قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار تره‌بار چند شد؟ | گوشت به کیلویی 1 میلیون تومان می رسد؟

کد خبر: 1228619

واردات گوشت توسط وزارت جهاد کشاورزی در روزهای اخیر آغاز شده است. قیمت گوشت در بازار تره‌بار امروز 29 خرداد 1402 اعلام شد.

قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار تره‌بار چند شد؟ | گوشت به کیلویی 1 میلیون تومان می رسد؟

قیمت انواع گوشت قرمز امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد.

قیمت انواع گوشت قرمز در سی ام خرداد ۱۴۰۲ به شرح زیر است:

نام محصول

قیمت واحد کیلوگرم (تومان)

راسته با استخوان گوسفندی

۳۲۰,۰۰۰

ران کامل ممتاز گوسفندی

۴۱۰,۰۰۰

کف دست گوسفندی با ماهیچه

۳۵۵,۰۰۰

ران پاک کرده گوساله

۳۷۵,۰۰۰

سر دست پاک کرده گوساله

۲۹۰,۰۰۰

گردن گوسفندی

۲۸۰,۰۰۰

قلوگاه گوساله

۱۹۵,۰۰۰

گردن گوساله

۱۹۰,۰۰۰

قلم گوساله

۱۱۵,۰۰۰

سردست گوسفندی

۳۸۰,۰۰۰

ماهیچه گوساله

۳۷۰.۰۰۰

دمبالیچه گوسفندی

۲۵۰.۰۰۰

نیم شقه سردست گوسفند

۳۶۵.۰۰۰

شقه لاشه گوسفندی

۳۷۰,۰۰۰

نیم شقه ران گوسفندی

۳۹۰,۰۰۰

رصد قصابی‌های مرکز شهر نشان می‌دهد که در روزهای اخیر قیمت هر کیلو ران گوشت گوسفندی به نزدیک ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

در حال حاضر قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در میدان بهمن کیلویی ۳۵۰ تا ۳۵۵ هزار تومان، در مغازه های سطح شهر ۴۰۰ هزار تومان و در میادین میوه و تره.بار نیز کیلویی ۲۸۲ هزار تومان است.

گزارش‌های میدانی خبرگزاری خبرآنلاین از قصابان حاکی از آن است که هر کیلو دام زنده گوسفندی در حالی حاضر ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

پشت پرده گرانی گوشت در بازار

قصابان، عامل این گرانی اخیر را نزدیکی عید قربان می‌دانند و می‌گویند دامداران دام‌های خود را برای عید قربان نگه داشته‌اند و عرضه دام در بازار خیلی کاهش یافته است.

یکی از قصابان مرکز شهر تهران ضمن انتقاد از وضعیت بازار گوشت می‌گوید: وضعیت بازار اصلا خوب نیست و تقاضا به شدت کاهش یافته است.

اما رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در مورد دلایل گرانی اخیر گوشت گوسفندی عنوان می‌کند: علت اصلی گرانی گوشت گوسفندی، عرضه کم است.

به گفته علی‌اصغر ملکی، با توجه به اینکه بارش و رویش خوبی در مناطق غرب کشور داریم و علوفه در صحرا به صورت رایگان در دسترس است و از طرف دیگر، مناسبت‌هایی مانند عید قربان و آمدن حجاج از مکه و عاشورا و تاسوعا در پیش است، دامداران دام خود را نگه داشته‌اند تا هم به وزن ایده‌آل‌تر برسد و برایشان این انگیزه به وجود آمده است که دام خود را در این مناسبت‌ها عرضه کنند که منافع بهتری برایشان دارد.

گفت: در این فصل بر خلاف نیمه دوم سال همواره تقاضای کمتری برای گوشت وجود دارد و بازار با رکود مواجه می‌شود و فروشندگان به جبران نبود خریدار، اقدام به افزایش قیمت گوشت می‌کنند تا بتوانند جبران کسری درآمد خود را انجام دهند که در بسیاری از مواقع با وجود نبود نظارت مطلوب فرصت خوبی برای جولان نیز پیدا می‌کنند.

پوریان اضافه کرد: توان تولید گوسفند و تامین گوشت زنده در کشور به حد کافی وجود دارد اما به دلیل نبود سیاست‌های حمایتی برخی از تولیدکنندگان گوشت به زعم خود ناچار به افزایش قیمت گوشت به ویژه در این فصل سال می‌شوند و به این ترتیب جوی غیرواقعی در مسیر افزایش قیمت ایجاد می‌کنند.

نظارتی بر بازار گوشت وجود ندارد

رئیس شورای تامین کنندگان دام در ادامه درباره ضرورت واردات گوشت با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیرجامعه گفت: واردات گوشت امری مستمر است و از سال گذشته نیز درباره گوشت گوسفند و گوساله انجام می‌شود و این امر درباره گوشت منجمد گوساله نیز همچنان از کشورهایی مانند ارمنستان، روسیه و استرالیا انجام می‌شود درحالی که اگر دولت با نظارت دقیق در بازار داخلی حضور یابد و شرایط را برای صادرات مازاد گوشت داخلی فراهم سازد بسیاری از مشکلات بازار گوشت از نظر قیمت و…. نیز کاهش و حتی حذف می‌شود.

پوریان ادامه داد: متوسط قیمت گوساله‌های ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلو ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان و بره ۱۴۰ هزار تومان است که بر این اساس هر کیلو لاشه بره با نرخ ۳۵۰ هزار تومان و گوساله ۲۵۰ هزار تومان باید عرضه شود و میزان عرضه دام و گوشت نسبت به تقاضا بالاست و به طور کلی عمده گوشت‌های توزیعی تنظیم بازار مشمول قیمت‌گذاری است.

او با بیان اینکه فروش دام با نرخ ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان واقعیت ندارد، گفت: متوسط قیمت دام به سبب ازدیاد عرضه ۱۴۰ هزار تومان است که به سبب عدم توان نگهداری دامداران باید حجم زیادی دام از چرخه تولید خارج شود و قبل از اصلاح نظام یارانه و گرانی نهاده دامی، امکان نگهداری دام در مدت زمان ۳۰ تا ۴۰ روز وجود داشت اما بعد از اصلاح نظام یارانه و گرانی نهاده، امکان نگهداری دام در محدوده ۱۰ تا ۱۵ روز وجود دارد و بعد از این مدت نگهداری برای دامداران روستایی و سنتی دشوار است که با این وجود برنامه ریزی صحیحی برای انباشت دام باید اتخاذ شود.

او افزود: پشتیبانی امور دام حداکثر ۲۰ هزار تن از گوشت دامداران را می‌تواند خرید تضمینی داشته باشد که نسبت به تولید داخل رقمی نیست و در بخش‌های دیگر همچون صادرات باید برنامه ریزی شود تا تولیدکننده بتواند به تولید ادامه دهد که بنابر آمار در سنوات قبل سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور مورد استفاده قرار می‌گرفت که متاسفانه به رغم کاهش سرانه مصرف، ذخایر مناسب گوشت در سردخانه و واردات گوشت در راستای تنظیم بازار، تغییری در نرخ گوشت بازار داخل ایجاد نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت