شاخص بورس تهران در کانال 2 میلیون واحدی
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با وجود کاهش 1333 واحدی توانست کانال 2 میلیون واحدی را حفظ کند.
بورس اوراق بهادار تهران امروز گرچه افت کمجانی داشت، اما با این حال توانست کانال 2 میلیون واحدی را حفظ کند، به گونهای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با کاهش 1333 واحد به رقم 2 میلیون و 563 واحد رسید.
همچنین شاخص هموزن با افزایش 519 واحد به رقم 711 هزار و 313 واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش روز 600 شرکت بورسی است به بیش از 7 میلیون و 80 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از 7.6 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 323 هزار فقره معامله و به ارزش 5 هزار و 27 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت در بورس تهران با معیار وزنی ارزش 0.07 درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هم وزن 7 صدم درصد رشد کردند، شاخص آزاد شناور 0.14 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 0.15 درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس 0.03 درصد رشد کرد.
امروز نمادهای هلدینگ نفت گاز و پتروشیمی تامین و مخابرات ایران به ترتیب بیشترین اثری تقویتی در شاخص بورس را داشتند و بر عکس نمادهای کشتیرانی جمهوری اسلامی، فولاد مبارکه، پالایشگاه بندر عباس، سرمایهگذاری امید و گروه مپنا بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.
در فرابورس ایران شاخص کل امروز با 127 واحد کاهش، به رقم 26 هزار و 508 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 443 هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس 475 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از 4 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 211 هزار فقره معامله و به ارزش 7هزار و 983 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص کل فرابورس و شاخص قیمت در فرابورس با 0.48 درصد کاهش همراه شدند. همچنین شاخص کل و شاخص قیمت هموزن در فرابورس 0.02 درصد افت کردند.
شاخص بازار اول فرابورس 0.61 درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم فرابورس 0.42 درصد افت کرد.
امروز نمادهای پتروشیمی تندگویان،آریاساسول، بهمن دیزل، ایرانخودرو دیزل، پالایش نفت لاوان، مالی سپهر صادرات، انتخاب الکترونیک بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.
به گزارش فارس، با توجه به تذکر رئیس جمهور مبنی بر جلوگیری از ناترازی بانکها توسط وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، بازار سرمایه نقش مهمی باید در تامین مالی غیر تورمی اقتصاد بازی کند، لذا نیاز به تقویت بازار شفاف بورس است.
با توجه به خواسته اکثر فعالان بازار سرمایه دولت باید از قیمتگذاری در کالاهای بورسی از جمله حاملهای انرژی برای پتروشیمیها خودداری کند ، بازار سرمایه به رکنی از اقتصاد تبدیل شده که میتواند در تأمین مالی برای اقتصاد نقش ایفا کند و با توجه به سیاست امسال دولت مبنی بر رشد اقتصادی همراه با مهار تورم بازار سرمایه میتواند نقش مهمی ایفا کند، بنابراین حمایت از سرمایهگذاری در این بازار شفاف باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.
ریسک و نوسان ذاتی بازار سرمایه است، اما نباید ریسکهای بیشتری از سوی دولت به بازار تحمیل شود.
به گزارش فارس، دولت امسال میخواهد پروژههای نیمهتمام عمرانی در استانها را با اولویتهای پروژههای با درصد پیشرفت بالا و همچنین پروژههای الویتدار شناسایی شده به اتمام برساند که در این زمینه پیشرفتهای عدالت را طراحی کرده، اما بازار سرمایه هم میتوان نقش مهمی در تأمین مالی برای اتمام پروژههای نیمهتمام ایفا کند و نیاز به تقویت بازار سرمایه برای تکمیل پروژههای نیمهتمام دارد.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید