خبر خوش مجلس برای مستاجران | شرایط ساخت مسکن در اراضی غیردولتی

کد خبر: 1249973

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا شرایط ساخت مسکن در اراضی غیردولتی فاقد کاربری مسکونی برای اجرای طرح های حمایتی ساخت مسکن را تعیین کردند.

خبر خوش مجلس برای مستاجران |  شرایط ساخت مسکن در اراضی غیردولتی

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا شرایط ساخت مسکن در اراضی غیردولتی فاقد کاربری مسکونی برای اجرای طرح های حمایتی ساخت مسکن را تعیین کردند.

ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر امروز قرار داشت.

بهارستان‌نشینان در این جلسه با بند (ت) ماده 50 لایحه مذکور از مجموع 203 نمایده حاضر در جلسه با 155 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع، موافقت کردند.

بر اساس ماده 50، به منظور زمینه سازی و تسهیل دسترسی به مسکن مناسب به ویژه برای افراد فاقد مسکن و در راستای ارتقای کمّی و کیفی سکونت و در اجرای قانون جهش تولید مسکن مصوب 1400/5/7 وزارت راه و شهرسازی مکلف است اقدامات زیر را در طول برنامه انجام دهد:

براساس بند (ت) ماده 50 لایحه مذکور؛ از طریق توافق با مالکین اراضی غیردولتی فاقد کاربری مسکونی با رعایت ماده (8) قانون جهش تولید مسکن نسبت به تأمین زمین برای اجرای طرح های حمایتی ساخت مسکن یا احداث شهرک های مسکونی توسط بخش خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی با اولویت تعاونی های مردمی و با رعایت ضوابط وزارت راه و شهرسازی اعم از رعایت سرانه های شهری و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز و سایر قوانین و مقررات اقدام نماید.

آیین نامه اجرایی این بند شامل دامنه کاربرد و شیوه توافق با مالکین اراضی غیردولتی ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه می شود و به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی می‌رسد.

لازم به ذکر است که مصوبات نمایندگان در جلسه علنی درباره جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور برای تبدیل شدن به قانن نیاز به تایید شورای نگهبان دارد.

مصوبات مجلس برای تسهیل در خانه دار شدن مردم/استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن ضرورت دارد/ تلاش برای توسعه افقی شهرها

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: در تمام بندهای لایحه و گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در حوزه مسکن تاکید بر مردمی سازی و استفاده از ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی و تعاونی داشتیم و امیداریم با مشارکت مردم در کنار سیاست‌های دولت، مشکل مسکن را در طول برنامه هفتم توسعه حل کنیم.

محسن زنگنه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اهم مصوبات امروز مجلس در جریان بررسی گزارش برنامه هفتم توسعه، گفـت: در شیفت صبح امروز صحن علنی آخرین بندهای مربوط به حوزه صنعت و معدن مورد بررسی قرار گرفت که یکی از مهمترین مواد مصوب در خصوص اشتغال های کوچک مقیاس یا خوشه‌های صنعتی بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه حدود 45 درصد اشتغال صنعتی کشور را کارگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند تصریح کرد: در همین راستا به دولت اجازه دادیم برای کارگاه‌های حوزه فناوری اطلاعات، صنایع خلاق و حوزه هایی که  آلودگی زیست محیطی ندارد، از جمله خوشه های صنتی مانند سفال گری، گلیم بافی و ابرشم کشی و موارد از این دست، امکان استقرار کارگاه‌ها مذکور را در محدوده و حریم شهرها و روستاها بدهد که قطعا در افزایش اشتغال روستاها و شهرهای کوچک کمک می‌کند.

زنگنه با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه دولت را مکلف کردیم که برنامه جامع حمایت از زنجیره خوشه های صنعتی را تدوین کند اظهار کرد: اکنون حدود 500 خوشه صنعتی شناسایی شده که می‌تواند به رفع  مشکل بیکاری و افزایش شاغلین مخصوصاً در سطوح خُرد کمک کند. همچنین صندوقی تحت عنوان صندوق ضمانت کارگاه‌های کوچک داریم که به صندوق حمایت تبدیل شد، بدین معنی که دولت می‌تواند با منابعی که در قانون برای این مهم در نظر گرفتیم به حمایت از صنایع کوچک و متوسط بپردازد.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه تمرکز گزارش کمیسیون تلیفق و لایحه برنامه هفتم در حوزه مسکن استفاده از توان مردم در ساخت مسکن است اظهار کرد: از جمله مصوبات امروز مجلس که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در رفع موانع تولید مسکن به ویژه در حوزه زمین داشته باشد این است که دولت را مکلف کردیم، حداقل دو دهم سکونتگاه‌‍های فعلی را به میزان سکونت های شهری و روستایی اضافه کند.

زنگنه اضافه کرد: در حقیقت ما به دنبال گسترش افقی شهرها و روستاها به جای توسعه عمودی هستیم و این مصوبه می‌تواند مشکل تامین زمین را در روستاها و شهرهای متوسط و کوچک و مناطقی که تراکم جمعیت آنها کمتر از 60 نفر در هکتار است بر طرف کند. قطعا مناطق خوش آب و هوا مانند استان‌های شمالی و شهرهای بزرگ شامل این مصوبه نمی‌شوند. نکته دیگر اینکه به دولت اجازه دادیم همچنان که برای تامین زمین برای طرح مسکن اقدام می‌کند در کنار مذاکره با بخش‌های دولتی با همه اشخاص حقوقی و حقیقی غیر دولتی که زمین در اختیار دارند و متقاضی مشارکت در طرح مسکن ملی هستند و یا قصد شهرک سازی دارند نیز مذاکره و با رعایت قوانین و ضوابط موجود، امکان مشارکت مردم را در ساخت مسکن فراهم کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در پایان تاکید کرد: ما در همه بندهای لایحه و گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در حوزه مسکن تاکید بر مردمی سازی و استفاده از ظرفیت های مردمی و بخش خصوصی و تعاونی داشتیم و امیداریم با مشارکت مردم در کنار سیاست‌های دولت، مشکل مسکن را در طول برنامه هفتم حل کنیم./خانه ملت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین