وزیر نیرو: ناترازی برق تا پایان سال آینده رفع میشود
وزیر نیرو با بیان اینکه در زمستان و تابستان سال آینده وضعیت تأمین برق کشور بهتر میشود، افزود: با اجرای موفق برنامهها و همکاری دستگاههای دولتی میتوانیم شاهد رفع ناترازی در تابستان سال ١۴٠۵ باشیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه در زمستان و تابستان سال آینده وضعیت تأمین برق کشور بهتر میشود، افزود: با اجرای موفق برنامهها و همکاری دستگاههای دولتی میتوانیم شاهد رفع ناترازی در تابستان سال ١۴٠۵ باشیم.
عباس علی آبادی در حاشیه بیستمین نمایشگاههای بین المللی آب و تأسیسات آب و فاضلاب درباره آخرین برنامهها و اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت صنعت برق کشور گفت: با توجه به برنامههای در دست اجرا و همکاری مردم و دستگاههای مربوطه، انتظار داریم تابستان سال آینده وضعیت تأمین برق کشور بهبود یابد و تا تابستان ۱۴۰۵ شاهد ایجاد شرایط عادی و پایدار در تأمین برق باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به اجرای ۱۴ مگاپروژه در حوزه برق و در راستای بهبود وضعیت تأمین برق کشور اظهار کرد: در صورت اجرای موفق این پروژهها، انتظار داریم در زمستان سال آینده شرایط نرمالی در تأمین برق ایجاد شود و ضمن ایجاد شرایط بهتر در تأمین برق تابستان سال آینده، همچنین شاهد رفع ناترازی در تابستان سال ١۴٠۵ باشیم.
وی با اشاره به تلاشهای وزارت نیرو در بخش تولید، گفت: اقداماتی مانند ایجاد ظرفیتهای جدید تولید برق، توسعه انرژیهای نو، افزایش راندمان نیروگاهها و رفع محدودیتهای موجود از جمله برنامههایی است که میتواند به کاهش ناترازی میان عرضه و تقاضا کمک کند.
وی با اشاره به انرژیهای تجدیدپذیرها گفت:ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور در بازه زمانی کوتاه مدیریتی جدید از ۱۳۰۰ مگاوات به ۱۵۰۰ مگاوات افزایش یافته است و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری، این ظرفیت از ۲۰۰۰ مگاوات عبور کند که این امر نشاندهنده عزم جدی وزارت نیرو برای استفاده از انرژیهای پاک و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است.
وزیر نیرو همچنین به اقدامات کنترلی در بخش مصرف برق اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از مصرف زیاد برق توسط مشترکان پرمصرف و مقابله با مصارف غیرمجاز، مانند استخراج غیرقانونی رمزارز، برنامههای گستردهای در دستور کار قرار گرفته است که برای موفقیت این اقدامات، همراهی مردم و حمایت سایر دستگاههای دولتی ضروری است.
علی آبادی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای وزارت نیرو برای افزایش بهرهوری و رفع مشکلات موجود در صنعت برق، توسعه بورس و جذب سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی است، است، گفت: با اجرای این برنامه و جذابتر شدن صنعت برق برای بخش خصوصی، انتظار داریم سرمایهگذاریها در این صنعت افزایش یابد و با حضور فعالتر بخش خصوصی شاهد تسریع در روند رفع مشکل ناترازی در صنعت برق کشور باشیم.
وی تأکید کرد: همکاری مردم و نهادهای دولتی در تحقق این اهداف لازم است و امیدواریم با اجرای موفق برنامهها و مشارکت همهجانبه مردم، وضعیت تأمین برق کشور روز روز بهبود یابد.
دستور وزیر نیرو برای تشکیل کارگروه ویژه بخش خصوصی
وزیر نیرو گفت: بهمنظور پیگیری مطالبات و پیشبرد اهداف در همکاری با بخش خصوصی کارگروهی تشکیل میشود و محیط کسب و کار برای ورود سرمایه گذار خصوصی جذابتر خواهد شد.
به گزارش ایسنا، علیآبادی درجمع فعالان بخش خصوصی صنعت آب و فاضلاب که در حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب برگزار شد، با اشاره به اقلیم و محدودیت منابع آبی کشور، گفت: مشکلات صنعت آب بر کسی پوشیده نیست، اما نکته مهم این است که علتها به خوبی بررسی شود و راهکارهای عملیاتی ارائه شود.
وی با اشاره به آیات الهی درباره اهمیت آب و نجات بخشی آن، اظهار کرد: با توجه به شرایط کشور و منابع محدود آبی باید نسبت به کاشت محصولات آببر به ویژه در مناطق خشک کشور تجدیدنظر شود و اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد.
علیآبادی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص مدیریت منابع آبی، اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری مطلوب است در این زمینه بیش از هر مساله دیگری برای صرفهجویی و مدیریت مصرف اقدام شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون افتخارآمیزترین مصنوعات بشر را در صنعت آب و برق طراحی و تولید میکنیم، ابراز داشت: بر این اساس ایران در حوزه صنعت آب و نیز آب و فاضلاب شایسته ورود در حوزه بین المللی است.
وزیر نیرو ضمن تاکید بر اینکه صنعت آب کشور در حوزه فنی در شرایط بسیار خوب و مثال زدنی قرار دارد، تصریح کرد: خوشبختانه طی بازدیدی که صورت گرفت به خوبی مشخص شد برخی از شرکتها در این زمینه گام برداشتهاند و بر این اساس ظرفیتهای بسیار خوب در حوزه بین المللی برای این دست از فعالان وجود دارد که این امر را میتوان جزو افتخارات ملی برشمرد.
وی با بیان اینکه پیمانکاران صنعت آب کشور در تراز جهانی میدرخشند تاکید کرد: حفظ پیمانکاران و ایجاد تعامل موثر برای پیشبرد اقدامات و حل ریشهای مسائل آب بسیار اهمیت دارد.
علی آبادی در ادامه ریشه همه مشکلات در این صنعت را اقتصاد عنوان کرد و گفت: باید اقتصاد آب را تغییر داد و اصلاح کرد. البته خوشبختانه رویکرد برنامه هفتم توسعه نیز بر این پایه بنا شده است.
وی با بیان اینکه نظام مبتنی بر نفت و اداره مبتنی بر دولت امکان پذیر نیست، اظهار کرد: اصلاح اقتصاد آب و تحول در نظام حکمرانی آب بسیار مهم است و در این میان باید دولت به عنوان ناظر و حاکم کمک کند.
وی با بیان اینکه لازم است در این زمینه قیمتها اصلاح شود، اضافه کرد: به منظور پیگیری مطالبات و پیشبرد اهداف در همکاری با بخش خصوصی کارگروهی تشکیل میشود و محیط کسب و کار برای ورود سرمایه گذار خصوصی جذابتر خواهد شد.
به گفته وی هم اکنون ۷۰ درصد دشتهای کشور ممنوعه شدهاند و برخی بحرانی و دچار پدیده فرونشست هستند و این شرایط سال به سال وخیمتر میشود./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید