خبرگزاری مهر : ولی الله سیف با بیان اینکه هدفگیری ما ایجاد تولید و صادرات به کشورهای منطقه است، در دیدار با دی بار تولومئو، رییس مجلس و نمایندگان مجلس لوکزامبورگ به جایگاه ممتاز ایران در منطقه و دسترسی به بازار کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: پس از اجرایی شدن برجام، برنامه ریزی و هدفگیری ما انجام سرمایه گذاری برای ایجاد تولید و صادرات به کشورهای منطقه است. رئیس کل بانک مرکزی اجرای برجام را زمینه مناسبی برای گسترش همکاری با بانکهای اروپایی دانست و اظهارداشت: دو نوع فعالیت مورد نظر ما در بانک مرکزی است که میتوانیم روی آنها تمرکز داریم؛ یکی برقراری ارتباط به منظور ارتباطات جاری و مراودات مالی و دیگری استفاده از تجربیات بانکهای لوکزامبورگ در خصوص استانداردها و الزامهای جدید. سیف با تاکید بر اینکه پس از برجام دو مرحله برای ارتقا و مراودات بانکی پیش بینی شده است عنوان کرد: اولین مرحله، برقراری رابطه کارگزاری با بانکهای خارجی است که درحد فعالیتهای صنعتی و تجاری انجام میشود. در این مسیر کشورها و بانکها مشخص شده و هماهنگیهای لازم نیز صورت گرفته تا بلافاصله پس از اجرای برجام، ارتباط برقرار شود.
هیئتهای بانکی از کشورهای اروپایی با بانکهای ما شرایط همکاری را بررسی کرده و آماده شروع کار هستند. وی با برشمردن ایجاد رابطه کارگزاری به عنوان راهحل کوتاهمدت و سریع افزود: مرحله دوم پس از برجام، ارتقاء صنعت بانکداری در کشور است؛ مواردی از قبیل اجرای بال ۲ و بال ۳ که باید به صورت دقیق اجرا شود. البته این به معنای عدم رعایت این قوانین در حال حاضر نیست ولی فعالیتها باید کاملا با این اصول منطبق شوند. رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پس از اجرای برجام میتوان رابطه خوبی با کشورهای اروپایی خصوصا لوکزامبورگ داشت، تصریح کرد: ظرفیتهای تجاری و اقتصادی در ایران بسیار گسترده است، به نحوی که سرمایه گذاری در آن میتواند برای هر کشوری مفید باشد و منافع طرفین را تامین کند. سیف در ادامه این دیدار، اعتماد دو طرف را پیش نیاز یک رابطه بلندمدت دانست و تصریح کرد: کشور ما مصمم به برقراری یک رابطه بلند مدت و پایدار در جهان در راستای منافع دو طرف است. هدف ایران در تبادلات تجاری، صادرات مواد اولیه و خام و واردات مواد مصرفی نخواهد بود و بی شک یک همکاری به نفع دو طرف میتواند رابطهای بلند مدت را پایه ریزی کند. وی با تاکید
بر اینکه همکاریهای متقابل دو کشور میتواند زمینههای افزایش رفاه مردم را فراهم کند عنوان کرد: ایران و لوکزامبورگ با توجه به شباهتها و ظرفیتها میتوانند به صورت مکمل در کنار یکدیگر قرار گیرند. ما امیدواریم در آینده با مسئولان بیشتری از این کشور دیدار داشته باشیم و هیئتهای بانکی دو کشور تجربیات خود را مبادله کنند.
دیدگاه تان را بنویسید