واریزی جدید به حقوق بازنشستگان تا آخر هفته | مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟

کد خبر: 1331698

تازه‌ترین جزئیات واریز حقوق بازنشستگان همراه با متناسب‌سازی در ماه آذر را در این مطلب بخوانید.

واریزی جدید به حقوق بازنشستگان تا آخر هفته | مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟

به گزارش اقتصادآنلاین، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قرار است در روز پنجشنبه ۲۲ آذر به حساب بازنشستگان واریز شود.

رئیس مجلس این صحبت را در حالی مطرح کرد که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ماه آبان به صورت رسمی آغاز و مبلغ متناسب‌سازی به حقوق دریافتی آبان‌ماه بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری اضافه شد.

با توجه به اینکه مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان قرار گرفت و به صورت جداگانه واریز نشد، سخنان رئیس مجلس باعث سردرگمی در میان بازنشستگان شده است؛ زیرا حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا در دهه پایانی ماه و حقوق بازنشستگان کشوری در آخرین روز ماه واریز می‌شود.

در صورتی که طبق وعده قالیباف در روز پنجشنبه واریز مبلغ متناسب‌سازی آغاز شود، احتمالاً یا این مبلغ جدا از فیش حقوقی واریز خواهد شد و یا قرار است واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به جای ۲۰ آذر از پنجشنبه ۲۲ آذر آغاز شود و به مانند آبان‌ماه مبلغ متناسب‌‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان دیده خواهد شد.

میزان افزایش حقوق بازنشستگان چقدر است؟

بازنشستگان کشوری در طول سال جاری به طور متوسط حدود ۶ میلیون تومان بابت متناسب‌سازی دریافت کرده‌اند که این رقم در مورد بازنشستگان تامین اجتماعی به طور متوسط حدود ۳.۵ میلیون تومان است. 

در ماه گذشته برای بازنشستگان کشوری به طور متوسط حدود ۲ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی کمتر از ۱ میلیون تومان بابت متناسب‌سازی واریز شد و احتمالاً در ماه جاری نیز همان مبالغی که در ماه گذشته در فیش حقوقی بازنشستگان تحت عنوان متناسب‌سازی قرار گرفت، به حساب آنها واریز خواهد شد.

مبلغ معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟

رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به مبلغ معوقات متناسب سازی گفت: میزان افزایش حقوق باید بر مبنای تورم سالیانه باشد.

به گزارش مهر، علی دهقان‌کیا رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آینده نزدیک گفت: غیرحداقل‌بگیرها در سه ماه به عنوان علی الحساب مبلغ ۳ میلیون تومان دریافت کرده‌ اند و اکنون نیز بعد از اجرای متناسب سازی هر ماه حداقل ۷۱۶ هزار تومان دریافت می‌کنند. یعنی فرد هر میزان که طلبکار باشد محاسبه و پرداخت خواهد شد. سایر سطوح بازنشستگان از جمله حداقل بگیران هم به همین صورت است. اما برای زیر حداقل بگیران بعید است چیزی تعلق بگیرد.

وی با اشاره به اینکه احتمالاً مبالغ واریزی معوقات کمتر از ۲ میلیون تومان نباشد، افزود: طبق صحبتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کردیم اگر منابع آن تأمین شود تا شب عید باید پرداخت شود.

دهقان‌کیا در ادامه در خصوص متناسب‌سازی بیان کرد: مبالغ متناسب سازی از از پایان آبان‌ماه بر مبنای حداقل حقوق ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان پرداخت شد و عده‌ای مشمول قانون متناسب‌سازی شدند. اما برخی افراد هستند که به حداقل بگیران چسبندگی دارند. یعنی مثلاً ماهانه مبلغ ۹ میلیون یا ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که با اجرای متناسب سازی بر مبنای حداقل دستمزد ده درصد یعنی حداقل ۷۱۶ هزار تومان به بالا دریافت کرده‌اند.

وی همچنین گفت: البته بعضی افراد هم بودند که مبالغ افزایش حقوق بیشتری تا سطح ۴ میلیون تومان داشته‌اند. سایر سطوح هم با توجه به میزان دریافتی و سابقه کارشان تا چهار میلیون تومان هم افزایش داشته‌اند. اما حداقل میزان همان ۷۱۶ هزار تومان بوده است. به زیرحداقل بگیران نیز به نسبت دریافتی‌شان مثلاً اگر ده روز حقوق دریافت می‌کنند به همان میزان پرداخت شده است.

نپرداختن بدهی دولت موجب ایجاد ناترازی در سازمان تأمین اجتماعی شده است

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی به ناترازی‌های منابع در سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی ناترازی‌های مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به یک اصل ۲۶ قانونی است که در سنوات گذشته در مجلس مصوب شده است. بر این اساس برخی از کارفرمایان معاف از پرداخت سهم بیمه شده‌اند. مثلاً در مشاغلی مانند قالیبافان یا رانندگان درون و برون شهری کارفرما معاف از پرداخت سهم بیمه است و گفته‌اند که دولت باید آن را پرداخت کند.

وی با بین اینکه دولت این میزان را پرداخت نمی‌کند و این بدهی دولت است اظهار کرد: یعنی در واقع دولت ۳۴۱ هزار میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی برای بیمه‌شدگان خدمات می‌گیرد اما آن را پرداخت نمی‌کند و بدهکار است. وقتی پول را نمی‌دهد ما با کسری بودجه و ناترازی مواجه می‌شویم و این کسری در هر ماه باعث می‌شود که یکسری عقب افتادگی‌های در پرداخت‌ها ایجاد شود. پس باید از یک جایی پول تأمین کنیم که یا از محل بدهی دولت است یا از اموال دیگر. این تنها یک مورد از ناترازی‌های اصلی است.

دهقان کیا اضافه کرد: یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهیم این است که هزینه‌های اضافی هم اصلاح شود تا سازمان بتواند روی پای خود بایستد و اگر همین روند ادامه داشته باشد سازمان در آینده دچار مشکل خواهد شد.

حذف ارز ترجیحی دارو هزینه‌های درمان را بالا می‌برد

رئیس کانون بازنشستگان تهران با اشاره به موضوع حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی عنوان کرد: مورد دوم که در صحبت‌های رئیس جمهور هم بازتاب پیدا کرده، این است که بنا دارند برای تأمین برخی از کالاهای اساسی مانند دارو عرض ترجیحی را حذف کند. این موجب می‌شود که ۱۰ تا ۱۵ برابر هزینه‌های درمان افزایش پیدا کند. در این صورت دستمزدها چقدر قرار است افزایش پیدا کند؟

وی تاکید کرد که سازمان تأمین اجتماعی نمی‌تواند این خدمات درمانی را ارائه کند و افزود: از این رو ما به شدت با هزینه‌های درمان مشکل داریم و دولت باید به این مسئله توجه کند. بالا رفتن دستمزدهای ما دچار عقب افتادگی به نسبت گرانی می‌شوند.

افزایش حقوق‌ها باید بر مبنای میزان تورم باشد

اگر تورم ۴۰ درصد باشد افزایش دستمزد هم باید ۴۰ درصد باشد و باید افزایش حقوق‌ها بر مبنای تورم انجام شوددهقان‌کیا ضمن بیان اینکه معمولاً به طور سالیانه ۴۰ درصد تورم یا نهایتاً ۶۰ درصد میزان تورم را به عنوان افزایش حقوق در نظر می‌گیرند اظهار کرد: انتظار ما این است که برای افزایش دستمزدها همان شعار زمان انتخابات را اجرا کنند. یعنی اگر تورم ۴۰ درصد باشد افزایش دستمزد هم باید ۴۰ درصد باشد و باید افزایش حقوق‌ها بر مبنای تورم انجام شود.

وی با اشاره به برخی اظهارات در خصوص افزایش پلکانی دستمزدها هم بیان کرد: ما چندین سال است که درگیر متناسب‌سازی هستیم و این ناشی از همان افزایش‌های پلکانی است. همه افراد همان‌قدر که حقوق می‌گیرند بیمه‌پردازی هم می‌کنند. یک نفر که سی میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند نه، بیست و هفتم آن را به عنوان بیمه پرداخت می‌کند، حداقل بگیر هم نه بیست و هفتم حقوقش را بیمه پردازی می‌کند. اگر عدالت می‌خواهد برقرار باشد همه چیز باید سر جای خودش قرار بگیرد.

وی در پایان تاکید کرد: افزایش دستمزدها اگر بخواهد پلکانی باشد باز هم همان موضوع متناسب سازی پیش می‌آید. درخواست ما از دولت این است که افزایش دستمزد بر مبنای تورم باشد.

دهقان کیا خاطرنشان کرد: بر مبنای سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی رهبر انقلاب ایجاد رفاه عمومی و رفع خط فقر باید در دستور کار قرار گیرد. اگر بخواهند کمتر از میزان تورم افزایش حقوق بدهند به این سیاست‌ها نزدیک نمی‌شویم. زمانی ما این سیاست محقق می‌شود که افزایش حقوق بر مبنای تورم باشد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت