بالاترین جایزه راکدام صادرکنندگان میگیرند؟
با اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر احیای جایزه صادراتی، یک مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت ایران می گوید که ضرایب جوایز صادراتی تغییر خواهد کرد و چنانچه در بازنگری جدید، ضریب حمایتی کالایی صفر شود، جایزه صادراتی به صادرکنندگانی که در گذشته ثبت نام کرده اند، تعلق نخواهد گرفت.
وی افزود: در گذشته یک بار جدول ضرایب حمایتی کالاهای صادراتی که مبنای پرداخت جایزه صادراتی است، در سال 89 اعلام شده بود، اما اکنون دولت در حال بازنگری این ضرایب است.
به گفته وی، بر اساس دستورالعمل جدید، اگر ضریب مربوط به کالا یا کالاهایی صفر اعلام شود، ثبت نام توسط متقاضی در گذشته، هیچ حقی را برای دولت در پرداخت جایزه صادراتی ایجاد نخواهد کرد، بنابراین ممکن است با صفر شدن ضریب حمایتی، به برخی صادرکنندگانی که برای دریافت جایزه صادراتی ثبت نام کرده بودند، جایزه ای تعلق نگیرد.
ضرایب حمایتی کالاهای صادراتی که مبنای محاسبه جایزه صادراتی است، هم اکنون به نحوی است که این ضرایب بر اساس ارزش افزوده تعریف شده است، به این معنا که اگر ارزش افزوده یک کالا صفر باشد، جایزه به آن تعلق نمی گیرد تا دولت بتواند از خام فروشی، هیچگونه حمایتی به عمل نیاورد.
بالاترین جایزه صادراتی را کدام کالاها می گیرند؟
در میان کالاها و خدماتی که جایزه صادراتی می گیرند، بالاترین جایزه در بخش کالایی 2 درصد است که البته طیف متنوعی از کالاها را در بر می گیرد، اما بالاترین جایزه صادراتی مربوط به صادرات خدمات فرهنگی، سینمایی و سمعی و بصری است که تا سقف یک میلیون دلار صادرات داشته باشند.
بر این اساس، درصد ضریب حمایتی خدمات فنی و مهندسی 4 درصد، فرهنگی، سینمایی و سمعی و بصری تا سقف یک میلیون دلار 10 درصد، مازاد یک میلیون دلار تا 5 میلیون دلار 5 درصد، مازاد 5 میلیون دلار 3 درصد است.
دیدگاه تان را بنویسید