زیر آبی رفتن موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز!

کد خبر: 416928

در حالی رفتار بانک‌ها حداقل در مدت گذشته از ابلاغ بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی نشان می‌دهد که نسبت به گذشته جدیت بیشتری برای اعمال سودهای جدید داشته و به گفته خودشان برخورد بانک مرکزی اجازه انحراف را به آنها نمی‌دهد که با وجود چنین فضای سنگینی، موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز راه فرار خود از قوانین را پیدا می کنند.

زیر آبی رفتن موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز!
سرویس اقتصادی فردا: در حالی رفتار بانک‌ها حداقل در مدت گذشته از ابلاغ بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی نشان می‌دهد که نسبت به گذشته جدیت بیشتری برای اعمال سودهای جدید داشته و به گفته خودشان برخورد بانک مرکزی اجازه انحراف را به آنها نمی‌دهد که با وجود چنین فضای سنگینی، موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز راه فرار خود از قوانین را پیدا می کنند. به گزارش خبرنگار ایسنا، حدود یک هفته از ابلاغ دستورالعمل مصوب شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی از 22درصد سالانه به 20 درصد می گذرد که سرکشی به شعب بانکها نشان از برقراری نظم قابل ملاحظه ای حداقل در ابتدای ابلاغ بخشنامه است. در حال حاضر در شعب مورد مراجعه بانک‌های بزرگ و کوچک، دولتی و خصوصی خبری از سودهای خلاف دستور العمل بانک مرکزی نیست و حداکثر سود اعلامی به متقاضی سپرده‌گذاری همان 20 درصد است و حتی برای مبالغ کلان هم شرایط ویژه‌ای قائل نشده و ظاهرا نهایت همراهی بانکها با مشتریان پرداخت سود سالانه 20 درصدی است که امکان پرداخت آن بعد از یک ماه نیز وجود دارد. همچنین سودهای سپرده کمتر از یک سال نیز اغلب به مانند گذشته بوده و با اندک تغییری اکنون برای سپرده روزشمار 10 درصد، سه ماهه 14 درصد، شش ماهه 16و 9 ماهه 18 درصد پرداخت می شود. این در حالی است که بانکی ها با رد تقاضا برای بازگردن حساب سپرده با شرایط ویژه و پرداخت سود بالاتر به مانند سال گذشته که بعد از کاهش نرخ سود انجام می دادند، عنوان می کنند که این بار بانک مرکزی و دولت در مقابل تخلفات واکنش شدیدی خواهد داشت و با خاطیان برخورد خواهد کرد؛ بنابراین حداقل تا چند ماه پیش رو شرایط ویژه ای نخواهیم داشت. اما در وضعیتی که جو حاکم بر شبکه بانکی نسبت به گذشته تا حدودی تغییر کرده و حداقل ترجیح می دهند مدتی نرخ های سود مصوب را به مشتریان خود پیشنهاد کنند کافی است که مشتری از بانکی برای دریافت سود بالا ناامید شده و وارد موسسسات اعتباری شود. اگر چه موسسات اعتباری مجاز تحت نظارت بانک مرکزی هم فعلا نرخ‌های سود خود را با دستورالعمل بانک مرکزی منطبق کرده‌اند؛ اما موسسات غیر مجاز و جالب تر آنهایی که در زمره دریافت مجوز بانک مرکزی قرار دارند و بارها عنوان شده که به زودی تحت نظارت قرار خواهند گرفت از سایرین متخلف ترند. یکی از این موسسات که خیلی هم خلوت بوده و بیشتر شبیه شعب تعطیل شده می ماند با استقبال از مشتری لیستی از طرح های مختلف پرسود را برای وی رونمایی می‌کند. سود روز شمار 20 درصد و سالانه 24 درصد اولین پیشنهاد است که برای سپرده 30 هزار تومانی به بالا پرداخت شده و حتی کف میلیونی هم ندارد. مسئول شعبه عنوان می کند که تا یک هفته پیش سودهای روز شمار ما تا 26 درصد هم بود، اما با کاهش نرخ ها و فشاری که بانک مرکزی داشته ناچاریم مدتی سودها را تغییر دهیم، اما تا یکی دو ماه آینده که برخوردها عادی تر و فشار بر موسسات کمتر شود قول سود روزشمار 24 درصد و سالانه 28 درصد را هم می دهیم. در عین حال که چندین طرح را برای ترغیب متقاضی برای باز کردن حساب و کشاندن سرمایه به شعب خود مطرح کرده و مشتری را حتی با علم بر غیر مجاز بودن موسسه خاطی و عواقف ناشی از سرمایه گذاری در آن وسوسه می کنند.
موسسه غیر مجاز دیگری که حساب سود روزشمار 25 درصد آنها نیز همچنان باز بود اعلام می کند که سریعتر برای سپرده گذاری اقدام کنید که ممکن است در روزهای پیش رو ناچار به کاهش نرخ سود باشیم! سرپیچی موسسات اعتباری غیرمجاز از دستور العمل بانک مرکزی که با توجه به مقررات موجود و نبودن اختیار تام برای برخورد با موسساتی که تحت نظارت این بانک نیستند، همان دغدغه ای بود که نه تنها رییس کل بانک مرکزی بلکه مدیران عامل بانکها و کارشناسان بانکی بارها نسبت به آن هشدار داده بودند. در این رابطه عنوان می شد تا زمانی که موسسات اعتباری به ویژه غیر مجازها آزادانه در شبکه بانکی فعالیت کرده و سودهای غیر منطقی پرداخت می کنند نظم کاملی در اجرای سود بانکی حتی در صورت کاهش مجدد بر قرار نخواهد شد چراکه با کاهش نرخ سود در بانکها اگر در سویی دیگر پرداخت سودهای کلان در موسسات مشتریان را جذب خود کرده و هزاران میلیارد را به مانند سال گذشته و بعد از کاهش نرخ سود بانکی از بانکها خارج به سمت آنها سوق می هد. بنابراین در حال حاضر شواهد حاکی از حرکات انحرافی موسسات از مصوبه شورای پول و اعتبار بوده و تجربه گذشته نشان می دهد که در صورت ادامه این روند در چند ماه آینده و با خروج احتمالی سرمایه از بانکها به سمت موسسات، بانکی ها نیز ترجیح خواهند داد تا به این رقابت مخرب وارد شده و برای حفظ منابع ، طرح های ویژه سپرده با سودهای جذاب تعریف کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت