نوبخت: درآمدهای ایران چمدانی واردمی‌شود

کد خبر: 338408

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در کرمان گفت: دولت در تلاش است قسط‌های آزاد شده از درآمدهای نفتی ایران را به شکل چمدانی وارد کشور کند.

تسنیم: محمد باقر نوبخت دقایقی پیش در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان کرمان، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید بدون هیچ گناهی مکلف به پرداخت 3هزار و 500 میلیارد تومان یارانه به 77 میلیون و 500 هزار نفر به مردم شده بود.

وی با بیان اینکه از دولت گذشته یک سلسله تعهداتی برای دولت بعد برجای مانده بود، افزود: در حال حاضر قصد ندارم بگویم که حجم تعهدات در چه وضعیتی به دولت فعلی محول شده بود.

هر ماه تا پشت درب‌‌های سی‌سی‌یو پیش می‌رفتم تا بتوانم هزینه یارانه‌ها را تأمین کنم

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه در هدفمندی یارانه‌ها دولت می‌بایست به نوزاد یک روزه تا پیرمرد 80 ساله که پس از مرگ نیز یارانه دریافت می‌کرد پول پرداخت کند، گفت: بنده به عنوان معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در 22 هر ماه تا پشت درب‌‌های سی‌سی‌یو پیش می‌رفتم تا بتوانم هزینه یارانه‌ها را تأمین کنم.

نوبخت با بیان اینکه هرچند حدود دو میلیون و 400 هزار نفر به یارانه‌ها نه گفته‌اند، بیان کرد: با این وجود هزار و 200 میلیارد تومان در پرداخت یارانه‌ها صرفه‌جویی شد که این مبلغ در بخش‌های درمانی و عمرانی هزینه می‌شود.

دولت در حال حاضر ظرفیت تولید 4 میلیون بشکه نفت در روز را دارد

وی خاطرنشان کرد: دولت در حال حاضر ظرفیت تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز را دارد، اما به سبب تحریم‌های غیر انسانی، غیراخلاقی و ظالمانه تنها مجاز به فروش یک میلیون بشکه نفت در روز است که به نوعی از سه چهارم ظرفیت تولید نفت کشور استفاده نمی‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه طرف‌های غربی قصد داشتند ظرفیت فروش نفت ایران را از همین یک میلیون بشکه به صفر برسانند، گفت: با تدبیر دولت یازدهم این امر محقق نشد و در مذاکرات از حق ملت ایران بر طبق وظیفه‌اش دفاع کرد.

نوبخت با تأکید بر اینکه درآمد حاصل از پول نفت ایران در حساب‌های خارج از کشور نگهداری می‌شود، افزود: هنوز قادر به برداشت پول نقد از این حساب‌ها نیستیم و آنچه روی می‌دهد به شکل پرداخت حواله‌ای در قبال خرید کالا است.

درآمدهای نفتی ایران به شکل چمدانی وارد کشور می‌شود

وی با بیان اینکه در حال حاضر مبالغی از پول ایران آزاد شده است، خاطرنشان کرد: این پول‌ها به شکل قسط به قسط در حساب‌های خارج از کشور منتقل می‌شود که سعی داریم به شکل چمدانی این پول‌ها را به کشور وارد کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه تاکنون در چهار قسط 4.2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران آزاد شده است، افزود: خواسته غربی‌ها این است که ایران در قبال این پول‌ها دارو، گندم و یا سایر کالاهای اساسی را خریداری کند، اما در تلاش هستیم تا به جای آن پول‌های کشور را به شکل چمدانی وارد ایران کنیم.

طرف‌های مذاکره کننده می‌خواهند هیچ پولی به دست ایران نرسد

نوبخت با بیان اینکه طرف‌های مذاکره کننده می‌خواهند هیچ پولی به دست ایران نرسد، تصریح کرد: در حال حاضر در کشور حساب‌های مختلفی داریم که پول‌های حاصل از فروش نفت در آن حساب‌ها نگهداری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه با پیگیری‌های دولت تدبیر و امید مجوزهایی برای انتقال پول به کشور دریافت شده است، افزود: با وجود آنکه ایران طرح انتقال چمدان به چمدان را مطرح کرده است، طرف‌های خارجی با این موضوع رضایت خود را اعلام کرده‌اند و ما مجوز انتقال پول نقد به کشور را داریم.

قصدمان ورود درآمدهای نفتی به کشور به شکل دلار است

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه یک عده از دوستان مرتب می‌گویند، دولت تدبیر و امید نتواسته کاری در روند مذاکرات انجام دهد، گفت: قصد ما این است که درآمدهای نفتی را به شکل دلار به کشور وارد کنیم.

نوبخت با بیان اینکه قصد نداریم بسیاری از مسائل را باز کنیم، تصریح کرد: طبق قانون دولت می‌تواند پول حاصل از فروش نفت را در بخش‌های مختلف هزینه کند.

وی بیان کرد: با مصوبه مجلس 14.5 درصد از پول حاصل از درآمدهای نفتی به شرکت نفت، 31.5 درصد به صندوق توسعه برای استفاده بخش خصوصی و مابقی برای هزینه‌های دولت اختصاص می‌یابد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در مردادماه سال گذشته با تورم بیش از 40درصدی دولت را تحویل گرفت، گفت: نرخ رشد تورم در اسفندماه سال گذشته به 31.2درصد رسید که در تورم نقطه به نقطه 19.6درصد بود.

اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها یک شوک به قیمت‌ها وارد می‌کند

نوبخت با تأکید بر اینکه میزان تورم در فروردین ماه امسال به 30درصد و در تورم نقطه به نقطه به 17درصد کاهش پیدا کرد، افزود: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها یک شوک به قیمت‌ها وارد می‌کند و دولت نمی‌تواند به وعده خود که همان کاهش قیمت‌ها است تا حدودی عمل کند.

وی با بیان اینکه دولت در این مرحله از هدفمندی یارانه‌ها می‌بایست قیمت‌ حامل‌های انرژی را افزایش دهد، تصریح کرد: دولت به هیچ عنوان قصد ندارد یک ریال به قیمت کالاها اضافه کند زیرا وعده دولت کاهش قیمت‌ها و نه افزایش قیمت‌ها بوده است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور باید افزایش پیدا کند، اظهار کرد: سال 93 چهارمین سال برنامه پنجم توسعه است و ما باید در این سال برنامه ششم توسعه را آماده و تا پیش از اتمام دوره مجلس فعلی آن را به تصویب نمایندگان برسانیم.

نوبخت با اشاره به اینکه براساس چشم‌انداز افق 1404 رشد اقتصادی ایران باید سالانه 8درصد باشد، بیان کرد: متأسفانه رشد اقتصادی ایران در سال 1390، سه درصد،در سال 1391، منفی 5.8درصد و در سال گذشته بین صفر و منفی 0.8 درصد بوده است.

باید تورم تا پایان امسال به زیر 25 درصد برسد

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در تلاش است پس از دوسال رکورد و رشد منفی به رشد مثبت یک تا سه درصد برسیم، خاطرنشان کرد: باید تورم تا پایان امسال به زیر 25 درصد برسد که برای دست‌ یافتن به این امر مهم باید سرمایه‌گذاری رشد کند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تأکید براینکه دولت تدبیر و امید قصد دارد رشد اقتصادی ایران را افزایش دهد، گفت: برای این منظور 41هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان طرح‌های عمرانی هزینه می‌شود.

نوبخت با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، ایران به مدت هشت سال درگیر جنگ بود و اصلا برنامه‌ای برای توسعه کشور نداشت، افزود: درآمد کشور در سال 65 تا 67 سالانه به هفت میلیارد دلار می‌رسید که می‌بایست با این بودجه هزینه‌های کشور و جنگ را پرداخت کند.

وی با اشاره به اینکه از سال 84 بیش از 700 میلیارد دلار پول وارد کشور شده است، گفت: از این این میزان پول به شکل صحیح استفاده نشد و بخشی از منابع کشور به هدر رفت.

دولت با حجم نیروی انسانی بیش از ظرفیت خود مواجه است/ بخشی از این نیروها به بخش خصوصی منتقل می‌شوند

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت قبل به جای چابک‌سازی بدنه دولت، اقدام به جذب نیروهای متعدد کرد، افزود: دولت در حال حاضر بیش از ظرفیت خود با حجم نیروی انسانی مواجه است که باید بخشی از این نیروها به بخش خصوصی منتقل شوند.

پرداخت 149 هزار میلیارد تومان حقوق و مزایا به کارمندان دولت از ناحیه فروش نفت و مالیات

نوبخت با بیان اینکه دولت در تأمین بودجه‌های عمرانی خود با مشکلات متعددی مواجه است، تصریح کرد: در حال حاضر از محل فروش نفت و مالیات بیش از 149 هزار میلیارد تومان به کارمندان دولت حقوق و مزایا پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت قبل بدون مشخص کردن منابع مالی اقدام به ایجاد تعهدات مختلف کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر افراد بسیاری در دولت گذشته از طریق آزمون برای استخدام در مراکز دولتی گزینش شده‌اند که پس از گذشت دوسال هنوز بلاتکلیف بوده و در انتظار ورود به مراکز دولتی به سر می‌برند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از وجود دو هزار و 906 طرح نیمه‌تمام در کشور خبرداد و بیان کرد: سیاست دولت تکمیل پروژه‌های بالای 80پیشرفت فیزیکی است.

امسال 246 پروژه بالای 80درصد پیشرفت فیزیکی تکمیل می‌شود

وی با بیان اینکه امسال 246 پروژه بالای 80درصد پیشرفت فیزیکی تکمیل و آماده بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر مردم دیگر صبر ندارند و نمی‌توان با بودجه‌های قطره‌چکانی آنها را در انتظار نگه ‌داشت.

نوبخت با تأکید براینکه اقتصاد مقاومتی به منظور دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز تهیه شده است، گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست و تلاش می‌شود در برنامه ششم توسعه قابلیت‌ها، ضعف‌ها، نقاط قوت وفرصت‌ها شناسایی و جبران عقب‌ماندگی‌ها شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به اینکه سهم استان کرمان از این 41هزار میلیارد تومان 57 طرح ملی و 21 طرح‌ ملی استانی شده است، بیان کرد: برای طرح‌ها و پروژه‌های داخل استان کرمان نیز 270 میلیارد تومان اختصاص می‌یابد.

نوبخت افزود: 90هزار میلیارد تومان نیز از طریق شرکت‌های دولتی سرمایه‌گذاری می‌شود و استان کرمان از این مبلغ سهمی خواهد داشت.

تخصیص بیش از 20 میلیارد دلار منابع ارزی به بخش خصوصی

وی با ابراز خرسندی از تصویب بودجه سال 93 در پایان سال 92، گفت: دولت سعی دارد همه عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند و بدین منظور بیش از 20 میلیارد دلار منابع ارزی و 10هزار میلیارد تومان منابع ریالی برای بخش خصوصی اختصاص داده زیرا علاقمند است بخش خصوصی فعالانه وارد شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با تأکید بر اینکه استان کرمان باید در برنامه ششم توسعه جایگاه و نقشه راه توسعه خود را ترسیم کند، خاطرنشان کرد: دولت وظیفه دارد با توجه به ظرفیت استان کرمان در کشاورزی و صنعت در مسیر توسعه آن گام برداد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت