20 روز از زمانی که محمود بهمنی ادعا کرد حباب بازار ارز را خواهد ترکاند و قیمت ارز را پایین خواهد آورد گذشت اما پس از این اظهارات با آنکه دو سه روزی نرخ ارز با شیبی ملایم پایین آمد، از هفته گذشته دوباره قیمتها سیر صعودی گرفت و نرخ دلار ناگهان به طور متوسط 100 تومان و یورو 90 تومان در بازار آزاد گران شد.
به گزارش فردا ، این افزایش نرخ ارز در حالی صورت می گیرد که بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل این بی نظمی ها از یک سو و عدم ارائه ارز به میزان کافی در بازار از سوی بانک مرکزی، با رشد قیمت تمام شده کالاهایشان مواجه شده اند ولی از دیگر سو دولت که خود با عدم کنترل این بی نظمی سبب ساز این گرانی شده است، بعضا به برخورد سلبی با این تولید کنندگان می پردازد.
از گذشته تا به الان رشد و کاهش نرخ تورم در کشور ما تابعی از روند صعودی و یا نزولی قیمت ارز و بنزین بوده است. حال که با هدفمندی یارانه ها تکلیف بنزین روشن شده است، نرخ ارز به عنوان عاملی سرنوشت ساز بر سفره مردم اثرات مستقیم می گذارد و نرخ تورم را کنترل می کند.
برخی صاحبنظران اقتصادی بر این باورند که به همین دلیل است که تیم اقتصادی دولت، بانک مرکزی را از اعلام نرخ واقعی تورم و رشد اقتصادی منع کرده است زیرا تصمیم گیران اقتصادی دولت به خوبی می دانند که نتیجه این بی نظمی ها و دست اندازی های جریان انحرافی بر سیستم پولی کشور در چه شاخص هایی حود را عیان می کند.
همان گونه که در گزارشهای پیشینمان در مورد حباب ارز و طلا در بازار آزاد و منفعت جریان سیاسی انحرافی توضیح دادیم، این سوال پیش میآید که محمود بهمنی به عنوان رییس بانک مرکزی اگر نمیتواند بر بانکها نظارت داشته باشد تا مفسدههایی همچون اختلاس بزرگ ۳۰۰۰ میلیارد تومانی رخ ندهد و از سوی دیگر در حوزه ارز و طلا هم نمیتواند دست جریان انحرافی را از ایجاد حباب در بازار و سوء استفاده مالی از دو نرخی شدن ارز و سکه، کوتاه کند، پس چرا بر صندلی رییس بانک مرکزی تکیه زده است.
دیدگاه تان را بنویسید