خبر آخر هفته برای سهام عدالتی ها | برای دریافت سهام و سود سهام عدالت سهام داران جامانده کجا مراجعه کنند؟

کد خبر: 1248342

سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که سود عملکرد شرکتهای غیربورسی و سود تخصیص داده نشده قبل از آزادسازی سهام عدالت به حساب سهامداران محترم از شنبه واریز می شود. همچنین و پیشنهاد واریز سهام برای جاماندگان و مشمولان جدید نیز مطرح شده است.

خبر آخر هفته برای سهام عدالتی ها | برای دریافت سهام و سود سهام عدالت سهام داران جامانده کجا مراجعه کنند؟

سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که سود عملکرد شرکتهای غیربورسی و سود تخصیص داده نشده قبل از آزادسازی سهام عدالت به حساب سهامداران محترم از شنبه واریز می شود. همچنین و پیشنهاد واریز سهام برای جاماندگان و مشمولان جدید نیز مطرح شده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مدلی که برای برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت پیشنهاد شده بود در حال بررسی است و هنوز تصمیم نهایی اتخاد نشده است.

جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در خصوص شکل و زمان برگزاری مجامع استانی سهام عدالت گفت: مدل پیشنهادی باید به تصویب شورای عالی بورس برسد و در صورت تصویب شورا موارد اطلاع رسانی و ابلاغ خواهد شد.

او در ادامه بیان کرد: مدلی که برای برگزاری مجامع استانی سهام عدالت به شورای عالی بورس پیشنهاد شده بود کماکان در حال بررسی است و هنوز تصمیم نهایی اتخاد نشده است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس پیش از این گفته بود، نماد‌های معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت از اسفند ۱۴۰۰ با مصوبه شورای عالی بورس متوقف شدند و این توقف تاکنون ادامه دارد. دو موضوع در خصوص این نماد‌ها مطرح است اول این که این شرکت‌ها باید طبق سازوکاری که شورای عالی بورس در ادامه مشخص خواهد کرد مجامع سنوات گذشته خود یعنی سال‌های مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۹، ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ را برگزار کنند بعد از برگزاری مجامع مجدد بحث بازگشایی این نماد‌ها در شورای عالی بورس مطرح می‌شود و با تصویب و تایید سازمان بورس می‌توان نماد‌های معاملاتی این شرکت‌ها را بازگشایی کرد.

نحوه برگزاری مجامع استانی سهام عدالت

محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس چندی پیش در مورد آئین‌نامه اجرایی مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت استانی گفت: نحوه برگزاری مجامع عمومی شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت در شورای عالی بورس تصویب شده بود که اخیراً این آئین‌نامه برای اجرا به شرکت‌های استانی سهام عدالت ابلاغ شده است.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در مورد برگزاری مجامع استانی سهام عدالت گفت: طبق قانون تجارت که شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هم از قانون تجارت پیروی می‌کنند، برگزاری مجمع در مرحله اول با حضور حداقل ۵۰ درصد به علاوه یک نفر از سهامداران رسمیت پیدا می‌کند و اگر در مرحله اول این حدنصاب قانونی محقق نشد، براساس قانون تجارت مجمع دوم با هر تعدادی از سهامداران رسمیت پیدا می‌کند.

وی در مورد اینکه آیا مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به شکل حضوری و یا الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: براساس قانون تجارت در مرحله اول مجامع باید حتما حضوری باشند که اگر مجمع به حدنصاب نرسید، در مرحله دوم چون مجامع شرکت‌‌ها با هر تعداد رسمیت پیدا می‌کند، باید برگزار شود و در آن مجمع تصمیم بگیرند که انتخابات هیأت مدیره برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار شود، چون قانون تجارت تصریح بر برگزاری حضوری دارد و برای تغییر قانون تجارت باید حتما مجمع دوم تصمیم بگیرد که مجمع به شکل ترکیبی حضوری و الکترونیکی برگزار شود.

علیزاده همچنین در مورد شرکت‌های تعاونی سهام عدالت شهرستانی گفت: طبق آئین‌نامه، افراد از شهرستان‌ها می‌توانند خودشان در مجامع شرکت کنند و یا اینکه به اشخاص دیگری که در سامانه سجام ثبت‌نام کرده‌اند وکالت بدهند و یا اینکه یک وکیل قانونی برای خود انتخاب کنند که حق رإی به او بدهند و از این طریق به اعمال حق رأی خود می‌پردازند.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس همچنین در مورد اینکه اگر قرار به اجرای قانون تجارت باشد، برگزاری مجامع استانی سهام عدالت مانند سال ۹۹ با تعداد اندکی از جمعیت استان خواهد بود و آیا این با سیاست مشارکت مردم در سرنوشت سهام عدالت تناقض ندارد، گفت: طبق قانون تجارت، اگر مجمع نوبت اول به حدنصاب ۵۰ درصد به علاوه یک نفر نرسید، مجمع در نوبت دوم برگزار می‌شود و در نوبت دوم با هر تعدادی رسمیت پیدا می‌کند که همه شرکت‌های سهامی عدالت استانی و شرکت‌های تعاونی شهرستان و کانون سهام عدالت می‌توانند شرکت کنند و قرار شده است که سازمان بورس و کانون سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت حداکثر تلاش خود را به کار گیرند تا مشارکت حداکثری در مجامع شرکت‌ها اتفاق افتد.

علیزاده این را هم گفت: برگزار کردن مجمع الکترونیکی نیاز به مصوبه مجمع و اصلاح اساسنامه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها دارد که باید در مجمع دوم که با هر تعداد رسمیت پیدا می‌کند این مسئله تصویب شود.

وی در مورد اینکه اگر از جمعیت ۴۵۰ هزار نفری یک استان مثلا هفت نفر در مجمع دوم حاضر شوند، آیا این افراد قانونا می‌توانند نماینده سهامداران عدالت استان شوند، گفت: درحال حاضر در قانون تجارت اینگونه عنوان شده است که اگر مجمع اول به حدنصاب نصف به علاوه یک نفر نرسید، مجمع دوم به هر تعدادی رسمیت پیدا می‌کند که در مجمع دوم می‌توانند نحوه برگزاری مجمع را تعیین کنند که می‌تواند هم حضوری و هم الکترونیکی باشد. سازمان بورس و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مأموریت دارند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی انجم دهند تا حضور حداکثر سهام عدالت در مجامع استانی اتفاق افتد.(فارس)

زمان واریز و مبلغ سود سهام عدالت در مهر ۱۴۰۲

سازمان خصوصی سازی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد این سازمان به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران محترم می رساند، «سود عملکرد شرکتهای غیربورسی مربوط به سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ » و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی(قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران محترم سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است.

بنابراین، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران محترم واریز خواهد نمود.

بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصی سازی است.

پیشنهاد واریز سود سهام عدالت برای مشمولان جدید و جاماندگان

مهدی حاجی‌وند دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در حوزه سهام عدالت هم  گفت: پیشنهاد می‌شود سهام دولت در شرکت‌های بورسی به مشمولان جدید اختصاص یابد.

موضوع تخصیص سهام عدالت به جاماندگان، مصوبه مجلس را دارد و در ماه‌های اخیر مورد تاکید نمایندگان مجلس قرار گرفته است.

تازه‌ترین خبر در این زمینه از سوی سیداحسان خاندوزی ـ وزیر اقتصاد اعلام شده که گفته که مراحل تصویب و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان باید از طریق هیات دولت طی شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین درباره زمان واریز سود سهام عدالت بیان کرد: پس از اینکه مجامع برخی از شرکت‌های موجود در سبد سهام عدالت برگزار شد و تقسیم سود انجام شد به رییس سازمان بورس می‌گویم تا خیلی فوری از همه شرکت‌ها منابع را وصول و به حساب سهامداران واریز کند.

حدود دو ماه قبل نیز معاون جدید واگذاری سهام و بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی به ایسنا گفت: ترجیح سازمان خصوصی‌سازی و قانون‌گذار واگذاری سهام شرکت‌های بورسی به جاماندگان سهام عدالت است. سازمان خصوصی‌سازی در پیشنهادی که سال گذشته به دولت ارائه کرد اعلام کرد که سهام شرکت‌های بورسی را مد نظر دارد، امسال نیز پیشنهاد مذکور دوباره مطرح شده است.

با پایان شهریور و عدم واریز سود شرکت های غیربورسی سهام عدالت بار دیگر وعده های داده شده از سوی مسئولان مربوطه محقق نشد! وعده هایی که گویا تنها برای رفع مسئولیت است چرا که  افراد  در برابر وعده هایی که می دهند  پاسخگو نیستند و تنها این سهامداران هستند که چشم انتظار واریز این سود بعد از گذشت بیش از پانزده سال مانده اند.

قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: اگر شرکت‌ها و مسئولان شرکت‌ها با سپرده گذاری مرکزی همکاری کنند در تلاش هستیم که زودتر سود را به حساب کلیه سهامداران سهام عدالت واریز کنیم.

غلامرضا ابوترابی گفت: در خصوص واریز سود سهام عدالت یک پلن (برنامه) وجود دارد که با توجه به شرکت‌هایی که مجامع خود را در سال ۱۴۰۱ برگزار کرده اند (سود مربوط به سال مالی ۱۴۰۰) بتوانیم سود سهام‌ها را سریع تردریافت، تجمیع و پرداخت کنیم.

عسگر توکلی با اشاره به این که قیمت سهام عدالت حدود ۱۵ میلیون تومان است و تا ۳۰ میلیون تومان فاصله زیادی دارد، از سهامداران خواست همچنان از فروش سهام خود خودداری کنند.

وی با بیان این که سود سهام عدالت اسفندماه امسال پرداخت می شود، افزود: به افراد و سهامداران تحت پوشش کمیته امداد دو میلیون تومان و افراد عادی یک میلیون تومان سود پرداخت می شود.

وی با اظهار این که پول چندانی از فروش سهام عدالت نصیب افراد نمی شود، گفت: خوشبختانه دولت و مجلس پای می شود. کار سهام عدالت آمدند و انتظار ساماندهی این وضعیت را داریم.

جاماندگان سهام عدالت چه اقداماتی باید انجام دهند؟

حسینی، کارشناس حوزه بورس افزود: رفت و برگشت‌های زیادی در بخش جاماندگان وجود داشت. بخشی از سهام‌هایی که در لیست واگذاری است از این محل قابل واگذاری است. با توجه به چالش‌هایی که در موضوع سهام عدالت داریم پیشنهاد این است که سهام عدالت به طور مستقیم به افراد واگذار شود. آن چیزی که باید به جاماندگان واگذار شود یک یازدهم آن چیزی است که اکنون دولت به سهامداران عدالت واگذار کرده است.

مشاور رییس سازمان بورس ادامه داد: سیزده شرکت غیر بورسی هستند که در سهام عدالت حضور ندارند. ما سیزده شرکت داریم که هنوز تعیین تکلیف نشده‌اند. یک کار خوبی را ما طی چند ماه گذشته شاهد هستیم و فعلا عملکرد خوبی را مواجه هستیم. یک بخشی از امور مربوط به سهام عدالت به سازمان بورس برمی‌گردد. ما یک تصویب‌نامه و نظام‌نامه در حوزه بررسی داریم. ما دو تا سه میلیون سهام عدالت‌داری داریم که نمی‌دانند سهام عدالت دارند و اطلاعات خود را وارد سامانه نکرده‌اند. بانک اطلاعات مشمولین به سازمان خصوصی‌سازی ارسال خواهد شد. سال آینده توانایی خرید و فروش سهام خود را ندارند. در مورد فرآیند تصویب هنوز اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است. رادیو و تلویزیون مبدا اصلی امور اصلی جاماندگان است و نباید وارد سایتی شوند و به ویژه افراد عضو کمیته امداد هیچ کاری نباید انجام دهند.

عضو شورای عالی بورس یادآور شد: ما چند میلیون از جاماندگان سهام عدالت را در این چند سال از دست دادیم و باید سعی کنیم که در اسرع وقت و با کیفیت و دقت فرآیند‌ها‌ را عملیاتی و اجرایی کنیم. در حال حاضر آن‌چیزی که می‌توانم گزارش آن را به شما بدهم در حال حاضر، چون شرکت‌های استانی نماد‌های آن‌ها در حال معامله بوده است باید دارای هیات‌های صلاحیت‌دار شده باشند. متأسفانه دوره صلاحیت‌دار شدن خاتمه پیدا کرده است. اکنون کسانی می‌توانند اعضای شرکت باشند که یک برندی داشته باشند. شرکت بورس باید سریعا انتخاب اعضای هیئت مدیره را انجام دهد. مصوبه داده شده است و یک اختلاف نظر‌هایی وجود دارد که باید در اسرع وقت رفع شود. بر اساس شواهد من فکر می‌کنم که این اتفاق در مهر ماه بیافتد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت