رشد اقتصادی ۵.۴ - و نرخ بیکاری ۱۱.۲/ افزایش ۶۵.۲ درصدی بدهی دولت به سیستم بانکی!

کد خبر: 290541

نرخ رشد نقدینگی 20.4 درصد قید شده که حاکی از همان سیاست‌های تداوم یافته دولت دهم است. تفکر افزایش نقدینگی در این دولت با بهانه‌های مختلف تولید و مسکن مهر و پروژه‌های نیمه تمام و غیره ادامه یافت تا سرانجام کار را به چنین آمارهایی رساند. این در حالی است که بدهی دولت به سیستم بانکی کشور روز به روز در حال افزایش بوده است.

رشد اقتصادی ۵.۴ - و نرخ بیکاری ۱۱.۲/ افزایش ۶۵.۲ درصدی بدهی دولت به سیستم بانکی!
سرویس اقتصادی «فردا»: بانک مرکزی نماگرهای اقتصادی 9 ماهه نخست سال گذشته را در وب سایت خود منتشر نمود. این نماگرها مربوط به کلیات شاخص‌های اقتصادی کشور در اقتصاد کلان بوده و نمایشی از شرایط اقتصادی کشور تا آذرماه 1391 هستند.
بر اساس این آمار، تا پایان آذرماه سال گذشته نرخ رشد اقتصادی (رشد تولید ناخالص داخلی) به 5.4- درصد رسیده است. افزایش تولید ناخالص داخلی یا ملی به افزایش نهاده‌های تولید (نیروی انسانی یا سرمایه) و افزایش بهره‌وری تولید وابسته است که در عمل این نرخ حکایت از کاهش 5 درصدی درآمد سرانه ملی داشته و بیماری اقتصادی کشور را کاملاً شفاف می‌کند. نرخ رشد بدون احتساب نفت نیز 2.4- درصد اعلام شده است. لازم به توضیح است که ساله پایه برای محاسبه این نرخ سال 1376 در نظر گرفته می‌شود (1376=100) تا عملاً نرخ رشد بر اساس میزان رشد تولیدات سنجیده شود و عوامل تورمی در آن تأثیر نگذارند. بر اساس داده‌های این نمایه اقتصادی، نرخ رشد اقتصادی در سه ماهه اول 91 برابر با 4.2-، در سه ماهه دوم برابر با 6- و در سه ماهه سوم برای 5.9 - اعلام شده است.
در بخش دیگری از این گزارش، نرخ بیکاری سه ماهه سوم 1391 برابر 11.2 درصد قید شده است. این نرخ برای جمعیت شهری 12.5 درصد، برای روستایی 8 درصد، برای زنان 17.7 درصد، برای مردان 9.8 درصد، برای حوانان 15 تا 24 ساله 25.8 درصد و برای جوانان 15 تا 29 ساله 23 درصد اعلام شده است. این نرخ‌ها بیکاری نزدیک به دوبرابر زنان نسبت به مردان و بیکاری 1.5 برابر شهریان به روستاییان را نمایش می‌دهد.
در ادامه این شاخص‌های اقتصادی و در شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي، رشد سطح قیمت‌ها تا سه ماهه سوم 1391 نمایش داده شده است. در این بخش بیشترین رشد قیمتی در گروه دخانیات بوده که در سه ماهه سوم 91 نسبت به دوره مشابه سال قبل 109 درصد افزایش یافته است. این در حالی که است که در دوره مشابه سال قبل از آن ـ یعنی سه ماهه سوم سال 90 ـ دخانیات رشد بسیار کمتری داشته و در آن برهه حمل و نقل و خوراکی‌ها بیشترین سهم را در افزایش قیمت‌ها داشته‌اند.
این گزارش در ادامه به نرخ ارز و برابری آن با ریال نیز پرداخته است. امری که شاید برای بسیاری از مردم در ماه‌ها وسال‌های اخیر موضوعیت بیشتری یافته است. جدول زیر نمایشی از آخرین تحولات نرخ ارز تا پایان آذرماه 1391 است. نمایشی که پس از صعود بیش‌تر ارز در ماه‌های پس از آن، امروز مجدداً به همان سطح قبلی بازگشته است و عددهای مربوط به میانگین فروش نرخ بازار آزاد، با مقادیر امروز نرخ ارز مشابهت دارد.
اما در یکی از مهم‌ترین بخش‌های این نمایه اقتصادی، به نرخ رشد متغیرهای بخش پولی (آذر 1391 نسبت به پایان سال قبل) اشاره شده است. نرخ رشد نقدینگی 20.4 درصد قید شده که حاکی از همان سیاست‌های تداوم یافته دولت دهم است. تفکر افزایش نقدینگی در این دولت با بهانه‌های مختلف تولید و مسکن مهر و پروژه‌های نیمه تمام و غیره ادامه یافت تا سرانجام کار را به چنین آمارهایی رساند. این در حالی است که بدهی دولت به سیستم بانکی کشور روز به روز در حال افزایش بوده است. بر اساس همین آمار، بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور تا آذرماه 1391 برابر با 944731 میلیارد ریال بوده است که نسبت به ماه مشابه سال قبل آن 65.2 درصد رشد را نشان می‌دهد. در زیر نمودار رشد شش ماهه میانی این شاخص در سال 91 و سه ماهه‌های 90 و 91 را مشاهده می‌کنید.
در پایان می‌توانید برای دریافت متن کامل این گزارش اقتصادی اینجا را کلیک کنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت