آخرین خبرها از واریز سود سهام عدالت | اعلام مبلغ سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۲
اخباری در سایتهای مختلف مبنی بر واریز سود سهام عدالت منتشر شده است.
در سایتهای مختلف خبری مبنی بر وارزی سود میلیونی سهام عدالت منتشر شده که واقعیت ندارد و زمان آن هنوز مشخص نشده است.
هر سال یک بار برای سهامداران سهام عدالت سود واریز می شود که تا این لحظه هنوز زمان واریز این مبلغ میلیونی مشخص نشده است.
مدتی قبل حاجی وند مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت درباره زمان واریز سود سهام عدالت در ۱۴۰۲ گفته بود:
هر ساله برای واریز سود سهام عدالت باید منتظر بمانیم مجامع سالیانه شرکتهای سهام عدالت به شکل کامل برگزار و تمام مبالغ دریافت شود.
قبل ترها شرکت ها ۸ ماه فرصت داشتند که سود سهامداران را پرداخت کنند.
اما در سال ۱۴۰۲ این فرصت به ۴ ماه تبدیل شده است.
سود سهام عدالت امسال چقدر است؟
رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت گفت: فکر میکنم سود سهام عدالت امسال هم مانند سود سال گذشته خواهد بود.
عسگر توکلی، رئیس هیاتمدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت در مورد نقش شرکتهای تعاونی در مدیریت سهام عدالت و سود سهام عدالت امسال گفت: در گذشته افرادی با دست بردن به نحوه اجرای قانون و تفسیر به رای مانع اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شدند هر یک از شرکتهای تعاونی سهام عدالت باید نسبت به تعداد کل اعضای سهامدار خرد، اعضایی در شرکتهای تعاونی شهرستانی و استانی داشته باشند، اما متأسفانه در دولتهای قبل کمکم شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت را کنار گذاشتند و شرکتهای سرمایهگذاری استانی درست شد که مردم مالک سهام شرکتهای استانی شدند.
وی گفت: با توجه به خلائی که در دولت قبل در زمینه سهام عدالت ایجاد شده بود، دولت سیزدهم پیگیری کرد اما باز هم به دلیل کارشکنی برخی افراد از جریانهای نفوذی، مانع اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ مواد ۳۴ تا ۳۸ قانون آزادسازی سهام عدالت شدند، اما رئیسجمهور با صراحت در همایش اقتصاد تعاونی نسبت به تقویت بخش تعاون و اقتصاد مردمی که یکی از اساسیترین و رکن اصلی این موضوع تقویت و حمایت از شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است، تأکید کرد./تجارت نیوز
رئیس هیاتمدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد مردم از دهکهای اول تا ششم کمدرآمد عضو شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت هستند. در حال حاضر ۳۶۰ شرکت تعاونی در کشور داریم که بیش از ۴۹ میلیون نفر عضو دارند و بزرگترین هلدینگ اقتصاد کشور بهشمار میروند.
توکلی در مورد نحوه اجرای انتخابات شرکتهای استانی سهام عدالت اظهار داشت: عدهای دنبال اجرای مجامع به صورت الکترونیکی بودند که با ۲۰ درصد مردم مجامع شرکتها برگزار شود و برنامهای پیشنهاد کردند که البته هم مغایر قانون تجارت و هم قانون بخش تعاون است، اما بهترین روش این است که بتوانیم بخش بیشتری از مردم را مشارکت دهیم و آن از طریق شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است.
وی در توضیح بیشتر افزود: در مرحله اول شرکتهای تعاونی شهرستانی بر اساس آگهی مجمع دعوت میشوند. مجامع باید از مرحله بخش و یا روستا به عنوان خط اول و پایینترین سطح تشکیلات شرکتهای تعاونی آغاز شود و نمایندگان بخش تعاون توسط مردم انتخاب شوند. به عنوان مثال در یک بخش و یا روستا به ازای هر ۳۵۰ نفر و در برخی جاها به ازای هر هزار نفر یک نماینده به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب شوند و این اعضا سپس در مجامع شرکتهای تعاونی شهرستانی مشارکت میکنند و منتخبان آنها در مجامع ملی و یا همان کانون شرکتهای سرمایه گذاری استانی حضور پیدا خواهند کرد.
توکلی گفت: وقتی مجامع شرکتها برگزار شود هم بازرس انتخاب میشود، هم هیات مدیره مشخص میشود و هم بر صورتهای مالی شرکتها نظارت میشود. چون منتخبان این مرحله توسط مدیران استانی انتخاب میشوند.
وی افزود: کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی از سوی شرکتهای سرمایهگذاری استانی انتخاب میشوند که آنها هم خودشان از سوی شرکتهای تعاونی شهرستان انتخاب شدهاند و کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی با شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت مرتبط هستند که نمایندگان عضو هیات مدیره را در آن شرکتها معرفی میکنند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت کار نظارت بر اتحادیههای استانی و شرکتهای تعاونی شهرستانی و همچنین تأیید صلاحیت کاندیداهای بازرسی و هیات مدیره انتخابات را برعهده دارند و عملکرد سالانه شرکتها را هم نظارت میکنند.
وی افزود: برای برگزاری هر یک از مجامع شرکتهای سرمایه پذیر عدالت دعوتنامه ارسال میشود و نمایندگان سهام عدالت برای این مجامع معرفی میشوند. قبلاً در دولت گذشته اجازه نمی دادند، نمایندگان بخش تعاون در این مجامع حضور داشته باشند و بهجای نمایندگان مردمی، نماینده دولت را در مجامع شرکتهای سرمایه پذیر قرار میدادند، اما در دولت سیزدهم قرار است، نمایندگان شرکتهای تعاونی حضور پیدا کنند
زمان پرداخت سهام عدالت متوفیان به وراث اعلام شد
عشقی در خصوص وضعیت سهام عدالت متوفیان گفت: قوه قضاییه سرویسی در اختیار سازمان بورس اوراق بهادار قرار داده تا تقسیم قهری سهام عدالت بین وراث انجام شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر ،نکته اینجاست که این سرویس، سرویس اصالت گواهی انحصار وراثت است. چون این داراییها قرار است بر اساس این گواهی تقسیم شود، باید به عدد و درصد تبدیل شود. ما وسواس داشتیم که تبدیل عکس گواهی انحصار وراثت به اعداد و درصدهایی که باید بین وراث تقسیم شود به نحو درستی صورت میگیرد. با توجه به اینکه لازم بود هم شبکه کارگزاری ما به برخی نرمافزارها تجهیز شود و هم میخواستیم از همکاری دفاتری که کارهای تخصصی دستگاه قضا را هم انجام میدهند، بهره بگیریم، به واسطه رفت و برگشتهایی که اتفاق افتاد این کار انجام نشد.
وی افزود: خوشبختانه این کار در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام شده و آموزشهای لازم هم به شرکتهای کارگزاری داده شده و از هفته آینده فراخوان خواهیم داد که وراث متوفیان سهام عدالت به دفاتر کارگزاری مراجعه کنند و انتقال قهری انجام شود. البته با توجه به تعداد بالای فوت شدهها در چند سال گذشته، احتمالا فراخوان در چند مرحله انجام خواهد شد.
عشقی ادامه داد: تقسیم ماترک متوفیان دو بخش دارد؛ بخش اول خود سهام عدالت که مستقیماً به قیمت روز به متوفیان منتقل خواهد شد؛ بخش دوم هم مربوط به سودهای سنواتی است که به وراث پرداخت خواهد شد. سودها در حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی بوده و اگر سودی هم به این سودها تعلق گرفته باشد، پرداخت خواهد شد. البته از سال ۹۹ سود تقسیمی به سهامداران عدالت پرداخت شده و اشخاصی که از آن مقطع، سود سهام عدالت را دریافت نکردهاند، مشغول دریافت سود سهام عدالت خواهند شد. این سودها هم بر اساس همان درصد بین وراث تقسیم خواهد شد./فردای اقتصاد
دیدگاه تان را بنویسید