سورپرایز وراث سهام عدالتی | واریز سود سهام عدالت وراث متوفیان در نیمه اول سال ۱۴۰۳ | توصیه مهم سازمان خصوصی سازی به وراث سهام عدالت

کد خبر: 1254805

دستیار ویژه رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه سود سهام عدالت وراث متوفیان در نیمه اول سال ۱۴۰۳ واریز می‌شود، از وراث خواست تا هر چه سریعتر اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند تا پس از آن با اعلام شماره حساب، تلفن همراه و سایر اطلاعات ورثه، راستی آزمایی از سوی بانک مرکزی آغاز شود.

سورپرایز وراث سهام عدالتی | واریز سود سهام عدالت وراث متوفیان در نیمه اول سال ۱۴۰۳ | توصیه مهم سازمان خصوصی سازی به وراث سهام عدالت

دستیار ویژه رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه سود سهام عدالت وراث متوفیان در نیمه اول سال ۱۴۰۳ واریز می‌شود، از وراث خواست تا هر چه سریعتر اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند تا پس از آن با اعلام شماره حساب، تلفن همراه و سایر اطلاعات ورثه، راستی آزمایی از سوی بانک مرکزی آغاز شود.

سرنوشت تخصیص اصل و سود سهام عدالت متوفیان، با اعلام رئیس سازمان بورس وارد فاز جدید شده است. عمده نگرانی وراث متوفیان صاحب سهام عدالت این است که با توجه به  نرخ تورم بالای اقتصاد ایران، سود انباشت شده سالهای سال آنها، آنقدر دیر واریز گردد که عملا ارزش خود را از دست بدهد.

تا پیش از این قرار بر این بود که انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آنها، شهریور ماه 1402اجرایی شود که تاکنون این موضوع انجام نشده و پرسش‌هایی برای وراث ایجاد کرده است.

در همین خصوص، مهدی حاجی وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: وراث ابتدا باید اقدامات مربوط به انحصار وراثت را انجام دهند و سپس از طریق سامانه ای که طراحی شده، اطلاعات خود را ثبت کنند.

وی افزود: در ادامه مراحل ثبت نام در سامانه سجام و اخذ کد بورسی باید از سوی وراث متوفیان انجام شود.

حاجی وند در ادامه افزود: اگر مراحل اداری توسط وراث به درستی انجام شود، اصل سهام عدالت در بازه زمانی کوتاهی به آنها منتقل خواهد شد و احتمالا چند روز کاری بیشتر زمان نخواهد برد.

دستیار ویژه رئیس سازمان بورس تصریح کرد: برای واریز سود انباشت شده، باید شماره حساب، شماره موبایل و سایر اطلاعات ورثه به بانک مرکزی انتقال داده شود و ممکن است مراحل راستی آزمایی حساب بانکی، کمی زمانبر باشد.

حاجی وند گفت: تا پایان امسال زمان زیادی باقی نمانده؛ اما حتما تلاش میشود با توجه به نیاز مالی که وجود دارد، در نیمه اول 1403 سود انباشت شده به حساب ورثه واریز شود./تسنیم

جزئیات جدید از انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

پس از چندین سال بلاتکیفی بالاخره تکلیف سهام عدالت متوفیان مشخص شد.

به گزارش نبض بازار، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، جزئیات جدیدی را از انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اعلام کرد.

بر این اساس، متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث می‌بایست پس از ورود به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانی (https://ddn.csdiran.ir) در ابتدا با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است، در صورت تائید زمان تشکیل پرونده، متقاضی می‌بایست با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری‌های منتخب نسبت به ارائه مدارک ذیل اقدام کند:

۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)

۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)

۴-در صورتی‌که متوفی دارای وصیت‎نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.

استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی

سامانه استعلام سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایه‌ریزی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام سهام عدالت می‌توانید به مقاله «استعلام سهام با کدملی» مراجعه کنید.

با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی هر شخص، با دسترسی به شماره همراه وی، می‌توان از اختصاص سهام عدالت وی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب نمایید. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، می‌تواند برای تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفی به کدهای وارثین، اقدامات لازم را انجام دهد.

انتقال سهام عدالت متوفیان

در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت ایشان قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالت ایشان از نوع غیر مستقیم باشد، پس از فراخوانی که به صورت مرحله بندی و از طریق رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی می شود، وراث می‌توانند مراحل انتقال سهام را از طریق کارگزاری بیدار طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. ثبت پرونده‌ی انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو روش حضوری (مراجعه به شعب و دفاتر منتخب پیشخوان دولت طرف قرارداد کارگزاری) و غیر حضوری (ثبت در فرم آنلاین) امکان پذیر می‌باشد.

روش غیر حضوری ثبت نام سهام عدالت

سامانه الکترونیکی سهام عدالت کارگزاری بیدار مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه الکترونیکی سهام عدالت:

تصویر اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه

تصویر تمام صفحات شناسنامه متوفی

تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث

یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایرین وارد لینک آنلاین به نشانی https://ebidar.com/sahamedalat/ شده و مدارک فوق را بارگزاری و اطلاعات لازم را وارد نموده و پس از ثبت درخواست مدارک زیر را به نشانی کارگزاری بیدار ارسال نماید.

کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه.

کپی خوانای تمام صفحات شناسنامه متوفی.

نشانی جهت ارسال مدارک:  تهران، بلوار آفریقا، بعد از چهارراه جهان کودک، کوچه علمی فرهنگی (کمان)، پلاک ۱۷، واحد پذیرش مدارک کارگزاری بیدارکد پستی : ۱۵۱۸۷۳۴۸۱۱

نتیجه بررسی مدارک و صحت آن، بعد از طی مراحل قانونی از طریق پیامک به وراث متوفی، اطلاع‌رسانی می‌شود.

منبع: کارگزاری بیدار

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت