گام به گام انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث | سود شگفت انگیز سهام عدالت در انتظار وارثان | وراث برای انتقال سهام کی و کجا مراجعه کنند؟

کد خبر: 1254775

رئیس سازمان بورس گفت: با رونمایی سامانه میراث وراث افراد متوفی دارای سهام عدالت می‌توانند به کارگزاری‌های منتخب برای انتقال سهام مراجعه کنند.

گام به گام انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث | سود شگفت انگیز سهام عدالت در انتظار وارثان | وراث برای انتقال سهام کی و کجا مراجعه کنند؟

 از سال 84 که سهام عدالت به 6 دهک کم درآمد جامعه به تعداد 49 میلیون نفر اختصاص یافت که از آن زمان تاکنون 3.7 میلیون نفر فوت کرده‌اند.

برای انتقال سهام عدالت افراد فوت‌شده در یک فرایند همکاری بین قوه قضائیه، سازمان ثبت احوال، سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار شده است سهام عدالت افراد فوت‌شده از طریق کارگزاری‌های منتخب بورسی و بدون دریافت وجه اختصاص یابد.

در این زمینه مجید عشقی رئیس سازمان بورس در نمایشگاه کیش اعلام کرد با توجه به اینکه از سال 84 تاکنون تعدادی از سهامداران عدالت فوت کرده‌اند و دارایی آنها مانده است که باید به ورثه منتقل شود، با کمک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و مدیریت فناوری بورس، قوه قضائیه، سازمان ثبت احوال و سازمان بورس قرار است انتقال سهام عدالت به صورت الکترونیکی به ورثه انجام شود. با کمک شرکت‌های کارگزاری بورسی از فردا انتقال سهام عدالت متوفیان بدون دریافت هیچ کارمزدی آغاز می‌شود.

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سهام عدالت متعلق به مردم عادی است گفت: عده‌ای متأسفانه در صدد کلاهبرداری از مردم هستند، اما صراحتا العام می‌کنیم انتقال سهام عدالت متوفیان بدون هیچ کارمزدی است و سهام به صورت قهری منتقل خواهد شد. فقط کافی است یکی از وراث به شعبه یک کارگزاری بورس مراجعه کرده و مشخصات فرد و وراث را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با مدارک اعلام کند و سهام عدالت بدون دریافت کارمزد منتقل خواهد شد.

محمود حسنلو معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی هم در این زمینه گفته است که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در فرایند تسهیم و انتقال هیچ گونه پیامکی از سرخط های شماره دار و بدون ماسک ارسال نمی‌کند و از نظر ما این پیامک‌ها بی اعتبار است و مردم نباید به این پیامک‌ها توجه کنند./ فارس

واریز سود سهام عدالت متوفیان به سال آینده موکول شد

به گفته معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی، طبق زمان بندی این شرکت، تا پایان سال سهام عدالت متوفیان به وراث آنان تخصیص می‌یابد و اوایل سال آینده سود انباشت شده سنواتی نیز بین وراث تقسیم خواهد شد.

محمود حسنلو معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی از پرداخت سود سهام عدالت متوفیان در سال آینده خبر داد.

به گزارش مهر، حسنلو گفت: سامانه میراث به منظور تقسیم هوشمند و انتقال دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث تهیه شده و هم اکنون ۸ شرکت کارگزاری به صورت برخط به این سامانه دسترسی دارند و سایر کارگزاری‌های بورسی نیز در حال اضافه شدن به سامانه هستند.

معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: طبق زمان بندی این شرکت، تا پایان سال سهام عدالت متوفیان به وراث آنان تخصیص می‌یابد و اوایل سال آینده سود انباشت شده سنواتی نیز بین وراث تقسیم خواهد شد.

وی افزود: پس از اتصال کارگزاری‌ها، در هفته آینده ۲ بانک بزرگ کشور به سامانه میراث اضافه خواهند شد و سپس دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و دفاتر پیشخوان که بازوی اجرایی هستند، به این سامانه متصل خواهند شد.

حسنلو در خصوص تعداد متوفیان سهام عدالت گفت: از زمان واگذاری سهام عدالت تاکنون، بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مشمولین سهام عدالت فوت کردند. پیش بینی ما این است که بیش از ۱۵ میلیون نفر، ورثه این متوفیان باشند.

حسنلو گفت: پرونده در میز کار (کارتابل) تمامی وراث در سامانه درگاه یکپارچه ذی‌ نفعان بازار سرمایه قابل مشاهده خواهد بود و وراث می‌توانند در این سامانه، آخرین وضعیت پرونده خود را مشاهده کنند./ مهر

جدول زمان بندی انتقال سهام به وراث منتشر شد

اولین قدم برای ورود به مسیر انتقال سهام عدالت متوفیان، انجام انحصار وراثت و داشتن برگه معتبر و رسمی آن است. در ادامه این مسیر، باید مشخص شود که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرار سیده است یا خیر.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد از ابتدای تخصیص سهام عدالت به عموم مردم در سال ۱۳۸۴ تا کنون، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت فوت کرده‌اند. طی این سال‌ها وضعیت انتقال این سهام به وراث متوفیان بلاتکلیف مانده بود، اما به‌تازگی، سازمان بورس زیرساخت‌های لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهام سهام عدالت متوفیان را فراهم کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، طی روز‌های اخیر، سازمان بورس و اوراق بهادار از سامانه میراث به‌عنوان درگاه نقل و انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آن‌ها رونمایی کرده است. به گفته مجید عشقی، رئیس سازمان بورس، دستگاه‌های مختلف به این سازمان کمک کرده‌اند تا به صورت الکترونیک بتوان سهام عدالت متوفیان را بدون دریافت کارمزد، به وراث آن‌ها انتقال داد. بر این اساس فقط لازم است یکی از وراث با مدارک لازم به یکی از کارگزاری‌ها مراجعه کند.

سازمان بورس در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه به نشانی https://ddn.csdiran.ir، فهرست کاملی از کارگزاری‌های عامل در این طرح را منتشر کرده است. در همین حال، این درگاه، با انتشار یک جدول زمان‌بندی، اعلام کرده است که وراث متوفیان کدام سال‌ها باید در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.

گام به گام انتقال سهام عدالت متوفیان

اولین قدم برای ورود به مسیر انتقال سهام عدالت متوفیان، انجام انحصار وراثت و داشتن برگه معتبر و رسمی آن است. در ادامه این مسیر، باید مشخص شود که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرار سیده است یا خیر. برای این کار، یکی از وراثی که سجامی شده است باید با ورود به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه، کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی را در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان، وارد کند.

جدول زمان بندی انتقال سهام به وراث منتشر شد

جدول زمان بندی انتقال سهام عدالت متوفیان ۲

در صورتی که زمان تشکیل پرونده تایید شده باشد، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری‌های منتخب نسبت به ارائه یک سری مدارک اقدام کند. همان‌طور که اشاره شد، سازمان بورس در جدولی مشخص کرده است که وراث متوفیان کدام سال‌ها در چه تاریخی برای تشکیل پرونده اقدام کنند.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان

آن طور که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده است، متقاضی باید در زمان مراجعه به کارگزاری، تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی را به همراه داشته باشد.

البته بر اساس اعلام سمات، رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد. همچنین اگر متوفی دارای وصیت‌نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه هم ضروری است.

در همین حال جدول زمان‌بندی مراجعه متقاضیان هم منتشر شده و طبق آن وراث متوفیان سال ۸۴ تا ۱۴۰۰ باید براساس تاریخ‌های اعلامی، وارد درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه شوند و نسبت به تعیین وضعیت زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام اقدام کنند.

اسامی ۴۴ کارگزاری منتخب انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

گفتنی است شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، اسامی ۴۴ کارگزاری منتخب انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث را منتشر کرده است تا متقاضیان بتوانند بعد از مشخص‌شدن زمان تشکیل پرونده برای نهایی کردن درخواست خود، سایر فرایند‌های انتقال را ادامه دهند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده، شرکت‌های کارگزاری «بانک ملی، بانک سامان، بانک صادرات، بانک ملت، بانک آینده، بانک کارآفرین، معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، انصار، بانک خاورمیانه، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایه‌گذاری ملی، بانک سپه، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت‌نگر، پارسیان، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار و کالای خاورمیانه» به عنوان کارگزاری‌های منتخب برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث انتخاب شده‌اند که وراث باید بعد از مراجعه به درگاه ذی‌نفعان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند. گفتنی است؛ در مراحل بعدی سایر شرکت‌های کارگزاری به این پروژه ملی اضافه خواهند شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت