قیمت تمام شده گوشت قرمز | آیا بازار گوشت قرمز ساماندهی می‌شود؟

کد خبر: 1246124

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در ۳ ماه آینده شاهد ورود گوشت دام‌های پرواربندی شده و تثبیت قیمت‌ها در بازار داخل خواهیم بود.

 قیمت تمام شده گوشت قرمز | آیا بازار گوشت قرمز ساماندهی می‌شود؟

بازار گوشت کشور در یک ماه اخیر به ثبات نسبی رسیده است. در حال حاضر گوشت گوسفند و گوساله بدون چربی در قصابی‌های مناطق مرکزی شهر بیش از ۵۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. از سوی دیگر معضل قاچاق برای کالاهایی مانند آرد، شکر، روغن، سوخت و البته دام اقتصاد کشور را تحت شعاع قرار داده است. بنا بر اسناد منتشر شده روزانه به طور میانگین بیش از ۴ هزار دام سبک از کشور قاچاق می‌شود.

بخشی از گوشت قرمز کشور به وسیله عشایر تولید و تأمین می‌شود. سیاوش احمدی‌قائدی، رئیس سازمان عشایر ایران در پاسخ به این پرسش مهر که آیا سازمان امور عشایر برای جلوگیری از پدیده قاچاق برنامه‌ای دارد، گفت: رسیدگی به موضوع قاچاق دام در حوزه وظایف سازمان امور عشایر ایران نیست. ما این عدد را نه تأیید می‌کنیم و نه رد. در این زمینه سایر مراجع باید پاسخگو باشند.

وی افزود: آنچه مسلم است قاچاق به ضرر اقتصاد کشور بوده و نهادهای متولی باید در این‌باره پیگیر موضوع باشند.

احمدی‌قائدی در ادامه با اشاره به قیمت تمام شده گوشت قرمز تولیدی عشایر، تصریح کرد: با توجه به مناطق مختلف قیمت گوشت تولیدی عشایر بین ۳۴۰ تا ۳۷۰ هزار تومان متغیر است. این نرخ برای مصرف کننده در بازار با توجه به کشش بازار تعیین می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه نرخ بازار را ما تعیین نمی‌کنیم بلکه بازار خودش تعیین می‌کند، گفت: قیمت تمام شده به اضافه درصدی سود نرخ منصفانه گوشت در بازار می‌شود.

وی درباره برنامه‌ریزی در حوزه افزایش پرورش دام و تولید گوشت قرمز نیز عنوان کرد: در ۳ ماه آینده شاهد ورود گوشت دام‌های پرواربندی شده و تثبیت قیمت‌ها خواهیم بود. معمولاً پروار هر دام حدود ۴ ماه به طول می‌انجامد که چرخه پروار از یک ماه قبل در بین برخی عشایر کشور آغاز شده است.

طرح تولید قراردادی

گفتنی است در نشست وبینار رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار شد، با اجرای طرح تولید قراردادی، تا پایان سال شاهد تأمین و عرضه ۴۵۰۰ تن گوشت قرمز از سوی بخش عشایر خواهیم بود. در طرح تولید قراردادی برای هر رأس دام ۱۸۰ کیلوگرم نهاده جو در نظر گرفته شده است و به گفته احمدی‌قائدی، دولت از اجرای طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر دو هدف را دنبال می‌کند؛ نخست تأمین گوشت مورد نیاز کشور و دوم حمایت از جامعه تولیدکننده عشایر.

به گفته سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان این که ۱۵ مهر آخرین فرصت برای انعقاد قرارداد مرحله اول اجرای این طرح است و فرایند پرواربندی دام باید از این تاریخ آغاز شود، گفت، در طرح تولید قراردادی یک میلیون رأس دام عشایر پروار می‌شود و شرکت پشتیبانی دام آمادگی خود را برای اجرای تعداد بیشتری دام در قالب تولید قراردادی اعلام کرده است.

 ۹۸ درصد دام عشایر کشور دام سبک است.

مهر

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت