تاکتیکهای جدید حفظ بنزین 400 تومانی
با قطعی شدن افزایش قیمت بنزین از اردیبهشت ماه و عدم تخصیص سهمیه بنزین نیمه یارانهای پیش بینی میشود با توجه به روند فعلی مصرف، ذخیره بنزین 400 تومانی کارتها تا اواسط تابستان به پایان برسد که مردم با استفاده از تاکتیکهای ساده می توانند در مصرف بنزین صرفهجویی کنند.
مهر،: گمانه زنی ها نشان می دهد که از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری با اعلام قیمت های جدید بنزین، عملا سهمیه بنزین نیمه یارانه ای با قیمت 400 تومان دیگر به کارت های هوشمند سوخت واریز نخواهد شد.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران حاکی از آن است که با فروکش کردن مسافرتهای نوروزی بیش از دو میلیارد و 700 میلیون لیتر بنزین با قیمت 400 تومان در کارتهای سوخت ذخیره سازی شده است. از سوی دیگر بر اساس گزارشهای شرکت ملی پالایش و پخش نفتی و جایگاهداران سوخت سراسر کشور هم اکنون حدود 50 تا 60 درصد فروش بنزین جایگاههای سوخت با قیمت 400 تومانی انجام می شود به طوریکه روزانه میزان فروش بنزین 400 تومانی حدود 40 میلیون لیتر برآورد می شود. بر این اساس با احتساب فروش روزانه 40 میلیون لیتر بنزین 400 تومانی و ذخیره فعلی بنزین نیمه یارانهای در کارت های هوشمند سوخت، عملا تا اواسط تابستان سال جاری عرضه بنزین نیمه یارانهای در کارتهای سوخت ادامه می یابد. در این بین مسئولان دولت تدبیر و امید همچون محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور بارها تاکید کرده است که بنزین ذخیره شده در کارتهای سوخت حتی با افزایش قیمت این فرآورده پرطرفدار نفتی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها نمیسوزد. ناصر رئیسیفرد رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور هم در گفتگو با مهر از افزایش فروش بنزین آزاد در جایگاهها خبر داده و اعلام کرده است: اطمینان مردم از حفظ شدن ذخیره بنزین 400 تومانی کارتها یکی از دلایل افزایش فروش بنزین 700 تومانی است.
تاکتیکهای جدید حفظ بنزین 400 تومانی اجرای نظام سهمیه بندی، عرضه کارتی و اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها تاکنون دو سناریوی دولت برای مهار مصرف بنزین در کشور بوده است. در این بین مسئولان کشور معتقدند که اگر این دو طرح کلیدی برای مهار مصرف بنزین در کشور اجرا نمی شد برای سال 93 متوسط مصرف روزانه به بیش از 140 میلیون لیتر در روز افزایش می افت. با قطعی شدن عدم تخصیص سهمیه بنزین 400 تومانی به خودروها از اردیبهشت ماه سال جاری با استفاده از راهکارهای ساده میتوان در طول یک ماه ماه معادل ۵۰ تا ۶۰ لیتر در مصرف بنزین خودرو صرفهجویی کرد. تنظیم موتور خودرو و باد لاستیکها، تعویض به موقع فیلتر استاندارد هوا، روغن، شمعها، اجتناب از حمل بار اضافی، حذف باربند و کاهش بار صندوق عقب، کارکرد صحیح ترموستات، بالا نگاه داشتن پنجرهها در سرعت بالا، عدم استفاده کمتر از گرم کن شیشه عقب، برف پاکن، بخاری و کولر، اگزوز استاندارد و تمیز نگاه داشتن موتور خودرو در مجموع کاهش حدود 20 درصدی مصرف بنزین خودروها را به همراه دارد. در بیشتر خودروهای کشور بهترین سرعت اقتصادی به لحاظ مصرف بنزین 85 تا 90 کیلومتر است و در صورت رانندگی با سرعت بالا به جای 110 کیلومتر در ساعت با 80 کیلومتر در ساعت برانید که میزان 25 درصد (معادل 2.9 لیتر در هر 100 کیلومتر) در مصرف بنزین صرفهجویی حاصل می شود. از سوی دیگر خودرویی که به آهستگی شتاب میگیرد یا از شتاب خود میکاهد 20 درصد کمتر از خودرویی که به سرعت شتاب خود را کاهش یا افزایش میدهد و کمتر از ترمزهای شدید استفاده میکند، بنزین می سوزاند. علاوه بر این استفاده از دنده مناسب، خاموش کردن خودرو در توقف های بالای 60 ثانیه، جلوگیری از سرریز شدن بنزین هنگام سوختگیری، پارک کردن خودرو زیر پارکینگ های مسقف برای جلوگیری از تبخیر بنزین داخل باک و استفاده از بنزین با اکتان بالاتر مدیریت مصرف بنزین را برای خودرسوان به همراه دارد. در شرایط فعلی با توجه به توزیع بنزین یورو چهار با عدد اکتان حدود 92 قطعا مصرف این بنزین و یا بنزین سوپر در مقایسه با بنزینهای اکتان 87 متوسط مصرف سوخت خودروها را حدود 5 درصد کاهش میدهد.
مراقب تبخیر بنزین در جایگاهها باشید در تمام جایگاههای سوخت کشور مخازن بنزین زیر زمین قرار دارند و از این رو هرچه زمین سردتر باشد، بنزین غلیظ تر و متراکمتر است. وقتی هوا گرم میشود، بنزین منبسط میشود، بنابراین، خرید بنزین در بعد از ظهر و حتّی شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزین اثر نگذاشته، سبب میشود که یک لیتر شما واقعاً یک لیتر نباشد. با افزایش دما به میزان 18 درجه سانتیگراد، 50 لیتر بنزین معادل یک لیتر منبسط می شود. یعنی اگر در دمای 30 درجه سانتیگراد بالای صفر، 50 لیتر بنزین در باک خودروی خود بریزید و کنار پمپ بنزین توقف کنید تا هوا خنک شود و به 12 درجه سانتیگراد بالای صفر برسد، سرباک تقریبا به اندازه یک لیتر پایین میرود. از سوی دیگر زمانی که مشغول سوخت گیری هستید، دستگیره نازل را تا آخر فشار ندهید. اگر نگاه کنید میبینید نازل ها دارای سه درجه هستند: کند، متوسط و تند. در حالت کند میزان تبخیر را که در اثر پمپ شدن بنزین حاصل میشود به حداقل می رسد. یکی از مهمترین نکات برای بنزین زدن این است که وقتی باک اتومبیل نصفه است بنزین بزنید. دلیل آن این است که، هرچه بنزین بیشتری داخل باک باشد، هوای کمتری فضای خالی آن را اشغال میکند. بنزین به مراتب سریعتر از آنچه که تصوّر میکنید تبخیر میشود. مخازن ذخیره ی بنزین دارای سقف داخلی شناور هستند. این سقف به عنوان نقطه ی صفر بین بنزین و جو عمل میکند تا تبخیر را به حدّاقل برساند. زمانی که نفتکشهای جاده پیما در حال تخلیه به مخزن بنزین در محل پمپ بنزین باشد اقدام به سوخت گیری خودروی خود نکنید. به احتمال زیاد بنزینی که تخلیه میشود سبب میگردد که بنزین داخل مخزن به هم بخورد و آنچه از آشغال و آلودگی که معمولاً تهنشین میشود، بالا بیاید و قسمتی از آن نصیب اتومبیل شما شود. هرگز باک را بیش از اندازه پر نکنید. کمی بگذارید خالی بماند. اگر باک بنزین را لب تا لب پر کنید وقتی درب باک را ببندید و راه بیفتید اگر از سر بالایی بالا بروید یا خودرو را در آفتاب پارک کنید، بنزین از بالای باک بیرون میریزد و یا به شدت تبخیر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید