واریزی جدبد به حقوق معلمان از آبان | پرداخت اضافه تدریس معلمان ماهانه شد؟
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش بود که فایل اضافه تدریس همراه با حقوق در همان ماه پرداخت شد.
علی فرهادی معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزشوپرورش در نشست خبری که امروز در مدرسه تاریخی دارالفنون برگزار شد ضمن تبریک روز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، اظهار کرد: امسال برای اولینبار در تاریخ آموزشوپرورش بود که فایل اضافه تدریس همراه با حقوق در همان ماه پرداخت شد.
وی با تأکید بر نظم دهی مالی، ادامه داد: جمع کل از پرسنل آموزش و پرورش اعم از آموزشی و اجرایی در سال ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰ تعداد ۹۶۲ هزار و ۵۹۷ بود که از این تعداد، ۳۶ هزار و ۵۰ نفر اداری بودند که در سال ۱۴۰۲ـ۱۴۰۱ این رقم به ۹۷۶ هزار میرسد و در سال جاری این عدد به ۹۶۵ هزار و ۹۲۶ نفر میرسد.
فرهادی اضافه کرد: بیشترین پرسنل را در دوره ابتدایی داریم و بعد در دوره متوسطه اول و دوم داربم که بیشترین زحمت آموزش و پرورش در بخش ابتدایی متمرکز است.
وی افزود: تعداد نیروهای خدماتی ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار نفر کاهش پیدا کرده است و به شدت نیازمند سرایدار و خدمتگزار هستیم و تعداد نیروهای اداری نسبت به دو سال پیش ۴۰۰ نفر کاهش داشته است اما تعداد نیروهای معلمان دوره ابتدایی نسبت به دو سال گذشته، ۹ هزار نفر افزایش یافته است
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در مقطه ابتدایی نسبت دانشآموز به معلم ۲۸.۲۷، در متوسطه اول ۲۵.۹ و در متوسطه دوم ۱۶.۹ است. در ابتدایی به ازای هر ۲۳۲ دانشآموز، در مقطع متوسطه اول به ازای هر ۲۴۰ دانشآموز و در متوسطه دوم به ازای هر ۱۸۴ دانشآموز یک مدیر داریم.
وی اضافه کرد: در ابتدایی به ازای هر ۳۰۴ دانشآموز یک معاون آموزشی، در دوره متوسطه اول به ازای ۳۱۶ دانشآموز یک معاون آموزشی و در متوسطه دوم به ازای هر ۲۰۹ دانشآموز یک معاون آموزشی داریم. همچنین در دوره ابتدایی به ازای هر ۸۸۷ دانشآموز، در دوره متوسطه اول به ازای هر ۵۳۴ دانشآموز و در دوره متوسطه دوم به ازای هر ۲۶۵ دانشآموز یک معاون اجرایی داریم.
فرهادی افزود: در دوره ابتدایی به ازای هر ۵۹۷ دانشآموز، در دوره متوسطه اول ۵۲۰ دانشآموز و در متوسطه دوم به ازای هر ۴۸۸ دانشآموز یک معاون پرورشی داریم. در دوره ابتدایی به ازای ۱۴۰۰ دانشآموز، در دوره متوسطه اول به ازای ۶ هزار دانشآموز و در دوره متوسطه دوم هم به ازای ۶ هزار دانشآموز یک مراقب سلامت و بهداشت داریم؛ ضمن اینکه در ابتدایی به ازای هر ۵ هزار دانشآموز، در دوره متوسطه اول به ازای هر ۳۷۶ دانشآموز و در دوره متوسطه دوم به ازای هر ۷۰۰ دانشآموز یک مشاور داریم.
وی ادامه داد: ۴۱۳ مدرسه دارای یک دانشآموز، ۵۲۸۶ مدرسه از ۲ تا ۵ دانشآموز. ۵۶۹۶ مدرسه از ۶ تا ۱۰ دانشآموز ، ۴۱۹۶ مدرسه از ۱۱ تا ۱۵ دانشآموز، ۳۷۱۵ مدرسه از ۱۶ تا ۲۰ دانشآموز، ۳۱۸۸ مدرسه که از ۲۱ تا ۲۵ دانشآموز ، ۳۲۵۴ مدرسه از ۲۶ تا ۳۰ دانشآموز، ۱۱ هزار و ۴۳۶ مدرسه از ۳۰ تا ۵۰ دانشآموز، ۸۴۸۶ مدرسه از ۵۱ تا ۷۵ دانشآموز، ۷۳۳۳ مدرسه از ۷۶ تا ۱۰۰، ۹۸۷۷ مدرسه از ۱۰۱ تا ۱۵۰ دانشآموز و در مجموع ۵۲ هزار و ۹۷۳ مدرسه داریم که جمعیت دانشآموزی آنها، کمتر از ۱۰۰ نفر است. ضمن اینکه ۳۶ هزار و ۲۴۸ مدرسه از ۱۰۰ به بالا دانشآموز دارند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش بیش از ۴۴ درصد دولت را تشکیل میدهد، گفت: ۸۷ هزار و ۸۵۲ مدرسه عادی، ۷۶۲ مدرسه استعدادهای درخشان و ۷۱۲۲ مدرسه عشایری داریم.
فرهادی با بیان اینکه در بحث نظم مالی، نگاه مالی نداریم بلکه نگاه تربیتی داریم، اظهار کرد: هزینههای برونسپاری استانها ۳۵۰ میلیارد تومان بود که تسویه شد. در سال تحصیلی گذشته در ۷ ماهه اول سال در بحث سرانههای آموزشی، کل سرانه ۲۴۶۰ میلیارد تومان بود که امسال به ۴۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است. همچنین سال گذشته در ۷ ماهه اول کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان را دریافت کنیم که امسال ۲۵۰۰ میلیارد تومان سرانه گرفتیم.
وی با بیان اینکه سرانه را به مدارس عادی میدهیم، گفت: قریب به ۴ هزار مدرسه شبانه داریم و در دریافت سرانه، در اولویت هستند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در ۷ ماهه اول امسال ۳۷۳ هزار معلم در دوره توانمندسازی شرکت کردند، ادامه داد: پرسش مهر یکی از مصادیق پویایی مشارکت اجتماعی دانشآموز است؛ چرا که باید دانشآموزانی اجتماعی و کنشگر داشته باشیم و مدیریت کشور را تمرین کنند. دانشآموزان برای پرسش مهر از ۱۵ آبان تا یکم بهمن به سایت معاونت پرورشی مراجعه کرده و آثار خود را بارگذاری کنند و در تیر ۱۴۰۴ آثار برتر تقدیر میشوند.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید