق اعتبار، دو تا سه هزار واحد از فاز 5 و 9 پردیس تا شهریور ماه و بقیه تا پایان سال به اتمام میرسد و تکمیل فاز سه نیز تا دو سه ماه آینده انجام خواهد شد.
مهرآبادی پس از بررسی مشکلات پروژههای شهرهای مذکور و اتخاذ تصمیمات لازم در پایان این جلسه اعلام کرد: خوشبختانه شهر جدید اندیشه مشکل چندانی ندارد و به گفته مدیرعامل این شهر جدید پروژههای باقیمانده باید تا پایان شهریورماه به اتمام برسد و پرونده مسکن مهر این شهر بسته شود. اما در خصوص شهر جدید پردیس که مشکلات بسیار زیادی نسبت به دو شهر پرند و اندیشه در استان تهران دارد، باید تصمیمهای ویژهای گرفته شود. با توجه به تأکید جدی دولت محترم به ویژه وزیر محترم راه و شهرسازی باید مسئولان شرکت عمران شهرهای جدید طوری برنامهریزی کنند که همه پروژههای بدون معارض تا پایان سال به اتمام برسد، به طوریکه در فواصل زمانی کمتری پروژهها افتتاح و تحویل شود.
قائممقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر با اشاره به این نکته که تحویل واحدهای مسکن مهر بدون ایجاد شرایط زندگی مناسب معنا ندارد همچنین خاطرنشان کرد: افزایش همکاری و تلاش دستگاههای ذیربط خدماترسان جهت تغییر روند موجود و تحویل امری ضروری است، چراکه باید بتوانیم هرچه سریعتر شرایط اسکان متقاضیان در واحدهای آماده (بالغ بر 30 هزار واحد) را فراهم کنیم. بنابراین امیدواریم در سال جاری دستگاههای خدماترسان با بسیج امکانات خود و همچنین کمک دولت که همواره تأکید بر تحویل پروژهها دارد در تحقق برنامه وزارتخانه کمک کنند در غیر این صورت اتمام ساخت واحدها اگر امکان تحویل فراهم نباشد هیچ فایدهای نخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید