شوک جدید به متقاضیان مسکن دولتی | هزینه ساخت متری ۱۸ میلیون شد | آورده متقاضیان افزایش یم یابد؟

کد خبر: 1325812

درشرایطی که به نظر نمی رسد خبری از افزایش وام نهضت ملی مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان باشد، عضو هیئت مدیره انبوه سازان از رسیدن هزینه ساخت هر متر از این طرح به ۱۸ میلیون تومان خبر داده که به معنای افزایش هرچه بیشتر آورده متقاضیان است

شوک جدید به متقاضیان مسکن دولتی | هزینه ساخت متری ۱۸ میلیون شد | آورده متقاضیان افزایش یم یابد؟

بر اساس نامه ای که رئیس کل بانک مرکزی به وزارت راه زده، به نظر می رسد کماکان خبری از افزایش وام نهضت ملی مسکن نیست. در این حال، یک عضو هیئت مدیره انبوه سازان گفته که هزینه ساخت هر متر مربع از طرح نهضت ملی مسکن به ۱۸ میلیون تومان رسیده است. با این حال، یک برآورد ساده نشان می دهد که میزان آورده اولیه متقاضیان باید بیش از ۷۰۰ میلیون تومان باشد. همه این ها در شرایطی است که آمارهای چندان دلگرم‌کننده‌ای از وضعیت پیشرفت این پروژه ها منتشر نشده و از این رو، لزوم اقدام موثر دولت و دستگاه های اجرایی روز به روز بیشتر احساس می شود.

​به گزارش خراسان، حداقل دو سالی می‌شود که از آغاز طرح نهضت ملی مسکن می‌گذرد. از آن تاریخ، متقاضیان مسکن به امید دسترسی به مسکن ارزان تر، نحوه خرج کرد، پس انداز، خرید دارایی و... خود را تغییر داده اند. با این حال، آن چه تاکنون دستگیر آن ها شده، خبرهایی است که گاه و بیگاه از افزایش هزینه های ساخت منتشر می شود، پیامک های مستمری است که به‎صورت دوره‌ای برای واریز آورده به دستشان می رسد و ابهامات دیگری است که پیرامون مکان واحد و درصد پیشرفت آن با آن مواجه هستند.  

 تازه ترین مظنه برای هزینه ساخت: متری ۱۸ میلیون

در این زمینه و در تازه ترین خبرها، دیروز عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان، نرخ جدید هزینه ساخت این واحدها را بیان کرد. هرچند این رقم به احتمال زیاد برای پروژه هایی است که تازه آغاز خواهد شد و باید منتظر اعلام رسمی این رقم از سوی وزارت راه یا سازمان برنامه باشیم، با این حال، همین موضوع هم در جای خودش می تواند حائز اهمیت باشد. به گزارش تسنیم، حسن محتشم گفت: ساخت یک واحد ۷۵ متری نهضت ملی مسکن برای مصرف کننده بالای ۱.۳ میلیارد تومان هزینه دارد. از این هزینه ۵۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی است و بقیه را باید متقاضی تامین کند.وی با تاکید بر این‌که متقاضی توان پرداخت این مبلغ (۷۵۰ میلیون تومان) را ندارد، اظهار کرد: ضمن این‌که متقاضی توان پرداخت اقساط وام را هم ندارد. در عین حال نحوه دریافت آورده متقاضیان نیز در درازمدت (یعنی) ۷ تا ۸ قسط در دوره‌های ۶ ماهه، باعث می‌شود (در) زمان پرداخت قسط آخر به دلیل افزایش تورم، مجدداً متقاضی بدهکار ‌شود.درخور ذکر است طبق محاسبات اولیه، اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومان به روش ساده بیش از ۸ میلیون تومان است. با این حال مسئولان وزارت راه تاکید کرده اند که پرداخت اقساط به روش پلکانی و در دو سال اول به میزان ماهانه ۵.۹ میلیون تومان خواهد بود. همچنین در صورت تصویب وام ۸۰۰ میلیون تومانی (مصوبه تیرماه شورای عالی مسکن)، برآورد اولیه نشان می دهد که اقساط آن به روش ساده در حدود ۱۲.۳ میلیون تومان است. رقمی که احتمالاً برای خیلی از متقاضیان دردسرساز خواهد شد.

 وام ۸۰۰ میلیونی فعلاً روی هواست

نکته قابل توجه دیگر این است که اگرچه شورای عالی مسکن تیرماه امسال با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت کرد، با این حال، این موضوع باید به تصویب بانک مرکزی نیز برسد. در این حال، نامه رئیس کل بانک مرکزی به وزیر راه و شهرسازی دیروز رسانه ای شد که نشان می دهد فعلاً متقاضیان نمی توانند روی افزایش وام حساب باز کنند. به گزارش تسنیم، «فرزین» در بند سوم نامه خود به «صادق مالواجرد» آورده است: «اخیراً مصاحبه‌های متعددی توسط مدیران وزارت راه و شهرسازی درخصوص افزایش سقف تسهیلات مسکن توسط شورای‌عالی مسکن و عدم‌اقدام بانک مرکزی منتشر شده است. این در حالی است که همان‌طور که پیشتر در نامه‌های به شماره ... اعلام گردید، هرگونه اتخاذ تصمیم درخصوص سقف نرخ و سایر شرایط مربوط به اعطای تسهیلات بانکی، در حیطه وظایف و اختیارات هیئت عالی بانک مرکزی است. برای همین موارد بانکی مربوط به مصوبات شورای‌عالی مسکن، صرفاً به‌عنوان پیشنهاد در هیئت عالی بانک مرکزی قابل طرح و بررسی بوده و با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی و پولی آن مورد تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد».

 ابهام در درصد پیشرفت نهضت مسکن

به‎تازگی آمار ساخت و تحویل نهضت ملی مسکن در دولت قبل و جدید حاشیه ساز شده است. به گزارش ایلنا، کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در این باره اخیراً گفته است: «وزیر راه دولت گذشته اعلام کرده بود که ساخت یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد آغاز شده است اما وزیر فعلی آمار دیگری اعلام کرده و می گوید این آمار کمتر از ۸۰۰ هزار واحد است.» در هر حال، اگر بخواهیم آخرین داده ها را مورد استناد قرار دهیم، باید به رقم ۲۰ درصد که یکم آبان، سرپرست معاونت مسکن وزارت آن را بیان کرده، اشاره کرد. موضوعی که سومین چالش برای متقاضیان مسکن محسوب می شود.

درمجموع باید گفت متقاضیان مسکن هم اینک با چالش های زمانبرشدن ساخت واحدها، افزایش آورده اولیه (در صورت عدم افزایش میزان تسهیلات) و یا اقساط بالای تسهیلات (با فرض تصویب و اجرای وام ۸۰۰ میلیون تومانی) روبه‎رو شده اند. باید منتظر ماند و دید که دولت برای برون‌رفت مردم از این چالش ها چه برنامه ای در پیش خواهد گرفت.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت