درخواست جهانگیری از بانک مرکزی
معاون اول رئیس جمهور با تأکید براینکه بانک مرکزی درسال ۹۴ باید ۹ سامانه الکترونیکی به طور کامل مستقر کند گفت: از بانک مرکزی میخواهیم در معاملات با کشورهای طرف معامله از پول مشترک استفاده کند.
تسنیم: اسحاق جهانگیری بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاح طرح ملی چکاوک که در ساختمان بانک مرکزی با حضور رئیس کل و هیئت عامل این بانک و مدیران بانکهای دولتی و خصوصی برگزار شده بود، به ایراد سخنانی پرداخت و اظهار داشت: در جلسات اخیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصاد گزارشی درباره سامانه الکترونیکی قرائت شد که راهکارهای دقیق و علمی برای پیشگیری از مشکلات و تسهیل و شفاف سازی امور را ارائه کرد این گزارش مورد تأیید مسئولان سه قوه که در جلسه حضور داشتند قرار گرفت.
وی افزود: من فکر میکنم سیستم بانکی به جهت بار بسیار سنگینی که در دوش دارد نیازمند این است که ابزارهای نوین و فناوریهای جدید را به کار گیرد ضمن آنکه مطمئن هستم با به کارگیری این ابزارها خیلی از مسائلی که مورد دغدغه مسئولان و همکاران نظام بانکی است، حل میشود.
* الزام بانک مرکزی به استقرار 9 سامانه در سال 94
معاون اول رئیس جمهور در همین ارتباط گفت: در یکی از جلسات که رئیس کل بانک مرکزی حضور داشت بنده بخشنامهای را ابلاغ کردم که براساس آن بانک مرکزی باید تا پایان سال 94 باید 9 سامانه الکترونیکی را به طور کامل در کل شبکه بانکی مستقر و اجرایی کند.
جهانگیری با بیان اینکه بعد از استقرار 9 سامانه مذکور می توان گفت که نظام الکترونیکی به طور کامل در سیستم بانکی اجرا می شود، گفت: یکی از این سامانه ها سامانه چکاوکن بود که از اهمیت بالایی برخوردار است هرچه اعتماد مردم از عملکرد چک افزایش پیدا کند دغدغههای معاملات چکی کم میشود.
وی سامانه نسیم که مربوط به حسابهای دولتی می شود را از دیگر سامانههایی اعلام کرد که باید توسط ابنک مرکزی درسال 94 به طور کامل اجرایی شود و افزود: سیستم های ردیابی نقل و انتقالات ارزی در کشور نیز از دیگر مواردی است که بانک مرکزی ملزم و مکلف به اجرای آن درسال 94 شده است.
* تشکر دولت و رئیس جمهوری از بانک مرکزی
معاون اول رئیس جمهور در ادامه از بانک مرکزی که پیش قراول استقرار دولت الکترونیک شده است تشکر کرد و گفت: در اقدامات خوب بانک مرکزی به عنوان نهاد اصلی در هدفذاری کاهش تورم در دولت صمیمانه تشکر میکنم این تشکر از جانب خودم جناب آقای رئیس جمهور و دولت میباشد.
جهانگیری البته ایستادگی رئیس جمهور برای جلوگیری از بانک مرکزی را از مهمترین اقدامات در جهت کاهش نرخ تورم اعلام کرد و افزود: اما برداشت سیستم بانکی دربانک مرکزی درسال گذشته در حالی موجب افزایش پایه پولی شد که معمولا دولتها از بانک مرکزی برداشت میکردند ولی در سال قبل دولت برداشتی انجام نداد یا اگر برداشتی داشته میزان آن خیلی کم بوده است.
* برداشت بانکها از بانک مرکزی موجب افزایش پایه پولی شد
وی با تأکید براینکه برداشت برخی از بانکهای خصوصی از ابنک مرکزی موجب ارزش پایه پولی شده است گفت: هدفگذاری رونق اقتصادی می باشد به همین منظور سیاست گذاری های که برای ورود به دوره رونق لازم بود در لازم تصویب شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه 177 بند برای ورود به رونق در دولت مورد بررسی قرار گرفت، افزود: برخی از این موارد در اختیارات دولت و برخی در اختیار دستگاههای اجرایی بود اما بخشی نیز نیازمند مصوبه مجلبس بود به همین منظورلایحه ای را برای خروج از رکود به مجلس ارسال کردیم که هرچند با تأخیر ولی با اصلاحاتی مورد تأیید قرار گرفت.
جهانگیری گفت: اقتصاد به طور جدی نیازمند ورود به رونق و رشد اقتصادی بالای 5 درصد است اما مهمترین محدودیت پیش رو تأمین مالی میباشد که با توجه به محدودیت سه منبع دولتی، خارجی و اعتباردهی سیستم بانکی میتوان گفت درسال 94 با محدویت اساسی در این زمینه روبرو هستیم.
*نامه نگاری معاون سیف با معاون اول رئیس جمهور
وی به محدودیت منابع دولتی اشاره کرد و گفت: بودجه 94 حتما باید با صرفه جویی پیش رود لذا از منابع بودجه دولت نمی توان در جهت رونق استفاده کرد.
به گفته وی منابع خارجی و فاینانسهای گشایش شده از دیگر منابع مالی میباشند که دولت به آن توجه دارد ضمن آنکه از بانکها میخواهیم در شرایط تحریم از روشهایی استفاده کنند که بتوانند از منابع مالی خارجی نیز کمک بگیرند.
معاون اول رئیس جمهور به نامه نگاری معاون ارزی بانک مرکزی با وی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال قبل آقای کامیاب نامهیا به بنده نوشتند که ظاهراً قصد داشتند موافقت تأییدی بنده را بگیرند تا از 5 میلیارد دلار یوزارس استفاده کند به همین خاطر از مدیران بانکی خواهش میکنم درزمانی که دولت دست خود را دراز میکند هرچه دارند به صحنه بیاورند.
جهانگیری با تأکید براینکه سیستم بانکی با معوقات بالایی روبرو است، گفت: طبق بانک مرکزی و بانکها نسبت معوقات درسال 93 به 92 کم شده است.
وی به بدهی دولت به سیستم بانکی نیز اشاره کرد و گفت: بدهی دولت به سیستم بانکی موردی است که باید برای آن راهکاری پیدا شود در لایحه خروج از رکود دولت راهحلی را برای این موضوع دیده است.
* انتظار جهانگیری از بانک مرکزی: از پول مشترک در معاملات خارجی استفاده کنید
معاون اول رئیس جمهور با تأکید براینکه وضع بدهیها در ایران عجیب و غریب است، گفت: یکی از مشکلات بانکها کفایت سرمایهها است در لایحه خروج از رکود راهکاری برای افزایش سرمایه بانکها پیش بینی شده است افزایش سرمایه بانک ها از موضوعات اصلی دولت میباشد.
جهانگیری همچنین تأکید کرد: باید در سال 94 به خصوص در همین ماه های ابتدایی راهکارهایی پیدا کنیم که سیستم بانکی بتواند گام جدی برای رونق بردارد که اولویت آن باید سرمایه درگردش واحدهای تولیدی باشد.
وی گفت: انتظارمان از بانک مرکزی این است که از همه کشورهایی که طرف معاملات ما میباشند برای استفاده از پول مشترک و استفاده از ضمانت نامهها اقدامات لازم را انجام دهد.
دیدگاه تان را بنویسید