اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی ایثارگران

کد خبر: 1289836

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت ارز ترجیحی برای تأمین تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی موردنیاز جانبازان و ایثارگران اختصاص یافت.

اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی ایثارگران

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت ارز ترجیحی برای تأمین تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی موردنیاز جانبازان و ایثارگران اختصاص یافت.

عباس زارع‌نژاد، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت ارز ترجیحی برای تأمین تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی موردنیاز جانبازان و ایثارگران اختصاص یافت.

وی گفت: در مورد تـأمین دارو، تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی، 28 قلم انواع دارو و 16 قلم تجهیزات پزشکی، مصرفی، ویلچر و... مشمول قانون منع واردات کالاهای خارجی شده بود که بنیاد شهید و امور ایثارگران نمی‌توانست آنها را وارد کند.

سخنگوی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در این زمینه کار گسترده‌ای صورت گرفت، جلسات متعددی با وزارت صمت برگزار شد و تشکل‌های ایثارگری هم کمک کردند. تعامل بین وزارت صمت، وزارت بهداشت و بنیاد شهید و امور ایثارگران با محوریت معاونت سلامت شکل گرفت و بعد از حدود 15 جلسه و پیگیری‌های متعدد مجوزهای واردات صادر شد.

وی گفت: به‌عنوان مثال اقلامی همچون کیسه ادرار خاصی که برای جانبازان نخاعی استفاده می‌شود که تولیدکننده انحصاری در این زمینه وجود دارد و در ایران نمایندگی ندارد، با آنها مذاکره شد، به‌عبارت دیگر کشورهایی که در منطقه مدیترانه شرقی هستند، شرکت مربوطه در آنجا نمایندگی دارد، ازاین‌رو اواخر بهمن ماه هیئتی از آن شرکت به بنیاد دعوت شد و از این فرصت استفاده شد و توانستیم در خصوص تأمین 600 هزار کیسه ادرار که کمبود شدید آن در ایران و کشورهای منطقه وجود داشت، با شرکت مربوطه به تفاهم برسیم و امیدواریم تا اواخر خردادماه و اوایل تیرماه این واردات صورت گیرد، البته در این مدت هم اجازه ندادیم که جانبازان از این کالا محروم بمانند و به‌صورت سفارش مسافری و خرید از کشورهای همجوار یا هر طریق ممکن کم‌وبیش این کالا تأمین، خریداری و توزیع شد.

زارع‌نژاد تصریح‌ کرد: قبول داریم که در این زمینه کمبودهایی وجود دارد چرا که شرکت خارجی که نمایندگی منطقه کشورهای خاورمیانه و منطقه مدیترانه شرقی را دارد، اظهار کرد از دوران کرونا دیگر این محصول را تولید نکرده و تولید آن تعطیل شده است. بعد از کرونا این شرکت خارجی خط تولید خود را فعال کرده است. همه کشورهایی که مشابه کشور ما افراد معلول، آسیب‌دیده جنگ و قطع نخاعی دارند به این اقلام نیازمند هستند چون جنس این کیسه و ملحقات آن، به‌گونه‌ای است که در درازمدت سازگار با بدن افراد است.

وی در ادامه اظهار کرد: البته بعضی از اقلام پزشکی که در کشور ما به‌وفور تولید می‌شود، برای شرایط موقت است. کسی که معلول، قطع‌نخاعی و جانباز باشد، این اقلام عضوی از بدن آن فرد شده است و از سویی شرایط آن فرد نیز ثابت و دائمی است، اگر این اقلام مصرفی از جنس سازگار با بدن و با کیفیت بالای آن شرکت و یا شرکت‌های مشابه نباشد ممکن است مشکلات عدیده برای کسانی که از این کیسه‌های ادرار استفاده می‌کنند به‌وجود بیاورد. تولید این اقلام در ایران و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس وجود ندارد و تنها در کشورهای اروپایی و آمریکایی به‌صورت محدود تولید می‌شود چرا که بازار محدودی دارد و برای افراد معلول و قطع‌نخاعی استفاده می‌شود.

مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد شهید و امور ایثارگران اضافه کرد: ما با شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌هایی که علاقه‌مند هستند در این زمینه‌ها کار کنند، مذاکره کردیم، سفارش دادیم و آنها در حال تلاش هستند تا محصولات باکیفیت قابل رقابت با مشابه خارجی تولید کنند. تا زمانی که این موضوع به‌صورت دائمی انجام نشود مجبور هستیم این کالاها را وارد کنیم.

وی اظهار کرد: برخی اقلام دارویی وجود دارد که به‌دلیل مزمن و طولانی شدن فرایند درد در جانبازان قطع‌عضو، اعصاب و روان، شیمیایی و تنفسی، نیاز به داروهای خاص پیدا می‌کنند، به‌عنوان مثال در دوره‌هایی همچون زمان جنگ تحمیلی که امکانات لازم وجود نداشت و تعدادی از جانبازان ما برای درمان به خارج اعزام می‌شدند، به برخی از این داروها که حدود 25 قلم داروست، نیاز دائمی پیدا کردند. برای تأمین این داروها هم از طریق واردات محدود و هم سفارش به شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های دارویی که بتوانند تولید کنند، اقدام شد.

زارع‌نژاد با بیان اینکه همین موضوع در مورد ویلچر نیز مصداق دارد، گفت: در مورد ویلچر این‌طور نیست که در تمامی موارد متکی به خارج باشیم و ما به‌جز ویلچر خاص جانبازان نخاعی، نیازهای دیگر را از داخل کشور تهیه می‌کنیم. در اسفندماه سال گذشته برای تأمین 2 هزار ویلچر مناقصه برگزار و تأمین‌کننده مشخص شد، هم‌اکنون در حال خرید حدود 2 هزار ویلچر هستیم. تشک موّاج و اندام مصنوعی هم در داخل کشور تأمین می‌شود ولی برای بعضی جانبازان نخاعی و گردنی، نخاعی با زمین‌گیری بالا چاره‌ای نیست و مانند یک‌سری اجناس خاص، لازم است ویلچر خاص وارد شود، مثل ویلچر تمام‌اتوماتیک که دو سه شرکت خاص مثل اتوبوک آلمان، تأمین‌کننده این ویلچر بودند. این‌ها شرکت‌هایی بودند که تولیداتشان در گذشته و در این سی و چند ساله برای جانبازان نخاعی استفاده شده است. چندی قبل توانستیم برای جانبازان دوپاقطع تعداد 640 ویلچر اتوبوک را که دو سال به‌دلیل قانون منع واردات کالای مشابه داخلی در گمرک مانده بود، آزاد کنیم و در زمان حاضر در حال تحویل به جانبازان عزیز هستیم.

وی در مورد بودجه واردات داروی موردنیاز جانبازان، ادامه داد: حدود 2 هزار و 600 میلیارد تومان بودجه مورد نیاز اقلام مجوزگرفته از وزارت صمت و وزارت بهداشت است که معادل ارزی آن را از دولت درخواست کرده بودیم و تلاش قاضی‌زاده هاشمی و عنایت رئیس جمهور باعث شد ارز ترجیحی به اینها تعلق گیرد. ارز ترجیحی معادل 2 هزار و 600 میلیارد تومان یا 2ونیم‌همت است که با توجه به قیمت ارز ترجیحی نسبت به ارز آزاد باعث می‌گردد دست ما بازتر باشد و کالای بیشتر، بهتر و باکیفیت‌تری وارد شود.

سخنگوی بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: تأکید می‌کنم در بسیاری موارد از جمله تخت بیمارستانی که در منزل استفاده می‌شود، تشک عادی و موّاج، اندام مصنوعی شامل انواع اندام دست، پا، مفصل و پروتزهای مختلف در بدن، همه از نوع داخلی استفاده می‌شود، اما در موارد ویژه که لازم است نوع خارجی اقلام پزشکی استفاده شود مجوز واردات آن داده شد تا مشکل ایثارگران عزیز برطرف شود./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت