افتتاح ایرانی‌ترین فاز پارس‌جنوبی

کد خبر: 481915

روز گذشته ایرانی‌ترین فاز پارس‌جنوبی (فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی) با حضور رئیس‌جمهور به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید.

سیاست روز: روز گذشته ایرانی‌ترین فاز پارس‌جنوبی (فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی) با حضور رئیس‌جمهور به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید. طبق اخبار منتشر شده فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس‌جنوبی با هدف تولید روزانه ۵۰ میلیون متر‌کعب گاز شیرین به منظور تامین سوخت مورد نیاز كشور به‌ویژه در حوزه مصارف خانگی، تجاری، صنعتی ساخته شده است و تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی برای عرضه به صنایع پالایشگاهی با كاربری تولید سوخت و فراورده‌های باارزش و ۴۰۰ تن گوگرد برای صادرات به بازارهای جهانی از دیگر اهداف ساخت این دو فاز است.
به گزارش سیاست روز؛ تولید سالانه یک میلیون و ۵۰ تن گاز مایع LPG (پروپان و بوتان) برای صادرات و یک میلیون تن گاز اتان از دیگر محصولات فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس‌جنوبی است و کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی متشکل از شرکت‌های آریا نفت شهاب، تاسیسات دریایی، ایزوایکو، صف و حفاری دانا به راهبری شرکت آریا نفت شهاب مجری توسعه بخش‌های خشکی و دریایی این پروژه هستند و همه مراحل عملیات اجرایی بخش‌های ساخت، نصب و راه‌اندازی فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس‌جنوبی با مدیریت ایرانی انجام شده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی به‌عنوان ایرانی‌ترین پروژه پارس‌جنوبی، دومین فازهایی هستند که در دولت یازدهم افتتاح می‌شوند.
با این وجود بیژن زنگنه در آیین گشایش رسمی بهره‌برداری از فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی با اشاره به اینکه فاصله زیادی با لغو تحریم‌ها نداریم و بزودی شاهد این دستاورد بزرگ ملی خواهیم بود، اظهار کرد: امیدواریم با رفع تحریم‌ها، دسترسی بهتر به تجهیزات، ایجاد فضای انتقال و ارتقای فناوری و پایین آمدن قیمت پروژه‌ها میسر شود.
وی با بیان اینکه به دلایل شرایط تحریم هزینه اجرای پروژه‌ها چند برابر شده است و این هزینه‌ها به کشور تحمیل شد، یادآور شد: انجام این پروژه با نصف این رقم قابل اجراست.
وزیر نفت با یادآوری اینکه فاز ١٢ اسفند‌ماه پارسال و در شرایط سخت تحریم به بهره‌برداری رسید، تصریح کرد: با توجه به سخت‌گیری‌های ریاست محترم جمهوری امروز شاهد افتتاح فازهای ١٥ و ١٦ در کمتر از یک سال هستیم.
زنگنه با بیان اینکه افتتاح پروژه پس از تکمیل آن هدف وزارت نفت است، گفت: قصد ما نمایش دادن نیست بلکه تکمیل پروژه‌ها هدف اصلی وزارت نفت است.
وی با تأکید بر اینکه کار ما همیشه صادقانه بوده و در فضای کاملا شفاف ارائه شده است، تصریح کرد: با وجود اینکه هم‌اکنون فازهای ١٧ و ١٨ در حال تولید است اما به دلیل اینکه هنوز تکمیل نشده است آن را افتتاح نخواهیم کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه ظرف ٢ سال اخیر ١٥٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی کشور افزوده شده است، اظهار کرد: این موضوع سبب شده مصرف سوخت نیروگاه‌ها در کشور از ٤٥ درصد در سال ٩٢ به حدود ١٥ تا ٢٠ درصد در سال‌جاری برسد.
زنگنه اظهار امیدواری کرد: پیش از پایان کار دولت یازدهم همه فازهای پارس‌جنوبی به جز بخشی از فاز ١٤ در صورت تأمین منابع مالی به بهره‌برداری برسد.
وی با بیان اینکه با بهره‌برداری کامل از طرح‌های پارس‌جنوبی تولید ایران با قطر برابری خواهد کرد، ادامه داد: تا پایان دولت یازدهم تولید گاز از این میدان به ٧٠٠ میلیون مترمکعب در روز و میعانات گازی به یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
وزیر نفت اظهار کرد: همچنین با تکمیل این فازها، ١٠ میلیون تن به حجم خوراک پتروشیمی‌ها افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه با آماده شدن پالایشگاه‌های سیراف، خلیج‌فارس و پارس ٢، میعانات گازی تولید شده در پارس‌جنوبی در پالایشگاه‌های کشور فرآورش می‌شود، تصریح کرد: بدین ترتیب ظرفیت تولید فرآورش کشور یک میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می‌کند.
زنگنه همچنین به پروژه‌های نیمه‌تمام ال‌ان‌جی در پارس‌جنوبی اشاره کرد و گفت: در صورت سرمایه‌گذاری کافی در این پروژه‌ها و تکمیل آن، ٢ فاز کامل پارس‌جنوبی صرف خوراک این پروژه‌ها خواهد شد.
افتتاح ٦ فاز متعارف پارس‌جنوبی تا تابستان ٩٥
همچنین در این مراسم مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از افتتاح ٦ فاز متعارف پارس‌جنوبی تا تابستان سال ٩٥ خبر داد و با بیان اینکه بخش خشکی فازهای ١٧ و ١٨ هم‌اکنون به ظرفیت کامل رسیده است، گفت: با به ظرفیت رسیدن بخش دریایی این پروژه، این فازها سال آینده افتتاح می‌شود.
وی با بیان اینکه افزون بر این فازها، فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ تا پیش از تابستان سال آینده آماده افتتاح است، تصریح کرد: در صورت رهایی از بحران مالی، باقیمانده فازهای پارس‌جنوبی نیز تا پایان دولت یازدهم به بهره‌برداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه پارس‌جنوبی به عنوان یکی از دو قطب تولید انرژی کشور است، گفت: تولید روزانه این میدان هم‌اکنون ٤٢٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی غنی است که سهم اساسی در تأمین انرژی کشور دارد.
جوادی با بیان اینکه با تکمیل فازهای پارس‌جنوبی تولید آن معادل پنج میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت‌خام در روز می‌شود، اظهار کرد: با قیمت‌های کنونی نفت، ممکن است درآمد این میدان از درآمد تولید نفت بیشتر باشد.
وی با اشاره به اینکه فازهای ١٥ و ١٦ پارس‌جنوبی پروژه‌ای است که در کمتر از یک سال گذشته در پارس‌جنوبی به بهره‌برداری رسیده است، افزود: این پروژه حاصل تلاش سه دولت، پنج وزیر، چهار مدیرعامل شرکت ملی نفت، چهار مدیرعامل نفت و گاز پارس و سه مدیرعامل سپانیر است.
معاون وزیر نفت با یادآوری امضای قرارداد اجرای این پروژه در تیرماه ٨٥ میان شرکت ملی نفت ایران و سپانیر، یادآور شد: در ١١٣ ماه از آغاز کار این پروژه، حدود ٥ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار هزینه شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با وجود تحریم‌ها و طولانی شدن زمان اجرای این پروژه، توسعه این فازها به خوبی انجام شده است.
جوادی سهم ساخت داخل در اجرای این پروژه را ٧٠ درصد عنوان کرد و با بیان اینکه این بالاترین رقم در استفاده از ساخت داخل در یک پروژه است، تصریح کرد: سهم ساخت داخل در فاز ١٢ پارس‌جنوبی، ٦٧ درصد بوده است. وی با اشاره به اینکه در اوایل سال ٩٣ دو سکوی این فازها در دریا نصب شده است، گفت: پنج ماه بعد، این سکوها راه‌اندازی شدند.
معاون وزیر نفت ارزش محصولات این فازها را از زمان راه‌اندازی تاکنون با نفت ٥٠ دلاری، سه میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: با تکمیل ظرفیت، این پروژه سالانه ٦ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت که به معنی بازگشت اصل سرمایه در کمتر از یک سال است.
جوادی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه و پیش راه‌اندازی فازهای ١٥ و ١٦ در دولت یازدهم ٧٠٠ میلیون دلار هزینه شده است، ادامه داد: ٤٥ میلیون نفر ساعت در طول ٢٨ ماه گذشته در این فازها فعالیت کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: با اولویت‌بندی پروژه‌های پارس‌جنوبی در ابتدای دولت یازدهم شاهد شتاب در اجرای این پروژه‌ها بوده‌ایم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت