خودکفایی ایران در اورهال انواع هواپیما

کد خبر: 326293

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به خودکفایی «هما» در اورهال هواپیما از برنامه‌های توسعه‌ای ایرلاین خبر داد و گفت: ایران‌ایر هم‌اکنون به ۵۵ نقطه داخلی و خارجی پرواز انجام می‌دهد.

تسنیم: مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به خودکفایی «هما» در اورهال هواپیما از برنامه‌های توسعه‌ای ایرلاین خبر داد و گفت: ایران‌ایر هم‌اکنون به ۵۵ نقطه داخلی و خارجی پرواز انجام می‌دهد.
فرهاد پرورش با اشاره به تاریخچه تاسیس هواپیمایی ایران « ایرانین ایرویز» اشاره کرد و گفت: هواپیمایی ایران اردیبهشت سال 1325 تاسیس شد و پس از جنگ جهانی دوم اولین خدمات مسافرت هوایی خود را در مسیر تهران -مشهد آغاز کرد.

پرورش با اشاره به این‌که ایرانین ایرویز از سال 1324 تا 1341 با تنها چند پرواز بین‌المللی به مهم‌ترین خط هوایی داخلی تبدیل شد، اظهار کرد: این در حالی بود که در سال 33 خط هوایی خصوصی دیگری با نام «پرشین ایرویز» یا "پارس" تاسیس شد.

وی در ادامه با یادآوری این‌که خط هوایی پرشین ایرویز در ابتدا فقط وظیفه حمل باربه اروپا را به عهده داشت، تصریح کرد:‌ با توجه وضعیت جغرافیایی کشور ایران و گسترش وسیع آن، دور بودن مراکز نسبتاً پرجمعیت از یکدیگر، کمبود وسیله نقلیه اعم از جاده ای و ریلی، لزوم ارتباط سریع و مطمئن سازمان های علمی و دولتی و از همه مهم‌تر نبود یک شبکه منظم با قابلیت های بالا در راستای احیای حقوق متقابل هوایی با سایر کشورها و همچنین تامین رفاه و آسایش بیشتر ملت ایران، همه و همه شرایطی را فراهم کرد تا هیات وزیران در 21 بهمن سال 1340 ، پیشنهاد وزیر راه وقت مبنی بر تاسیس یک شرکت هواپیمایی متعلق به ملت را تصویب کند.

مدیرعامل هما خاطرنشان کرد: بر این اساس شرکت هواپیمایی ملی ایران 5 اسفند 1340 با ادغام دو شرکت هواپیمایی "ایرانین ایرویز" و " پرشین ایرویز" و ایجاد خط هوایی جدیدی با نام "هواپیمایی ملی ایران" با علامت اختصاری و سمبل " هما" تاسیس شد و فعالیت های خود را از فروردین 41 آغاز کرد.

پرورش در پاسخ به این پرسش که هدف از تاسیس هما چه بود، گفت: پوشش احتیاجات حمل و نقل هوایی داخل کشور همراه با رعایت بیشتر اصول ایمنی پروازی و برقراری سرویس های حمل و نقل هوایی با کشورهای هم جوار و دور دست از جمله اهداف راه‌اندازی هما بود.

وی با اشاره به این‌که هما بیش از نیم قرن است که در خدمت مردم ایران بوده و می‌کوشد تا با جابجایی مسافر، بار صادرات و واردات بار و پست در شبکه داخلی و بین المللی به نحو مطلوب انجام دهد، اظهار کرد: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران 52 سال سابقه فعالیت دارد و در این مدت میلیون ها مسافر ایرانی و خارجی را از طریق صدها پرواز ایمن به مقصد رسانده است.

*دلایل راه‌اندازی پروازهای استانی

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای هما اشاره کرد و افزود: در حال حاضر هما به بیش از 27 نقطه در خارجی و 28 نقطه داخلی پرواز دارد.

پرورش با اشاره به 3 دلیل اصلی برای راه‌اندازی پروازهای استانی گفت: ارائه خدمات پروازی به تمام نقاط کشور، کاهش تعداد سفر هوایی مسافر برای رسیدن به مقصد اصلی و کاهش آلودگی محیط زیست براثر تعدد پروازهای هواپیما در تهران از مهم‌ترین اهداف هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران ‌«هما»برای راه اندازی پروازهای استانی بود.

وی خاطرنشان کرد: برقراری این پروازها علاوه بر پاسخگویی به تقاضای موجود در استان‌ها، تکریم مسافرو صرفه جویی در وقت و رفاه حال وجلوگیری ازمسافرت‌های پی درپی مسافران را به همراه داشته است. از سوی دیگر کاهش نسشت و برخاست هواپیمااز فرودگاه مهرآباد ،کاهش ترافیک ،شلوغی پارگینگ هواپیما وکاهش آلودگی هوا وکاهش تراکم مسافر درترمینال 2 تهران از دیگر پیامدهای این طرح بود.

مدیرعامل هما با بیان این‌که اجرای این طرح برای مسافران بسیار سودمند بوده است در این‌باره به مثالی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه مسافران در گذشته برای سفر از اردبیل به مشهد مقدس باید یک سفر هوایی به تهران وپس از انتظار طولانی از تهران به سمت مشهد پرواز می‌کردند. این مسئله علاوه براتلاف زمان ،هزینه مضاعف را نیز به مسافر تحمیل می کرد. درحالی که امروز با استفاده از پروازهای استانی هموطنان با پرداخت هزینه کمتر می‌توانند به‌طور مستقیم از اردبیل به مشهد مقدس پرواز کنند.

به گفته پرورش، هم‌اکنون از 9 ایستگاه پروازی تهران،کرمان، تبریز، مشهد، یزد، شیراز، بیرجند، زاهدان و ساری در هفته 13 پرواز به دو فرودگاه بغداد و نجف اشرف انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به این‌که استان خراسان رضوی از جمله استان‌های پرتردد پروازی است، افزود: با توجه به این مسئله برای پاسخگویی به تقاضای مسافرت هوایی هم اکنون هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از 7 ایستگاه پروازی در هفته 29 پرواز به مشهد مقدس انجام می‌دهد.

*خودکفایی تعمیرات سنگین هواپیما

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به این‌که قسمت مهندسی و تعمیرات ایران ایر مجرب ترین مرکز تعمیر و نگهداری هواپیما در منطقه است، تاکید کرد:‌ در اختیار داشتن کارکنان متخصص ومجرب همراه با برترین تجهیزات وامکانات به روز دنیا وکسب گواهینامه های معتبر درزمینه تعمیر ونگهداری هواپیما ، این قسمت را قادر ساخته است که درکنار انجام امور تعمیراتی وتعمیر قطعات مربوط به ناوگان هما،امکان ارائه خدمات فنی - مهندسی به سایر شرکت‌های هواپیمایی را نیز داشته باشد.

پرورش با بیان این‌که بخش عمده فعالیت‌های قسمت مهندسی و تعمیرات هما در تهران مستقر است، گفت:‌ در کنار این مجموعه در همه ایستگاه‌های داخلی وخارجی که هما به آنها پرواز می‌کند امکانات وتجهیزات فنی مناسب وکافی برای ارائه خدمات فنی به هواپیماها وتامین سلامت پروازها وجود دارد.

به گفته وی، مهندسی و تعمیرات ایران ایر امکان انجام انواع بازرسی‌های تعمیر و نگهداری هواپیما و موتور و سایر قطعات هواپیما را در انواع بوئینگ ،ایرباس و فوکر را دارد.

*اولین مرکز آموزشی مورد تأیید یاتا در هما

مدیرعامل ایران‌ایر با اشاره به این‌که مرکز آموزش "هما" به‌عنوان یکی از زیر مجموعه های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت برگزاری دوره های آموزشی کارکنان هواپیمایی را به عهده دارد، گفت: این مرکز، با ارائه دوره های آموزشی گوناگون و جدید همواره پی‌شرو در امر آموزش هواپیمایی در ایران بوده است. علاوه بر این با بهره گیری از بهترین امکانات آموزشی، مدرسین با تجربه و روش های نوین آموزشی دوره‌های آموزشی با بالاترین سطح استانداردهای بین المللی ارائه می ‌شود.

پرورش یادآور شد: دوره های آموزشی تخصصی به صورت تئوری و عملی به همه متقاضیان واجد شرایط ارائه می ‌شود. همچنین این مرکز دوره های آموزشی تخصصی مورد نیاز سایرشرکت های هوایی را برگزار می‌کند.

وی اظهار کرد: به دلیل توجه ویژه به امر کیفیت در آموزش، مرکز آموزش "هما" همکاری های خود را با مراکز مهم و معتبر داخلی و خارجی گسترش داده به طوری که این مرکز، اولین مرکز آموزشی مورد تأیید یاتا (IATA-ATC) در ایران است و دوره‌های آموزش مهمانداری و کالاهای خطرناک را با گواهینامه بین المللی یاتا ارائه می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت