هشت کلیددار اقتصادی دولت روحانی

کد خبر: 278249

ایسنا: با انجام مراسم تحلیف و مشخص شدن زودتر از موعد مقرر رهبران اقتصادی کشور که با هشت وزیر در صدر سایر حوزه‌ها قرار گرفته‌اند تمامی گمانه زنی‌های مدت اخیر مبنی بر شناسایی این افراد پایان یافت.

از روز گذشته با پیشنهاد وزاری اقتصادی باید منتظر تایید صلاحیت افرادی بود که برخی برای جامعه شناخته شده و پیش از این در ساختار دولتی عهده دار مسولیت اجرایی بودند و برخی نیز چندان آشنا نیستند که در ادامه به مروری مختصر به بخشی از سوابق کاری و تحصیلی آنها پرداخته می شود.

وزارت اقتصاد ؛ "طیب نیا" 53 ساله و 32 سال دانش اقتصادی

علی طیب‌نیا متولد 16 فروردین 1339 از اصفهان است که مدرک کارشناسی خود را در رشته اقتصاد را در سال64 از دانشگاه تهران دریافت و در سال ۶۷ نیزبا ارائه پایان‌نامه خود با عنوان "الگوی تورم در ایران" موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد از همین دانشگاه شد.

وی در سال ۷۲ نیز موفق به اخذ دکتری تخصصی خود را با موضوع رساله "تورم ساختاری در ایران" از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران " (structural inflation in Iran) شد که بخشی از این دوره را در مدرسه اقتصاد لندن گذراند و اکنون عضو هیت علمی دانشگاه تهران است.

وزیر پیشنهادی روحانی که بیش از 27 سال سابقه اجرایی را با خود یدک می کشد می توان به دبیری کمیسیون اقتصاد هیات دولت در دولت‌های پنجم تا هشتم، ‏معاونت طرح و بررسی نهاد ریاست جمهوری با سابقه حضور چهار ساله، معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سال‌های ۸۴ و ۸۵، عضویت در شورای پول و اعتبار در سال‌های ۸۱ تا ۸۸، معاونت هماهنگی و امور فنی و اقتصادی نهاد ریاست جمهوری و عضویت در شورای پژوهشی سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان بخشی از سابقه کاری وی اشاره کرد.

طیب نیا همچنین عضویت هیات تحریریه فصلنامه اقتصاد محیط زیست و انرژی‏,‎‏دانشگاه علامه طباطبایی،مدیر گروه پژوهشی اقتصاد ایران در موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی ، عضو هیات امنای موسسه عالی بانکداری ایران‏‎ درموسسه عالی بانکداری ایران،م عاون هماهنگی امور اقتصادی و فنی‏‎,‎‏معاون هماهنگی امور فنی و اقتصادی نهاد ریاست جمهوری در دولت نهم،عضو شورای پول واعتبار به عنوان ‎‏کارشناس متخصص در مسایل پولی و بانکی شورای پول و اعتبار‏‎-‎‏بانک مرکزی و معاون اقتصادی و هماهنگی امور برنامه وبودجه‏‎ در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز بوده است.

وزارت نفت؛ بازگشت دوباره "شیخ الوزرا" به طالقانی پس از هشت سال

بیژن نامدار زنگنه 61 ساله که به عنوان وزیر نفت از سوی روحانی پیشنهاد شده پیش از این دو دوره چهار ساله وزیر نفت دولت هفتم و هشتم اصلاحات بوده است.

وی متولد شهر کرمانشاه است و تحصیلات ابتدایی و دوره اول متوسطه را در همان شهر ادامه دوره دوم متوسطه را تا اخذ دیپلم در تهران به پایان رساند.

زنگنه در سال 50 به دانشکده فنی دانشگاه تهران رفت و در سال 56 با درجه فوق لیسانس مهندسی راه و ساختمان فارغ التحصیل شد.

او از سال 59 حضور خود در دولت را با سمت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و در آبان ماه سال 61 به عضویت شورای مرکزی این نهاد درآمد.

وی همچنین سابقه پنج دوره وزارت در وزیر جهاد سازندگی دولت چهارم، وزیر نیرودولت پنجم و ششم و وزیر نفت دولت هفتم و هشتم را نیز با خود به همراه دارد.

زنگنه عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده و هم اکنون عضویت بنیاد باران را هم دارد.

وزارت صنعت،معدن و تجارت؛ نعمت زاده با 40 سال تجربه صنعتی

محمد رضا نعمت زاده که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ریاست ستاد تبلیغاتی روحانی را برعهده داشت اکنون به عنوان وزیر صنعت،معدن و تجارت مطرح شده است.

وی 61 ساله و متولد تبریز است که تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران و مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی محیط زیست از دانشگاه پلی تکنیک کالیفرنیا دریافت نمود و برای ادامه تحصیلات دوره فوق لیسانس در رشته مدیریت صنعتی وارد دانشگاه کالیفرنیا واحد برکلی شد و دارای بیش از 40 سال تجربه در مسئولیت های فنی و مدیریتی صنعتی و برنامه ریزی و اداری در بخش های خصوصی و دولتی است.

نعمت زاده 10ماه در سال ۵۸ وزیر کار، بین سال‌های 59 تا 60 و سپس از 68 تا ۷۶ به ترتیب در دولت‌های محمدعلی رجایی و اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر صنایع ایران بوده است.

از دیگر سمت های پیشین وی می توان به عضو هیئت مدیره و معاون سازمان صنایع دفاع، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توانیر، هشت سال مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مشاور ارشد وزیر نفت نیز اشاره کرد.

نعمت‌زاده از سال 1388 بازنشسته شده و بعد از تاسیس یک شرکت خصوصی به عنوان مدیرعامل آن فعالیت می‌کند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ ربیعی و آشنایی با قانون کار

علی ربیعی متولد 1334 تهران اکنون به عنوان الویت اول وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است.

تحصیلات وی لیسانس مدیریت دولتی از دانشگاه تهران ،فوق لیسانس مدیریت فرهنگی (علوم اجتماعی) ازدانشگاه علامه طباطبایی و دکترای تخصصی PHD مدیریت استراتژیک است او همچنین عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور در مرتبه دانشیار و عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی کار در مرتبه استادیار بوده است.

ربیعی در دوره خاتمی مشاور اجتماعی او شد و در زمان تصدی دبیر شورای عالی امنیت ملی توسط حسن روحانی ، مسوول اجرایی دبیرخانه و ریاست کمیته سیاستگذاری تبلیغات و کمیته امنیت داخلی شورای عالی امنیت ملی را عهده دار بود.

وی همچنین در سالهای اول انقلاب عضو شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی و عضو کمیسیون تدوین قانون کار در دهه شصت وعضو شورای مرکزی خانه کارگر از بدو تاسیس تا امروز بوده است.

وزارت ارتباطات؛ واعظی با فعالیت های سیاسی و مخابراتی

محمود واعظی که متولد 1331 در کرمانشاه و دارای دکترای روابط بین‌الملل و فوق لیسانس مهندسی است که به عنوان وزیر ارتباطات مطرح شد.

وی از سالهای 58 تا 65 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بوده و پس از آن به مدت یک سال مشاور وزیر امور خارجه و یک سال مشاور وزیر و رییس ستاد روابط اقتصادی خارجی بوده است.

واعظی همچنین از سال 68 تا 76 نیز به عنوان معاون سیاسی اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه و پس از آن به مدت دو سال در پست معاون اقتصادی وزارت امور خارجه فعالیت داشته است.

وی از سال 78 تاکنون نیز به عنوان معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک فعال بوده و استاد مهمان در مقطع کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی است.

وزارت نیرو؛چیت چیان و سال‌ها تجربه نیرویی

حمید چیت‌چیان در سال 1336 در تبریز به دنیا آمد؛ وی مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی مکانیک (طراحی جامدات) از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال64، کارشناسی ارشد را در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 74، کارشناسی ارشد در رشته مدیریت از مرکز آموزش مدیریت دولتی در سال 76 و مدرک دانشوری مهندسی صنایع را از دانشگاه تربیت مدرس در سال 84اخذ کرده است.

او در کارنامه خود عضویت در جهاد سازندگی استان آذربایجان شرقی در سال 58، عضویت در سطوح فرماندهی سپاه و حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی از سال 59 تا دی ماه 66 ، نمایندگی مجلس شورای اسلامی دوره سوم ( از حوزه انتخابیه تبریز) در خرداد 67تا خرداد71 ، عضویت و مخبریت کمیسیون نیرو، عضویت در هیات مدیره شرکت توانیر در خرداد 71 تا 75، عضویت در هیات مدیره سازمان برق ایران، معاونت وزیر نیرو در امور انرژی از آبان 72 تا شهریور84، معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو از آذر 85 تا تیر87 ، قائم مقامی وزیر نیرو از شهریور 84 تا آبان 89، سمت مشاور عالی وزیر و رییس شورای مشاوران وزارت نیرو از آبان 89 تاکنون، معاونت هماهنگی و نظارت فرایندی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از شهریور 90 تاکنون را دارد.

وی همچنین در حوزه آب و برق در تاسیس و پایه گذاری موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت وزارت نیرو، مرکز مطالعات انرژی ایران، سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا)، سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا)، مرکز اطلاعات انرژی ایران، آزمایشگاه ملی صرفه جوئی انرژی ایران، مرکز آموزش بهینه سازی مصرف انرژی بخش صنعت ( تبریز)، مجری طرح اولین پروژه CHP کشور (در نیروگاه کیش)، مجری طرح اولین پروژه توربو اکسپندر در کشور (در نیروگاه های رامین و نکا)، مجری طرح اولین پروژه زمین گرمائی کشور (سبلان)، مجری طرح طراحی، ساخت و راه اندازی اولین توربین بادی کشور (با ظرفیت 660 کیلووات)، مدیر پروژه طراحی و ساخت توربین بادی 2 مگاواتی در پژوهشگاه نیرو، مجری طرح صرفه جوئی انرژی، مجری طرح انرژی های نو، هدایت پروژه تدوین سند چشم انداز و برنامه راهبردی وزارت نیرو و انتشار ترازنامه های انرژی کشور (ملی و استانی) نقش داشته و فعال بوده است.

وزارت راه و شهرسازی؛ آخوندی پایه گذار نظام مهندسی ساختمان

عباس آخوندی که ششمین وزیر مسکن و شهرسازی پس از انقلاب اسلامی بوده و اداره این وزارتخانه را از سال‌های 72 تا 76 در دولت دوم هاشمی رفسنجانی برعهده داشت، بار دیگر توسط حسن روحانی - رییس‌جمهور دولت یازدهم - برای وزرات راه و شهرسازی به مجلس معرفی شده است.

او متولد 1336 در نجف و از پایه گذاران سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بوده و اکنون عضو هیات‌علمی دانشکده مطالعات جهان و استاد مطالعات بریتانیاست که در صورت اخذ رأی اعتماد از بهارستانی‌ها، یازدهمین وزیر راه و شهرسازی کشور می‌شود.

وی به غیر از وزارت مسکن و شهرسازی، معاون سیاسی وزارت کشور در دوران وزارت علی‌اکبر ناطق نوری نیز بوده و مسئولیت‌هایی همچون دبیری شورای امنیت کشور، رییس شورای تامین ویژه غرب کشور، رییس ستاد مرزها، رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر، رییس شورای هماهنگی امور افاغنه و رییس بنیاد مسکن را برعهده داشته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت