ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جدید

کد خبر: 317190

ناظر گمرکات استان بوشهر از مذاکره رئیس کل گمرک ایران با وزیر نفت برای اجرایی کردن مصوبه تبدیل منطقه انرژی پارس به منطقه ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: این مصوبه در سال 87 ارائه شده بود.

مهر: احمد پورحیدر در یک نشست خبری از رایزنی رئیس کل گمرک ایران با وزیر نفت برای اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران با هدف تبدیل منطقه انرژی پارس به ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: در پی این مذاکرات، این پیشنهاد عملی خواهد شد.

ناظر گمرکات استان بوشهر با تاکید بر اینکه هیئت وزیران در سال 87 مصوبه ای را با عنوان تبدیل منطقه انرژی پارس به ویژه اقتصادی به تصویب رسانده بود اظهارداشت: با این حال، تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است. پورحیدر بیان داشت: به همین دلیل، به جای اینکه این منطقه دارای دو درب ورود و خروج قانونی گمرکی باشد دارای 50 درب است که این امر نه تنها موجب افزایش عملیات گمرکی شده بلکه شرکت های سرمایه گذار نیز نمی توانند از قانون منطقه ویژه بهره مند شوند.

پورحیدر با بیان اینکه گمرک منطقه ویژه اقتصادی دارای 13 گمرک دیر، نخل تقی، گناوه، دلوار، خارک، عسلویه، بوالخیر، دیلم، پارس جنوبی، کنگان، منطقه ویژه بوشهر 1 و 2 است تصریح کرد: در 9 ماهه ابتدای سال جاری در دفاتر و گمرکات این استان بیش از 7 میلیون و 685 هزار تن کالا به ارزش افزون بر 4 میلیارد و 646 میلیون و 162 هزار دلار صادرات انجام شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 4 درصد افزایش و از نظر ارزشی 11 درصد کاهش نشان می دهد.

به گفته وی، در 9 ماهه ابتدای سال جاری نیز از طریق گمرک دفاتر استان بیش از 8 میلیون تن کالا به ارزش بالغ بر 5 میلیارد دلار به سایر کشورها صادرات غیرنفتی صورت گرفته که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی دو درصد افزایش اما از نظر ارزشی 7 درصد کاهش داشته است.

ناظر گمرکات بوشهر افزود: همچنین در 9 ماهه ابتدای سال جاری نیز از گمرک بوشهر بیش از 880 هزار تن کالا به ارزش 440 میلیون دلار توسط تجار و بازرگانان به کشورهای مختلف صادر شده است. پورحیدر درباره صادارت غیرنفتی به انضمام میعانات گازی نیز اظهارداشت: در این مدت بیش از 15 میلیون تن کالا به ارزش افزون بر 11 میلیارد دلار به سایر کشورها صادر شده که از نظر وزنی 8 درصد و از لحاظ ارزشی یک درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش داشته است. ضمن آنکه این گمرک توانسته رتبه اول را در بین 147 گمرک در این بخش کسب کند.

وی محصولات پتروشیمی، سیمان، میگو و سایر کالاها را از اهم صادرات گمرک بوشهر اعلام و اظهارداشت: کالاهای صنعتی بالاترین رتبه را در بین صادرات غیرنفتی داشته است. پورحیدر همچنین میزان واردات خودرو از این گمرک را در 9 ماهه ابتدای سال جاری، بیش از یک میلیون و یکصد هزار تن به ارزش بیش از دو میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: در نه ماهه سال 92، شش هزار و 766 دستگاه خودرو سواری به وزن بیش از 10 تن و به ارزش بالغ بر 135 میلیون دلار ترخیص شده است.

مدیرکل گمرک بوشهر برنج، فرستنده و گیرنده صوتی و تصویری، موز، خودرو، کره، کاغذ، دستگاه تهویه مطبوع و چای را از اهم واردات گمرکات بوشهر در 9 ماهه ابتدای امسال دانست و گفت: درآمد گمرکات استان بوشهر بالغ بر 967 میلیارد تومان بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد رشد داشته است.

به گفته پورحیدر، طی 3 فصل اول امسال گمرکات منطقه ویژه بوشهر دو، خارک، گناوه، منطقه پارس جنوبی، کنگان، ریگ، بوالخیر و دیلم فعالیت صادراتی داشته اند. در بین دفاتر، منطقه پارس جنوبی از نظر وزنی 77 درصد و از نظر ارزشی 9 درصد از کل صادرات را دارا است که عمده این اقلام گوگرد گرانول است که توسط شرکت پتروشیمی صادر شده است.

ناظر گمرکات استان بوشهر از تحویل دستگاه ایکس ری خبر داد و اظهارداشت: این دستگاه در روزهای آینده در گمرک بوشهر راه اندازی می شود ضمن اینکه قرار است پنجره واحد تجاری نیز در این گمرکات اجرایی شود. مدیرکل و ناظر گمرکات استان بوشهر در ادامه به چگونگی تشکیل 519 فقره پرونده قاچاق طی 9 ماه اول سال در گمرکات استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: این پرونده ها دو هزار و 364 میلیارد ریال ارزش داشته اند.

وی اضافه کرد: 459 فقره پرونده به ارزش دو هزار و 363 میلیارد ریال مربوط به پرونده های بالای 10 میلیون ریال و 60 فقره پرونده به ارزش 478 میلیون ریال مربوط به پرونده های کمتر از 10 میلیون ریال بوده است. پورحیدر اظهارداشت: گمرک دارای وظایف و ماموریت های مختلف و متعددی است که بیش از 20 فعالیت مختلف در این راستا تعریف شده که شناسایی متخلفان در صادرات و واردات به عنوان بخشی از این ماموریت ها است.

پورحیدر با تشریح برخی دیگر از وظایف و ماموریت های این گمرک بیان داشت: مبارزه با قاچاق، حمایت از تولیدات داخلی، مبارزه با جنایات سازمان یافته، جلوگیری از کالای غیراستاندارد و تلاش برای صیانت از سلامت جامعه نیز بخش دیگری از این وظایف است.

ناظر گمرکات استان بوشهر با اشاره به شناسایی 860 متهم در ارتباط با این پرونده ها گفت: تاکنون 140 نفر در این پرونده ها تبرئه شده اند که ارزش تخلف این تعداد 49 میلیارد و 700 میلیون ریال بوده است. وی با اشاره به جریمه 4 هزار و 755 میلیارد ریالی متخلفان کالای همراه ملوان تصریح کرد: لوازم آرایشی و بهداشتی، وسایل الکترونیکی، تلفن همراه و پوشاک از جمله کالاهای قاچاق این افراد بوده است.

مدیرکل و ناظر گمرکات استان بوشهر در ارتباط با تخلفات مالی و پرونده اختلاس در گمرک بوشهر نیز گفت: رئیس کل گمرک ایران اطلاعات مربوط به این پرونده را به رسانه ها اعلام کرده و با توجه به در دست بررسی بودن آن، نمی توان اطلاعات کاملی از آن ارائه داد. وی با اشاره به پیگیری های پلیس بین الملل برای دستگیری کارمند متخلف فراری این پرونده اضافه کرد: دو کارمند متخلف در بوشهر دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و این دو نفر در حال حاضر با قرار وثیقه آزاد هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت