همه چیز درباره ثبت نام یارانه معیشتی یک میلیونی | مادران برای ثبت نام به کجا مراجعه کنند؟

کد خبر: 1292947

دولت سیزدهم در ادامه تلاش خود برای ارتقا امنیت غذایی جامعه، با اجرای «طرح یسنا» یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بسته‌های حمایتی برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال در نظر گرفته که اجرای آن از ۳۰ فروردین آغاز شده است.

همه چیز درباره ثبت نام یارانه معیشتی یک میلیونی | مادران برای ثبت نام به کجا مراجعه کنند؟

 سرپرست خانواده می تواند در سایت وضعیت دهک بندی و یارانه را مشاهده کند، لطفا با شماره موبایلی که بنام سرپرست خانواده میباشد وارد شوید.  این طرح یارانه جدید برای کودکان ۶ ماهه تا ۶ سالشه می باشد که مشکل تغذیه و رشد داشته باشن که باید از بهداشت مرکزی شهر خودتان اقدام به ثبت نام کنید  دهک اول تا پنجم ،۱ میلیون تومان به ازای هرفرزند و دهک های ۶/۷ برای هرفرزند۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.

 خانوارهای مشمول این طرح توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناسایی می‌شوند. اگر پس از معاینه کودک در خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی مشخص شود کودک رشد استاندارد ندارد به وزارت تعاون معرفی می‌شود.

یارانه‌ معیشتی مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران باردار و دارای کودک شیرخوار سه دهک اول

دولت سیزدهم در ادامه تلاش خود برای ارتقا امنیت غذایی جامعه، با اجرای «طرح یسنا» یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بسته‌های حمایتی برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال در نظر گرفته که اجرای آن از ۳۰ فروردین آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، دی‌ماه سال گذشته وزارت تعاون و با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد. طرحی که به‌واسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند. این طرح یکی از طرح‌های سه‌گانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کم‌درآمد جامعه تعلق‌گرفته است تا امنیت غذایی آن‌ها تأمین شود.

در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند.

طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.

«سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین جلسه هیئت دولت از ادامه‌دار شدن این طرح در قالب و شکل جدید خبر داد و گفت اعتبار مربوط به این طرح تامین شده است.

یارانه‌ معیشتی ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران باردار 

طرح یسنا که در مدت سه ماه گذشته توانست مادران گروه هدف خود را مورد حمایت قرار دهد، در مرحله جدید تمام استان‌های کشور اجرایی خواهد شد. طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کارکرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود. تفاوت دیگر این طرح با مرحله نخست یسنا، این است که یارانه ۴۰۰ هزارتومانی مادران به ۶۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

وزیر رفاه در این باره گفت: طرح یارانه‌ای یسنا اظهار کرده که اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند. این طرح برای مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به‌صورت رایگان خرید کنند.

طرح یسنا در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است. در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین می‌توانند از تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.

یارانه معیشتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی برای هر کودک نیازمند تغذیه مضاعف

خانوارهای مشمول این طرح توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناسایی می‌شوند. اگر پس از معاینه کودک در خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی مشخص شود کودک رشد استاندارد ندارد به وزارت تعاون معرفی می‌شود.

در مرحله نخست این طرح ۱۴۵ هزار کودک شناسایی و از این تعداد ۱۲۳ هزار و ۵۰۰ کودک در دهک‌های یک تا هفت مشمول دریافت یارانه شدند. به ازای هر کودک در دهک‌های یک تا پنج، مبلغ یک میلیون تومان و در دهک‌های ۶ و ۷ به ازای هر کودک ۶۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

در این طرح هیچ محدودیتی برای تعداد کودکان وجود ندارد و اگر در خانواده‌ای بیش از یک کودک زیر پنج سال با اختلال رشد وجود داشته باشد نیز یارانه را دریافت می‌کند. این طرح جدا از یارانه اصلی خانوار است و برای جبران اختلال رشد کودکان صرف می‌شود.

سبد کالایی یارانه کودکان زیر پنج سال زیر نظر کارشناسان وزارت بهداشت از ۱۱ قلم به ۱۶ قلم افزایش یافته تا بتواند همه نیازهای کودک را تامین کند. در سومین مرحله این طرح، حساب بیش از ۱۳۱ هزار سرپرست خانوار دارای کودک زیر پنج سال با اختلال رشد شارژ شد.

کودکانی که مشمول این طرح هستند، هر ۶ ماه یک‌بار توسط خانه‌های بهداشت سنجش شده و نمودار رشدشان بررسی می‌شود. اگر این کودکان رشد نکرده باشند، واریز یارانه به حساب سرپرست خانوار متوقف می‌شود تا جلساتی در این خصوص با سرپرست کودک برگزار و آن‌ها توجیه شوند.

در سبد کالایی این طرح برنج، روغن، گوشت سفید و گوشت قرمز به ترتیب بیشترین میزان استقبال را داشته‌اند و بیشترین میزان مشارکت در استان‌های کرمان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان بوده است.

طرح یسنا در سال آینده ملی می‌شود

«یسنا» طرح ملی در جهت تخصیص سبد غذایی رایگان به مادران دارای فرزند شیرخوار زیر ۲ سال است.

طرح ملی یسنا با اتکا به آستان قدس رضوی و بنیاد کرامت رضوی و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و وزارت تعاون برای حمایت از حدود ۲۲ هزار مادر باردار یا دارای کودک شیرخوار دهک یک درآمدی اجرایی شد.

بودجه ابتدایی مرحله نخست این طرح ۱۱۰ میلیارد تومان است که برای حمایت از ۲۷ هزار و ۵۰۰ مادر باردار یا دارای کودک شیرخوار در دهک اول درآمدی جامعه در نظر گرفته شده است. این افراد در هشت استان کشور شناسایی شده‌اند و در فازهای بعدی تعداد شهرهای دیگری به آن افزوده خواهند شد.

در قالب این طرح ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای مادران باردار و شیرده واریز می‌شود. میزان مشارکت مردم در این طرح اکنون به ۳۰ درصد رسیده که امید است تا پایان سال و با اطلاع‌رسانی بیشتر بیش از۸۰ درصد از مادران در این طرح مشارکت کنند.

ایلام، گلستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، فارس، هرمزگان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد استان‌های مشمول این طرح هستند که به دلیل محرومیت و نرخ باروری زیر ۲.۵ درصد انتخاب شده‌اند.

به گفته معاون امور اقتصادی و رفاه وزارت تعاون، طرح مادران در سال ۱۴۰۳ ملی شده و همه استان‌های کشور را پوشش می‌دهد تا امنیت غذایی مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار تامین شود./ ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت