تبدیل کیش به مهم‌ترین منطقه آزاد مالی و بین‌المللی

کد خبر: 463278

روز گذشته همایش «اقتصاد ایران در پســـــا تحریم ـ کیش دروازه ورود» نمایشگاه بین‌المللی بورس، بیمه و خصوصی‌سازی و نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری به طور همزمان، در کیش گشایش یافت

ایران: روز گذشته همایش «اقتصاد ایران در پســـــا تحریم ـ کیش دروازه ورود» و دومین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بیمه و خصوصی‌سازی و هفتمین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور به طور همزمان، در جزیره کیش گشایش یافت.
این همایش و نمایشگاه با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، پوری حسینی معاون وزیر اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان خصوصی سازی، ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه، ترکان مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، مونسان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، 7 سفیر از کشورهای مختلف و جمعی از صاحبنظران و اقتصاددانان کشور در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی جزیره کیش فعالیت خود را آغازکرد. همچنین185 شرکت داخلی و 15 شرکت خارجی از کشورهای سوئیس، هلند، انگلستان، آلمان، فرانسه، امارات متحده عربی، چین، کانادا و همچنین نمایندگان، سرمایه‌گذاران و مدیران 40 شرکت خارجی در حوزه بانک، بورس و بیمه در این رویداد شرکت کرده‌اند. محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم گشایش هفتمین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور و دومین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی و همایش «اقتصاد ایران درپساتحریم، کیش دروازه ورود» که عصر در مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و نقش آن در رونق اقتصادی کشور گفت: گستردگی جغرافیایی وقابلیت‌های فرهنگی، همسایگی با 15 کشور و ارتباطات منطقه‌ای، اقتدار و توان امنیت‌سازی در منطقه نظام سیاسی ثبات آفرین، نیروی انسانی برتر در منطقه و مطرح بودن به عنوان چهارراه تجارت بین‌المللی از جمله عواملی است که زمینه‌های یک جهش اقتصادی و توسعه همه جانبه را برای کشورمان در شرایط پسا تحریم فراهم می‌کند.
وی با توجه به لزوم توسعه روابط و تجارت خارجی اظهار داشت: ما مصمم هستیم تا بااستفاده بهینه و خردمندانه از پتانسیل‌های مناطق آزاد جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی را افزایش دهیم و در این میان جزیره کیش می‌تواند نقش بسیار مؤثری ایفا کند و به مهم ترین منطقه آزاد بین‌المللی و مرکز مالی ایران تبدیل شود.رضایی با تأکید بر اینکه با تعیین یک شهردر هر منطقه یا استان به عنوان پل توسعه‌ای زمینه ارتباط پویا و مؤثر با مناطق و کشورهای همسایه فراهم می‌شود اظهار داشت: جزیره کیش با توجه به‌موقعیت جغرافیایی مناسب، مجاورت با چند کشور ثروتمند و غنی از منابع نفتی و فراهم بودن زیر ساخت‌های لازم و فعالیت‌های محوری و توسعه‌ای می‌تواند به عنوان برترین پل توسعه‌ای کشور ایفای نقش کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: کیش می‌تواند به مهم‌ترین منطقه بین‌المللی و مالی در ایران تبدیل شود. وی با اشاره به زیرساخت‌های مناسب جزیره کیش در زمینه توسعه توریسم سلامت و ایجاد بورس انرژی گفت: این منطقه به مدد امکانات متعدد و فعالیت بورس کالا و انرژی می‌تواند سهم تعیین‌کننده‌ای در ارزش‌گذاری اوراق و بهای حامل‌های انرژی ایفا کند.
رضایی ابراز امیدواری کرد جزیره کیش بزودی به مرکز گفتمان تجاری منطقه تبدیل شود و مهم‌ترین تالار گفت‌و‌گوها، قراردادهای تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی و بازار بورس و اوراق بهادار بین‌المللی باشد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر نقش محوری توسعه تجارت در مناطق آزاد در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: در اقتصاد مقاومتی بر توسعه حوزه عمل مناطق آزاد کشور به منظور انتقال فناوری‌های پیشرفته و گسترش و تسهیل تولیدات داخلی، افزایش صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از محل جذب سرمایه گذاری‌های خارجی تأکید فراوان شده است که از طریق دیپلماسی هوشمندانه و پیوندهای راهبردی با کشورهای جهان میسر خواهد شد. وی با توجه به لزوم توسعه روابط و تجارت خارجی اظهار داشت: ما مصمم هستیم تا استفاده بهینه و خردمندانه از پتانسیل‌های مناطق آزاد جذب سرمایه گذاری‌های خارجی را افزایش دهیم.
ë تمایل سرمایه گذاران برای حضور در کیش
اکبر ترکان دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور نیز در این مراسم جزیره کیش را یکی از پیشرو ترین مناطق آزاد ایران در زمینه افزایش جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی برشمرد وگفت: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به مدد سیاست‌های حمایتی، اصلاح مقررات و اعطای تسهیلات قانونی، این منطقه آزاد را به پایلوت جذب سرمایه گذاران خارجی در کشورتبدیل کرده است.
وی افزود: تلاش مسئولان جزیره کیش برای ارتقای سطح استانداردها و رسیدن به ترازهای بین‌المللی در زمینه توسعه تجارت و مبادلات اقتصادی سبب افزایش چشمگیرتمایل سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای فعالیت در این منطقه شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس بند یازده سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تبدیل جزیره کیش به منطقه آزاد مالی کشور در دستور کار قرار گرفته است افزود: به زودی توسعه فعالیت بورس، بانک، بیمه و بازار سرمایه در جزیره کیش شرایطی را فراهم می‌کند تا تمامی فعالان اقتصادی جزیره کیش را برای سرمایه گذاری و فعالیت انتخاب کنند و این آغاز یک حرکت ارزشمند در مسیر توسعه اقتصادی کشور است.
ë فراهم کردن بستر ورود سرمایه‌گذاران خارجی
عبدالله پوری حسینی رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی نیز گفت: با توجه به موانع به وجود آمده بواسطه تحریم‌ها در 15 سال گذشته هیچ شرکتی به طور مستقیم توسط سرمایه‌گذاران خارجی خریداری نشده است و در حال حاضر نیز مسیر ورود خارجی‌ها به واگذاری‌های دولت فراهم نیست.
وی گفت: این سازمان از سال 80 تا به امروز حدود 100 میلیارد دلار یا به عبارتی 137 هزار میلیارد تومان سهم به غیردولتی‌ها داده که حدود 60 هزار میلیارد تومان آن به دلیل واگذاری بابت سهام عدالت یا رد دیون دولت به طلبکاران خصوصی‌سازی نیست اما حدود 76 هزار میلیارد تومان با تعریف خصوصی‌سازی انطباق دارد و از طریق مزایده و در شرایطی رقابتی به بخش خصوصی یا غیردولتی واگذار شده است.
ë کیش دروازه ورود ایران به اقتصاد جهانی
همچنین علی‌اصغر مونسان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش هم در این مراسم گفت: بدیهی است جزیره کیش با توجه به ویژگی‌های خاص جغرافیایی و وجود بازارهای مالی و پولی و مراکز متعدد دانشگاهی و اقتصادی به دروازه ورود ایران به اقتصاد جهانی تبدیل خواهد شد.وی با اشاره به نقش محوری مناطق آزاد در شرایط پسا تحریم گفت: این مناطق می‌توانند مهم‌ترین بازارهای صادرات مجدد را برای صدور کالا و خدمات فنی مهندسی به کشورهای هندوستان، عراق، پاکستان، کشورهای آفریقایی، آسیای مرکزی و به طورکلی بازارهای طبیعی همجوار ایران به‌دست آورند.
وی افزود: سیستم خدماتی و نهادهای مالی مناسب و اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصادی، توجه به توسعه زیرساخت‌های مناسب و برخوردار از استانداردهای جهانی در صادرات مجدد، فرصت‌های مفیدی را فراروی صنایع در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور قرار داده است و بهترین فرصت برای توسعه صنایع صادراتی از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، برنامه‌ریزی و تهیه اکشن پلان برای رشد آنها مبتنی بر صادرات مجدد و براساس اقلام وارداتی کشورهای همجوار ایران است.وی دوران پسا تحریم را فرصتی ارزشمند برای شتاب دادن به اقتصاد کشور و حرکت در مسیر توسعه پایدار خواند و با اشاره به عملکرد موفق دولت تدبیر و امید در زمینه مهار تورم و کاهش آن به 1/13 درصد گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال نرخ تورم تک رقمی شود. ضمن اینکه برای نخستین بار ترازبازرگانی کشور با مازاد تجاری مواجه شده و صادرات غیر نفتی از واردات افزون تر بوده است. وی افزود: امروز فرصت‌ برای شتاب دادن به اقتصاد کشور و حرکت در مسیر توسعه پایدار از طریق سازماندهی و طراحی برنامه‌های بلند مدت مهیا شده است، هرچند در کوتاه مدت نیز، با رفع موانع بین‌المللی و کسب درآمدهای نفتی و آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران، شاهد رونق و شادابی در اقتصاد خواهیم بود.
پیشنهاد معافیت مالیاتی 50درصدی ایران به سرمایه‌گذاران خارجی
همچنین شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد درهمایش «اقتصاد ایران در دوران پســــــاتحریم - کیش‌دروازه ورود» گفت: محدودیت‌های ایجاد شده در مراودات اقتصادی، کاهش درآمدهای شرکت‌ها و مواردی از این دست از جمله ثمرات تحریم در اقتصاد دنیاست. اما با وجود کاهش قیمت نفت، وجود تحریم‌ها و افت جهانی قیمت برخی کالاها در دو سال گذشته اقتصاد ایران بر مشکلات فائق آمده است. معاون اقتصادی وزیر اقتصاد افزود: با برداشته شدن تحریم‌ها رشد اقتصادی کشور می‌تواند بروز پیدا کند که رفع موانع بانکی نیز یکی از آثار برداشته شدن تحریم‌ها و کاهش هزینه نقل و انتقال پول و قیمت تمام شده محصولات است که پایین‌آمدن هزینه‌های بیمه، مربوط به مراودات بین‌المللی را نیز باید به آن اضافه کرد.
محمدی گفت: در حال حاضر در حال شناسایی قوانین مخل کسب و کار هستیم تا با برداشته شدن آنها شاهد افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در دوران پساتحریم در اقتصاد کشور باشیم. معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به قانون رفع موانع سرمایه‌گذاری در کشور اظهار داشت: سرمایه‌گذاران خارجی اگر در مشارکت با سرمایه‌گذاران داخلی اقدام به ورود در اقتصاد کشور کنند تا 50 درصد از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند می‌شوند. وی اضافه کرد: در دو سال گذشته ریسک‌های سرمایه‌گذاری در کشور کاهش یافته است که امیدواریم تداوم این عامل موجب رونق اقتصاد کشور شود.
ë ایران نیازمند توسعه روابط با همسایگان است
ابراهیم رحیم‌پور معاون آسیا اقیانوسیه ومشترک المنافع وزارت امورخارجه نیز دراین مراسم با اشاره به اینکه در وزارت امورخارجه پس از برجام دغدغه ما مسائل منطقه‌ای و بعد اقتصادی روابط بین‌المللی است گفت: زمینه‌سازی برای توسعه مبادلات اقتصادی و تقویت ارتباطات بین‌المللی ایران با سایر کشورها مسئولیت جدید وزارت خارجه در دوران پساتحریم است.رحیم‌پور با اشاره به اینکه برگزاری نشست‌های متعدد با حضور سفیران و هیأت‌های بلند مرتبه خارجی در تهران نشانگرتغییر نگرش بین‌المللی در خصوص ایران است گفت: ما نیازمند توسعه روابط تجاری با همسایگان خود هستیم ودر شرایط کنونی که تمایل برای مراودات اقتصادی و تجاری با ایران افزایش بی‌سابقه‌ای داشته است ایجاد یک پیوندعمیق اقتصادی با منطقه راهگشاست.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت