زمان ابطال کارت سوخت های اجاره ای

کد خبر: 266092

براساس شناسایی انجام شده در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و با همکاری ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کل کشور همه کارت های اجاره ای سوخت از ابتدای تیرماه ابطال می شوند.

فارس: کارت‌های سوخت بنزین و گازوئیل اجاره‌ای به منظور کاهش قاچاق سوخت از ابتدای تیرماه ابطال می‌شوند. براساس شناسایی انجام شده در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و با همکاری ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کل کشور همه کارت های اجاره ای سوخت از ابتدای تیرماه ابطال می شوند. بر این اساس، باید گفت یکی از روش هایی که قاچاقچیان سوخت از طریق آن اقدام به قاچاق سوخت می کنند کرایه کارت های سوختی است که از سایر نقاط کشور به مناطق مرزی می آید و به جای آنکه سوخت توسط تانکرهای نفتکش حمل شود با استفاده از این کارت ها می توان در نقاط مرزی اقدام به سوخت گیری کرد و با هزینه کمتری به درآمدهای هنگفتی دست یافت. پیگیری ها حاکی از آن است که قاچاقچیان برای اجاره هر کارت سوخت به صاحب کارت ماهانه مبلغی بین 1.5 تا 2 میلیون تومان می پردازند در صورتی که ارزش سوخت موجود درون کارت ها حداکثر 150 تا 200 هزار تومان است و صاحب کارت نیز با اجاره این کارت سود بسیار زیادی را به دست می آورد.

اواخر سال گذشته مجتبی شفیعی رئیس ستاد مدیریت مصرف سوخت کل کشور در یک نشست خبری اعلام کرد در شرایط فعلی یکی از مهمترین مسیرهای قاچاق بنزین به کشورهای همسایه کرایه کارت‌های هوشمند سوخت است به طوری که یکی از روش های کاهش قاچاق سوخت شناسایی متخلفانی است که اقدام به اجاره کارتهای سوخت خود می کنند. بنابراین گزارش، با مهاجرت کارت‌های هوشمند سوخت از برخی از کلانشهرهای کشور به مبادی مرزی امکان انحراف بنزین و تا حدودی گازوئیل به کشورهای همسایه فراهم می شود. شاید در ابتدا به نظر برسد چگونه امکان دارد کارتهای اجاره ای شناسایی شوند؟ که در پاسخ باید گفت میزان مصرف سوخت شهرهای مرزی به طور متوسط قابل محاسبه است که با افزایش یکباره آمار سوخت می توان به این نتیجه رسید که درکدام یک از شهر ها قاچاق سوخت بیشتر است و از طرفی با استفاده از سامانه جدید کارتهای هوشمند سوخت میزان مصرف هر خودرو به طور متوسط مشخص شده بنابراین خودروهایی که بیش از میزان متوسط مصرف کرده اند نیز شناسایی خواهند شد. *طرح ویژه جمع‌آوری کارت‌های کرایه‌ای سوخت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برنامه گسترده ای را برای جمع آوری کارت‌های اجاره ای بنزین در سطح استانهای مختلف کشور در دستور کار قرار داده است. برای اجرای این طرح در نخستین گام، سهمیه ماهانه بنزین آزاد خودروهای شخصی از 500 به 300 لیتر کاهش یافته و در مرحله دوم با افزایش تیم های بازرسی به صورت شبانه روزی و با رصد تراکنش کارت‌های سوخت،می توان گفت جمع آوری کارت‌های کرایه ای سوخت از ابتدای فروردین ماه جاری با جدیت بیشتری آغاز شده است. آمارها نشان می دهد که در اواخر سال گذشته بین 2000 تا 2500 کارت هوشمند سوخت اجاره ای از افرا سودجو و متخلف کشف، ضبط و ابطال شده است و حتی آمار کشفیات کارت های سوخت در استان های جنوبی به 7000 کارت سوخت نیز رسیده است. این گزارش می افزاید: پایش و رصد تراکنش کارت‌های هوشمند سوخت نشان می‌دهد که تراکنش برداشت بنزین و گازوئیل نیمه یارانه‌ای و آزاد برخی از کارت‌های سوخت غیر واقعی و غیر طبیعی بوده است و از این طریق کارتهایی که آمار مصرفشان نامتعارف باشد از چرخه سوخت رسانی خارج می شوند. از طرف دیگر باید گفت یکی دیگر از روشهایی که ستاد مدیریت مصرف سوخت درخصوص مبارزه با قاچاق در پیش گرفته است خارج کردن کارتهای سوختی است که متعلق به خودروهایی است که به حالت از کار افتاده در آمده است و صاحبان این خودروها تنها از کارت سوخت آنها استفاده می کنند. براین اساس و با حرکتهای جدیدی که از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و ستاد مدیریت مصرف سوخت در خصوص مبارزه با قاچاق در پیش گرفته است باید منتظر کاهش چشمگیر قاچاق در سال جاری باشیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد