سهام عدالتی ها بخوانند | نماینده سهام عدالت چگونه انتخاب میشود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: طبق آخرین مصوبه شورای عالی بورس، نماینده سهام عدالت در شرکتهای سرمایهپذیر با مصوبه کارگروه 3 نفره مشخص میشود.
ولی الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، در مورد نحوه معرفی نمایندگان سهام عدالت در هیات مدیره شرکتهای سرمایهپذیر ،گفت: قبل از آزاد سازی سهام عدالت بر اساس مصوبه هیات وزیران ، نماینده سهام عدالت با معرفی دستگاه تخصصی مربوطه به شرکتهای سرمایهپذیر معرفی میشد، اما الان با مصوبه شورای عالی بورس، یک کارگروه سه نفره متشکل از نماینده کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت، نماینده شورای عالی بورس و نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی افراد را برای عضویت هیات مدیره و اعمال نظر از طرف سهامداران در شرکتهای سرمایهپذیر معرفی میکند.
جعفری این را هم گفت: البته برای اداره حرفهای شرکتهای سرمایهپذیر مانند پالایشگاه یا نیروگاه که دارای حساسیت بالایی هستند، وزارت خانه یا شرکت تخصصی میتوانند نماینده به کارگروه معرفی کنند،اما در نهایت باید کارگوه سه نفره تصویب کند و فرد را به عنوان نماینده سهام عدالت در شرکت سرمایهپذیر معرفی کند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در مورد بررسی صلاحیت حرفهای افراد برای حضور در هیات مدیره شرکتهای سرمایهپذیر، خاطرنشان کرد: صلاحیت حرفهای افراد با معرفی و پیشنهاد دستگاه تخصصی به کارگروه سهام عدالت و صلاحیت عمومی توسط مراجع ذیربط بررسی میشود.
وی در مورد این که معرفی افرادی برای هیات مدیره پالایشگاه یا نیروگاه که در سبد پرتفوی سهام عدالت قرار دارد، نیاز به داشتن صلاحیت حرفهای دارد، گفت: معرفی افراد حرفهای به کارگروه سه نفره سهام عدالت به منزله داشتن صلاحیت حرفهای افراد است، از نظر صلاحیت عمومی مثل نداشتن سوء سابقه کیفری یا محکومیت نیز مراجع عمومی ذیربط تصمیم میکیرند.
پیش از این محمد خزایی کوهپر در واکنش به خبر محکومیت یکی از نمایندگان معرفی شده توسط شرکت پالایش و پخش در یک پالایشگاه سهام عدالتی، گفت: طبق قانون جدید باید نماینده سهام عدالت برای حضور در هیات مدیره شرکت تخصصی مانند پالایشگاه توسط کارگرووه سه نفره مشخص و مصوب شود، البته باید صلاحیت حرفهای هم داشته باشند، لذا هرگونه معرفی افراد توسط شرکتهای تخصصی در شرکتهای سهام عدالت بدون عبور از مسیر کارگروه سه نفره غیر قانونی است.
به گفته وی، طبق سیاستهای کلی مقام معظم رهبری بعد از آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت 1399 باید مالکیت و مدیریت به طور همزمان به سهامداران عدالت واگذار شود و سهامداران بتوانند اعمال نظر کنند، البته رعایت اصول حرفهای شرکت داری و حاکمیت و مدیریت شرکتی باید رعایت شود.
به گزارش فارس، شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت مانند مپنا و پالایشگاه از حساسیت برخوردارند و طبعا باید افرادی برای هیات مدیره این شرکتها به عنوان نماینده سهام عدالت معرفی شوند که دارای صلاحیت حرفهای در این رشته باشند،البته معرفی افراد از سوی وزیر مربوطه یا شرکت تخصصی مربوطه به منزله پیشنهاد به کارگروه سه نفره است و الزاما به عنوان نماینده رسمی نیست.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید