یارانه 250 هزارتومانی، وضع را بدتر نمی کند؟/ رابطه مسکن مهر با 187 میلیون هکتار چیست!؟

کد خبر: 256750

دولت در سطح فعلی هدفمندی نتوانسته است مدیریت صحیحی بر بازار و معیشت مردم داشته باشد، چه برسد به آنکه هدفمندی را تداوم بخشد. در زمانی که حجم نقدینگی جامعه بالاست و بسیاری از ناملایمات اقتصادی از همین نقدینگی بالا حاصل شده است، دولت همچنان بر رویه پیشین خویش اصرار دارد.

یارانه 250 هزارتومانی، وضع را بدتر نمی کند؟/ رابطه مسکن مهر با 187 میلیون هکتار چیست!؟
سرویس اقتصادی «فردا»: چندی است که فضای اقتصادی کشور به تایید عموم مردم، نامطلوب بوده و معیشت مردم با تنگناهای متعددی روبروست. به نظر می‌رسد بیشترین امری که چنین فضایی را ایجاد کرده و یا بدان دامن زده است، سوء تدبیر و مدیریت معیوب دولت در امور اقتصادی و کلان است. تورمی که مرزهای 30 درصد را نیز پشت سر گذاشت و یا ایجاد شغلی که به تعبیر برخی اقتصاددانان روند منفی را طی می‌کند، نشان‌گر اقتصاد بیمار کنونی است. اقتصادی که علاوه بر تمام جنبه‌های رایج اقتصادهای دنیا، بحث هدفمندی یارانه‌ها را نیز در خود جای داده است و البته نوع نگاه دولتمردان آن به این مسأله نیز چنین زمینه‌ای را ایجاد کرده است.
فضای اقتصادی کشور و عملکرد دولت به گونه‌ای بوده است که در شرایط فعلی بسیاری از اقتصاددانان کشور بر عدم اجرای فاز بعدی هفدمندی مصر هستند؛ تا بدان جا که مجلس به عنوان نهاد قانون‌گذاری کشور در این زمینه مؤکداً تداوم هدفمندی با این روش را نامطلوب خوانده است. حال، روز پنجشنبه رئیس دولت در خلال سفر به سمنان با اشاره به عملکرد دولت در بحث هدفمندی عنوان کرد: «اگر قانون هدفمندی یارانه‌ها به طور کامل اجرا می‌شد، در حال حاضر قادر بودیم به هر ایرانی ماهانه 250 هزار تومان یارانه بپردازیم و دیگر نگرانی خاصی از بابت تحریم‌ها و فقر در جامعه نداشتیم. برخی‌ها گفتند اگر این طرح کامل اجرایی شود، مردم ایران تنبل می‌شوند و ما می‌گوییم اگر حق مردم را به آن‌ها بدهیم، آیا در کشور تنبلی ایجاد کرده‌ایم.» در شرایطی که یارانه 45هزارتومانی فعلی و سوء مدیریت‌های حاشیه‌ای آن، آشکارا به وضعیت نامناسب اقتصاد کنونی منجر شده است، زمانی که یارانه به 250هزارتومان برسد، آیا اثری از اقتصاد باقی خواهد ماند؟! چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس، با اعلام قیمت 12هزارتومانی نارنگی آن را نشانه سوء مدیریت دانسته بود و این یعنی دولت در سطح فعلی هدفمندی نتوانسته است مدیریت صحیحی بر بازار و معیشت مردم داشته باشد، چه برسد به آنکه هدفمندی را تداوم بخشد. در زمانی که حجم نقدینگی جامعه بالاست و بسیاری از ناملایمات اقتصادی از همین نقدینگی بالا حاصل شده است، دولت همچنان بر رویه پیشین خویش اصرار دارد. در همین رابطه، رئیس دولت عنوان می‌کند: «عده‌ای از همان ابتدا گفتند یک گام بردارید و مراحل بعدی در مقاطع دیگر اجرا شود اما از همان روز اول در مقابل این تدابیر مقاومت و سنگ‌اندازی کردند». وقتی راهنمایی و تدابیر مصلحت‌جویانه برای روند هدفمندی به زعم آقای رئیس جمهور، سنگ‌اندازی و مقاومت است، عاقبتی جز این برای وضع معیشت مردم نیز نباید متصور بود. از قضا، همین مقاومت‌ها به ويژه از سوی مجلس باعث شد تا وضعیت هدفمندی رشد بیشتری نیابد. از سوی دیگر آقای رئیس جمهور در جریان افتتاح پروژه‌های عمرانی استان کردستان عنوان کرد: «كشور ما 187 ميليون هكتار وسعت دارد كه هم اكنون تنها حدود 1.5 ميليون هكتار از آن در قالب روستاها و شهرها مورد استفاده قرار مي گيرد كه ما مي توانيم به راحتي به هر خانوار بيش از دو هزار متر زمين واگذار كنيم تا آنها بتوانند علاوه بر ساخت خانه اي مجلل و زيبا، به كارهاي كشاورزي نيز بپردازند». فارغ از اینکه این طرح اساساً صحیح است یا خیر، تجربه نشان داده است که طرح‌های مطلوب ـ به ويژه در حوزه اقتصاد ـ توسط دولت به طور نامطلوبی بازدهی دارند. دولت اگر طرح این چنینی برای مسکن مردم کشور داشت، چرا تا به حال اثری از آن نبود و مسکن مهر به عنوان طرح اصلی دولت برای مسکن برشمرده می شد. کلام رئیس جمهور که از طرحی برای خانه های ویلاگونه خبر می دهد چرا در قالب مسکن مهر ارائه نشد؟ چندین سال است که پروژه مسکن مهر در حال اجرایی شدن است و در همه این سال‌ها، خانه‌های آپارتمانی آن گسترش یافت؛ در حالی که دولت می‌توانست این رویه را از ابتدایش اصلاح کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت