دلایلکاهشقیمتنفتدربازارجهانیاز زبان وزیر
بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران امروز در حاشیه امضای تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی دلایل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی گفت: برخی از بزرگان سازمان اوپک باید تولید نفت خود را کاهش دهند.
اوپک فعلا برنامه نشست فوق العاده ندارد
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید در پاسخ به این سئوال که آیا با کاهش قیمت نفت به بشکه ای کمتر از 90 دلار، زمان برگزاری نشست فوق العاده توسط اعضای اوپک فرا نرسیده است، تصریح کرد: فعلا برنامه ای برای برگزاری نشست فوق العاده توسط اوپک نداریم.
جنگ قیمت نفت راه نیفتاده است
زنگنه در پاسخ به پرسش دیگر مهر که عربستان سعودی با کاهش یک دلاری بهای نفت خود در بازار جهانی به نوعی "جنگ کاهش قیمت نفت" را راه انداخته است؟ اظهار داشت: جنگ قیمت نفتی در بازار وجود ندارد، زیرا ترم بازرگانی قراردادهای نفتی در زمان جنگ کاهش قیمت نفت طور دیگری است و اقدامات برخی از کشورها در کاهش قیمت نفت خود را نمی توان جنگ کاهش قیمت نفت تلقی کرد.
وزیر نفت در پاسخ به سئوال دیگر مهر که آیا شرکت ملی نفت ایران قصد کاهش قیمت نفت خود در بازار جهانی را دارد، توضیح داد: مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از تمامی کارها و ابزارهای حرفه ای خود در حوزه بازرگانی برای فروش و صادرات نفت خام ایران استفاده خواهد کرد.
به گزارش مهر، همزمان با سقوط قیمت جهانی نفت خام در بازارهای جهانی، عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت سازمان اوپک، بهای نفت خود در بازارهای جهانی را یک دلار در هر بشکه کاهش داده است. به اعتقاد کارشناسان بازار جهانی انرژی آمریکا با توسل به ذخایر مازاد نفت عربستان سعودی قصد کاهش قیمت جهانی نفت را دارد و یکی از دستاوردهای سقوط بهای طلای سیاه برای کاخ سفید ایجاد فشار بیشتر اقتصادی به کرملین است. از این رو، شرکت آرامکوی عربستان سعودی به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده نفت در بین کشورهای نفت خیز جهان برای دامن زدن به کاهش بیشتر بهای جهانی نفت شعله ارزان فروشی و راه اندازی جنگ قیمت نفت در بازارهای آسیایی را در دستور کار قرار داده اند. از سوی دیگر، برخی از رسانه های معتبر بینالمللی از اقدام عربستان سعودی در کاهش قیمت نفت به عنوان یک حراج تمام عیار طلای سیاه توسط سعودی ها در طول چند روز گذشته یاد کرده اند. وال استريت ژورنال در گزارشي اعلام کرده است: عدم هماهنگي در سازمان کشورهاي صادرکننده نفت(اوپک) در حال تبديل شدن به يک جنگ قيمت و تضعيف سلطه اين سازمان نفتي روي بازار جهاني نفت و تشديد حراج اخير نفت اين سازمان است.
دیدگاه تان را بنویسید