برای حل مشکل بانک ها

کد خبر: 351524
سرویس اقتصادی « فردا »:

با توجه به اینکه بانک‌ها همواره در چند سال گذشته با مشکلات زیادی مواجه بوده‌اند و البته هنوز هم تا حدودی مواجه هستند، به همین دلیل در فراهم کردن و ارائه تسهیلات لازم برای افراد حقیقي و حقوقی و به ویژه صاحبان صنعت و بنگاه‌های اقتصادی با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده و هستند. برای حل مشکل بانک‌ها از لحاظ سرمایه و هدایت نقدینگی‌های لازم به سمت جامعه به ویژه به سمت بنگاه‌های اقتصادی این امر در صورتی تحقق پیدا می‌کند که سرمایه بانک‌ها به صورت منطقی و معقول افزایش پیدا کند و به همین دلیل است که این دغدغه به درستی درک شده و اگر پیام بانک‌ها در مورد افزایش سرمایه دریافت نشود می‌تواند در آینده همچنان بدنه جامعه را با مشکلات متعددی مواجه کند که برطرف کردن این مشکلات بسیار سخت، مشکل و هزینه‌بر می‌شود.

اما در شرایط فعلی باید متوجه باشیم که بانک‌ها بر اساس وظایف ذاتی که بر عهده دارند می‌توانند در مواقع لازم و اضطرار برای حمایت از آحاد جامعه و به ویژه در حوزه تولید و صنعت نقش‌آفرینی پررنگی داشته باشند و این مهم زمانی امکان‌پذیر است که سرمایه‌های منطقی و قابل توجه بانک‌ها را به سمت حوزه‌های تولیدی هدایت کنیم و از طرفی سرمایه هم به بانک‌ها تزریق شود که هر دو مورد نیاز به نظارت کافی و دقیق دارد.

بانک‌ها در دوره‌های گذشته به دلیل سیاست‌های نادرستی که به کار گرفته شده بود، متحمل خسارات و رنج و زحمت‌های زیادی شدند و در حال حاضر هم با حجم گسترده‌ای از مراجعات و پاسخگویی روبه‌رو هستند اما توانمندی رسیدگی به درخواست‌ها و پاسخگویی را ندارند. اما اگر تصویب شود که سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا کند یکی از مزایای این کار این است که بانک‌ها از شرایط سخت و دشوار فعلی که در حال دست‌وپنجه نرم کردن با آن هستند به‌طور تدریجی خارج می‌شوند و در صورت نظارت کافی بر روی فعالیت‌های بانک‌ها دیگر شاهد تجربه تلخ دوره‌های گذشته در زمینه فعالیت‌های بانکی نخواهیم بود و دیگر به خود اجازه نمی‌دهند که از وظایف ذاتی خود دور شوند، بلکه در سمت و جهتی مشغول فعالیت می‌شوند که وظایفشان در آن مسیر تعریف شده است.

در ضمن ما اگر بخواهیم فقط حل مشکل بانک‌ها را در نظر بگیریم، این نه تنها کافی نخواهد بود بلکه در آینده نیز چالش‌های دیگری پیش روی بانک‌ها قرار می‌گیرد. اما اگر شرایط را به گونه‌ای مدیریت کنیم که بانک‌ها بتوانند خودشان مشکلاتشان را حل کنند و در حقیقت بر اساس چارچوب وظایف خودشان عمل کنند قطعاً در آینده شاهد مشکلات هرروزه بانکی که اکنون با آن مواجه هستیم، نخواهیم بود و در نهایت جمعیت کثیری از مشتریان و مدیران بانک‌ها به خواسته‌های خود خواهند رسید، از جمله در بحث اخذ وام در جهت‌های مختلف؛ و دیگر مشتری بدون بانک نخواهیم داشت و بانک بدون مشتری هم وجود نخواهد داشت.

در نتیجه افزایش سرمایه بانک‌ها باعث می‌شود رضایتمندی صورت بگیرد به‌طوری که هم بانک‌ها راضی باشند و هم مردم. اما در حال حاضر بانک‌ها کارنامه درخشانی ندارند به خصوص در چند سال گذشته و به همین دلیل تعامل بین بنگاه‌های اقتصادی واقعی و بانک‌ها کم شده است. البته امیدواریم در شرایط جدید که فضای اقتصادی تا حدودی بهبود پیدا کرده است، و با افزایش سرمایه بانک‌ها، حوزه تولید و بانک‌ها با یکدیگر تعامل مثبت و سازنده داشته باشند که همین امر سبب تقویت حوزه‌ تولید می‌شود.

در آخر باید بگویم کمیسیون اقتصادی مجلس در لایحه افزایش سرمایه بانک‌ها فعلاً در مورد خاصی از این لایحه ورود پیدا نکرده است اما کمیسیون در تلاش است تا نسبت به وضعیت بانک‌ها، نسبت به بهبود نظام بانکی و پولی کشور اقداماتی را انجام دهد.

منبع: خبرآنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت