مراحل اولیه دریافت وام ازدواج | پیگیری وام ازدواج با کد ملی

کد خبر: 1289432

وام ازدواج یکی از مهم ترین وام هایی است که توانسته افراد را در اول زندگی به خود امیدوار کند چرا که وام ازدواج از باقی وام ها فوق العاده بهتر با بازپرداخت کمتر است.

مراحل اولیه دریافت وام ازدواج | پیگیری وام ازدواج با کد ملی

به گزارش اندیشه قرن، هزینه های بالای ازدواج، از جمله مشکلات زوج های جوان، در شروع زندگی مشترک می باشد و به همین دلیل دولت، با همکاری و کمک بانک مرکزی، کمک هزینه ای، تحت عنوان وام ازدواج را برای زوج های جوان در نظر گرفته که با کمک این وام از انواع وام بانکی ، در ابتدای زندگی مشترک، با مشکلات اقتصادی کمتری مواجه شوند.

مرحله اول برای دریافت وامازدواج ۱۴۰۳​، ثبت نام هریک از زوجین، در سایت ve.cbi.ir می باشد. پس از آن، متقاضی باید، از طرق پیش بینی شده و با ورود به سایت ثبت نام، اقدام به استعلام و پیگیری وام ازدواج ثبت نامی نموده و وضعیت آن را مشاهده کند تا بتواند، از تاریخ اعلام شده در سایت، برای مراجعه به بانک اعطا کننده وام، مطلع گردد و با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم، موفق به اخذ وام شود.

با توجه به اینکه، یکی از سوالات رایج در خصوص مشاهده وضعیت وام ازدواج ۱۴۰۳​، پیرامون استعلام وضعیت این وام، با کد ملی ثبت نام کننده است، در این بخش از مقاله، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که صرف داشتن کد ملی، برای پیگیری وام ازدواج، کافی است یا خیر؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت، خیر، صرف داشتن کد ملی ثبت نام کننده، برای اطلاع از وضعیت وام، کافی نبوده و متقاضی باید، علاوه بر کد ملی، کد رهگیری ده رقمی ای که پس از ثبت نام در سایت مربوطه، به فرد ثبت نام کننده، داده می شود را نیز داشته باشد.

مراحل اولیه دریافت وام ازدواج

فرآیند ثبت‌نام و دریافت وام ازدواج قرض الحسنه به شرح زیر است:

پیش از ثبت‌نام، لازم است که زوج‌ها درباره مقررات و راهنمای وام ازدواج به طور کامل اطلاعات کسب کنند.

هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه در سایت مورد نظر فرایند ثبت‌نام را انجام داده و فرم مرتبط را تکمیل نمایند.

در پایان ثبت‌نام، یک کد پیگیری ده رقمی برای پیگیری ثبت نام وام ازدواج دریافت خواهند کرد.

پس از تأیین شعبه توسط بانک، زوج‌ها بایستی برای مشاهده وضعیت وام ازدواج به سایت مراجعه کرده تا از شعبه مسئول صدور وام مطلع شوند. توجه: زمان تعیین شعبه توسط بانک‌ها با توجه به موجودی منابع قرض الحسنه بانک تعیین می‌شود.

زوج‌ها موظف اند حداکثر ظرف مدت دوازده روز کاری با مدارک لازم به شعبه معرفی‌شده مراجعه نمایند.

پس از مراجعه به شعبه، مراحل دریافت وام کامل می‌گردد.

توجه ۱: در صورتی که زوج‌ها ظرف مدت مقرر به شعبه مراجعه نکنند، اطلاعات ثبت‌نام آن‌ها حذف می‌شود.

توجه ۲: مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین، ۱۸۰ میلیون تومان تعیین شده است.

توجه ۳: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون اعتباری سال ۱۴۰۱، متقاضیان پس از پذیرش توسط بانک‌ها باید ظرف مدت شصت روز کاری نسبت به تهیه و تکمیل مدارک الزامی اقدام کنند. در صورتی که در این مدت مدارک کامل نشود، نام متقاضی از سامانه مرتبط حذف شده تا فرصت استفاده از وام برای سایر متقاضیان فراهم آید و شفاف‌سازی فرایندهای بانکی تضمین شود. برای بازیابی کد رهگیری وام ازدواج نیز می‌توانید از ve cbi ir استفاده کنید.

امسال چند نفر وام ازدواج و فرزندآوری گرفتند؟

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد:‌ از ابتدای سال تا روز گذشته (۱۰ اردیبهشت ماه) جمعا ۵.۶۳۸ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است.

مهدی صحابی گفت: از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۴.۰۸۴ همت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شده است که این مبالغ نشان دهنده رشد تسهیلات ازدواج به میزان ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، مبلغ ۱.۵۵۴ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزند به متقاضیان پرداخت شده است که نشان دهنده ۲۳ درصد رشد بابت تسهیلات فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مدیر اداره اعتبارات درخصوص تسهیلات ودیعه مسکن نیز یادآور شد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال ۱۴۰۱ تا تاریخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تعداد ۵۰۰ هزار و ۵۵۶ نفر تشکیل پرونده داده‌اند که از این تعداد، ۴۴۱ هزار و ۷۶۷ نفر به مبلغ ۳۳.۴ همت تسهیلات دریافت کرده اند.

همچنین صحابی با اشاره به آمار وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا نهم اردیبهشت امسال تعداد ۱.۳۳۰.۷۹۵ نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه کرده اند که از این تعداد، ۴۶۱.۴۴۲ نفر (در حدود ۳۵ درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و….، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف هستند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (در حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‌/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.‌‌

زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از یکم فروردین ۱۴۰۱ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده باشند، می‌توانند برای دریافت این وام اقدام کنند.

 روش ثبت‌نام وام ازدواج 

به گزارش تجارت‌نیوز،  دوره بازپرداخت این وام ۱۰ ساله و نرخ کارمزد آن هم سالیانه ۴ درصد است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام وام ازدواج:

شناسنامه

کارت ملی

و سند ازدواج است

برای ثبت نام می‌توانید با مراجعه به سامانه بانک مرکزی به آدرس اینترنتی ve.cbi.ir مدارک مورد نیاز را بارگزاری کرده و ثبت نام کنید.

پس از ثبت نام و تعیین شعبه کد رهگیری برای متقاضی ارسال می‌شود و حداکثر ۱۵ روز زمان می‌برد تا پیامک تعیین زمان مراجعه به شعبه برای شما ارسال شود.

پس از تعیین ارسال پیامک تعیین شعبه متقاضی ۱۲ روز فرصت دارد تا با مراجعه به بانک برای تشکیل پرونده مراجعه کند و حداکثر ۱۰ روز پس از تکمیل پرونده وام به متقاضی پرداخت می‌شود.

این وام بر اساس اعتبارسنجی و بدون ضامن پرداخت می‌شود و در صورتی که رتبه اعتباری متقاضی پائین باشد حداکثر یک ضامن باید معرفی کند.

نکته مهم: به هیچ وجه روش دیگری برای ثبت نام وام ازدواج وجود ندارد تا فریب کلاهبرداران اینترنتی را نخورید.

منبع : بانک اول

جزئیات وام ۳۵۰ میلیون تومانی 

در این گزارش مراحل دریافت وام ازدواج ، مدارک مورد نیاز برای درخواست وام ازدواج و همچنین برخی از مهمترین نکات مورد بررسی قرار داده شده است.

مراحل دریافت وام ازدواج

متقاضیان وام ازدواج باید ابتدا وارد سامانه تسهیلات ازدواج بانک مرکزی شوند. پس از ورود زوجین به سامانه و خواندن قوانین و مقررات و پر کردن اطلاعات شخصی، یک پیامک حاوی کد 10 رقمی برای متقاضی ارسال می‌گردد. متقاضیان باید توجه داشته باشند که تنها راه پیگیری وام آن‌ها از طریق سامانه است بنابراین حفظ و نگهداری کد پیگیری حائز اهمیت است. شایان ذکر است که هر یک از زوجین باید جداگانه فرایندهای ثبت نام وام ازدواج را طی کنند.

درخواست‌کنندگان وام پس از دریافت کد رهگیری باید منتظر دریافت پیامک انتخاب شعبه از سوی بانک مرکزی باشند. پس از دریافت پیامک مجددا باید متقاضی به سامانه مراجعه کند و شعبه بانکی مد نظر خود را انتخاب کند. این امکان وجود دارد که زوجین برای طی بقیه مراحل دریافت وام، هر دو شعبه یکسانی را انتخاب کنند.

پس از انتخاب شعبه مجددا طی مدت زمان چند روزه پیامکی حاوی تایید شعبه برای فرد ارسال می‌شود که پس از آن تنها 12 روز فرصت مراجعه به بانک و تکمیل مدارک وجود دارد. به همین ترتیب پیشنهاد می‌شود قبل از تایید شعبه نسبت به فراهم کردن و تکمیل مدارک متقاضی و ضامن اقدام شود تا مشکلی در این خصوص به وجود نیاید.  

مدارک مورد نیاز برای درخواست وام ازدواج

1. اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه زوجین

2. کارت ملی دائم یا موقت

3. اصل و کپی مدارک شناسایی ضامنین

4. اصل و کپی سند ازدواج

5. گواهی امضا (قابل تهیه از دفتر اسناد رسمی)

6. برگه استعلام سامانه ثنا (قابل تهیه به صورت غیرحضوری)

7. فیش حقوقی متقاضی

مرحله نهایی نیز مربوط به مراجعه مجدد متقاضی و ضامن به بانک در روز تحویل وام است. شایان ذکر است حضور ضامن تنها در روز تحویل وام ضروری بوده و در مراحل قبلی ضرورتی ندارد.

نکاتی که متقاضیان وام ازدواج باید بدانند

برای دریافت وام ازدواج، تاریخ عقد رسمی متقاضی باید پس از 01/01/1399 باشد. علاوه بر این موضوع این تسهیلات به هر فرد تنها یکبار تعلق می‌گیرد بنابراین چنانچه فردی مجددا ازدواج کند و قبلا این وام را دریافت کرده باشد، وام دیگری شامل حال وی نمی‌شود.

همچنین پس از عقد رسمی حداکثر 2 سال فرصت درخواست وام ازدواج وجود دارد. علاوه بر این موضوع نداشتن سابقه چک برگشتی و بدهی بانکی در زمان ثبت نام وام ازدواج ضروری است./ افکارنیوز

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها