بازگشایی دفتر گازپروم روسیه در تهران
در یک هفته گذشته خبرهایی از عزم شرکت قطر پترولیوم برای جذب متخصصان صنعت نفت، دیدار مقام ارشد نفتی ایران با مدیرعامل سابق یک شرکت عربی و بازگشایی بی سر وصدای نمایندگی شرکت گازپروم روسیه در تهران شنیده شده است.
* خرید لوله های گاز ترش از خارج شرکت های داخلی را ورشکست کرد
با پایان سفارش گذاری تامین خطوط لوله انتقال گازترش برای فازهای 11 تا 24 پارس جنوبی به طول 2500 کیلومتر ازکشورهای آلمان،هند ،اسپانیا، چین و کره جنوبی، متاسفانه دست تولیدکنندگان لوله های داخلی ازاین بخش کوتاه مانده است.
با وجود انتقادات گسترده نسبت به واردات لوله های خارجی برای طرحهای پارس جنوبی با وجود مشابه داخلی، حتی یک متر ازاین لوله ها از داخل کشور تامین نشده است.
در هفتههای گذشته رسانه ها از عدم پرداخت حقوق 650 کارگر کارخانه لوله سازی اسفراین در نیمه دوم سال جاری به دلیل عدم خریداری لوله های آنها توسط شرکتهای داخلی خبر داده بودند.
*بازگشایی دفتر گازپروم روسیه در تهران
شنیده شده است دفتر شرکت گازپروم روسیه در تهران در سکوت خبری بازگشایی شده است.
گفته می شود تاکنون این شرکت روسی نتوانسته است اجرای هیچ طرحی را به صورت مستقل در کشورمان به دست آورد.
بدنه کارشناسی صنعت نفت در دودهه اخیر هیچگاه به استفاده از تجهیزات روسی ، تن نداده اند.
* عزم "قطرپترولیوم" برای جذب متخصصان ایرانی
شنیده شده است درهفته های اخیر نمایندگان شرکت قطر پترولیوم با حضور درتهران با بیش از 200 نفر از مهندسان ایرانی خواهان فعالیت در طرحهای نفت و گاز این کشور(قطر) و در یکی از هتل های تهران مصاحبه کردند.
شنیده شده است حقوق پرداختی به کارکنان این شرکت 12 تا 18 برابر حقوق دریافتی این افراد در شرکت های داخلی است.
سالانه بیش از 2000 نفر از متخصصان نفتی کشور به خارج ازکشور مهاجرت می کنند.
* هشدار مقام ارشد قضایی بوشهر به ساحل خواری
گفته می شود یکی از مدیران ارشد قضایی استان بوشهر نسبت به رواج گسترده ساحل خواری در این استان توسط طرحهای نفتی هشدار داده است.
بر اساس اظهارات وی، حد فاصل شهرهای عسلویه تا "تمبک" بیش از 60 درصد از مناطق ساحلی توسط طرحهای پالایشگاهی ، پتروشیمی، پایانه های صادراتی، کمپ های کارکنان و انبارهای صنعتی فنس کشی و مسدود شده و امکان استفاده از سواحل این مناطق برای مردم و گردشگران وجود ندارد.
* اختصاص 2 درصد از بودجه پارس جنوبی به طرح های بالادستی پس از گذشت 11 ماه
شنیده شده است با وجود اختصاص بودجه 19 میلیارد دلاری برای طرح های بالادستی پارس جنوبی در سال جاری تاکنون کمتر از دو میلیارد دلار به هشت پالایشگاه در دست اجرا اختصاص یافته است.
اخراج گسترده کارگران، نامشخص بودن سیاست های آتی مدیریت بودجه ، ایجاد هزاران میلیارد تومان بدهی انباشته به شرکتهای داخلی سازنده تجهیزات صنعت نفت و نامشخص بودن منابع تامین گاز صادراتی از مهمترین نتایج بلاتکلیفی موجود در این منطقه است.
*دیدار یک مسئول نفتی ایرانی با مدیرعامل سابق یک شرکت عربی
شنیده شده است یکی از مقامات ارشد نفتی ایران در یکی از کشورهای همسایه با مدیرعامل سابق یک شرکت نفتی عربی طرف قرارداد با ایران که پرونده شکایت چند میلیارد دلاری علیه ایران در داوری بینالمللی باز کرده، دیدار کرد.
گفته می شود این مسئول ایرانی از مدیرعامل سابق این شرکت درخواست کرده تا از شکایتشان صرف نظر کند و مسائل فی مابین را به صورت غیر رسمی و دوجانبه حل و فصل شود.
مدیرعامل یاد شده به اتهام پرداخت رشوه برای به دست آوردن قرارداد نفتی با شرایطی بسیار ویژه در دادگاههای ایران محکوم شده و گفته میشود به همین دلیل از مدیریت این شرکت استعفا کرده و اداره آن را به پسرش سپرده است.
هنوز از پاسخ مدیرعامل سابق این شرکت عربی خبری در دست نیست.
* نامه وزیر نفت برای بازگشت دو غول نفتی
شنیده می شود وزارت نفت درنامه ای به دو شرکت شل و بریتیش پترولیوم درخواست کرده است که به صنعت نفت ایران بازگردند.
نکته جالب در پاسخ این دوشرکت این است که گفتهاند توافق شما 6 ماهه است و هنوز مشخص نیست که این توافق نهایی شود بنابراین تا لغو کامل تحریم ها به ایران نمی آییم.
این نامه نگاری در حالی صورت می گیرد که شرکت شل مبلغ 2.3 میلیارد دلار به ایران بدهکار است وهنوز تکلیف پرداخت این بدهی به ایران مشخص نیست.
دیدگاه تان را بنویسید