صفر تا صد دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۲ | وام ۲۲۰ میلیون تومان به کدام زوج ها تعلق می گیرد؟
بانک مرکزی مبلغ وام ازدواج و شرایط تضامین آن را اعلام کرد.
رادیو ایران در برنامه سلام صبح به خیر به گفتگو با خانم مریم باشی زاده - رئیس گروه تسهیلات قرض الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی پرداخته، جزئیات این گفتگو به شرح ذیل است:
سوال: اخیرا بانک مرکزی دستورالعملی صادر کرده در رابطه با پرداخت وام ازدواج در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ظاهرا شرایط یک مقدار تغییر کرده، انشاالله که در راستای تسهیل شدن رفته باشد، برای ما جزئیاتش را بفرمایید.
باشی زاده: همانطور که شما فرمودید بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و همین طور قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بندهایی را برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. از جمله این که تاریخ عقد متقاضیان از تاریخ اول فروردین ۱۳۹۸ باید باشد و همین طور سن آنها ب یش از ۵۰ سال هم نباشد و مواردی هست که متقاضیان باید به آن توجه کنند برای دریافت تسهیلات، مبلغ تسهیلات هم برای متقاضیان خانمی که کمتر از ۲۳ سال هستند و آقایان کمتر از ۲۵ سال به مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان تعیین شده و برای متقاضیان عادی ۱۸۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
سوال: وقتی صحبت وام میشود خیلیها نمیروند سراغش بخاطر مسئله تضامینی که بانکها میخواهند بگیرند در رابطه با ضمانت این بانکها و مسائل مربوط به ضامن هم میفرمایید که شرایط تغییری کرده یا خیر؟
باشی زاده: در قانون بودجه امسال علاوه بر اعتبارسنجی متقاضیان، قانونگذار آمده بندهای دیگری را هم در نظر گرفته، از جمله این که بعد از این که اعتبارسنجی متقاضیان انجام بشود در صورتی که تکافوی آن تسهیلات را نکند، بانکها میتوانند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول آنها یا سایر داراییهای مالی شان یا دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
سوال: پس همان یک نفر ضامن را در هر صورت میخواهد دیگر؟
باشی زاده: بند آخرش بله
سوال: مسئله اصلی همان است، بانک که میروید میگویند باید کسر از حقوق بیاوری و کارمند دولت باشی و ... سخت است پیدا کردن آن. آن موارد اول چیست که فرمودید که یا سفته بدهند یا این که حساب یارانه شان مثلا مورد ضمانت قرار بگیرد؟
باشی زاده: در متن قانون، دقیقا چیزی که در بند ب تبصره ۱۶ قید کرده، گفته پس از اعتبارسنجی و در صورت عدم تکافوی اعتبار به منظور تامین رکن ضامن ...
سوال: در حقیقت برای اینکه اعتبارسنجی شان صورت بگیرد این موارد را ... در هر صورت ضامن را میخواهند.
باشی زاده: بله پس از این که آن کار انجام شود اگر اعتبارسنجی شان رتبه کامل را نیاورد بانکها میتوانند از تضامین دیگری که قید شده در قانون استفاده کنند.
سوال:ای کاش به جای میتوانند میشد از لفظ باید استفاده کرد، چون همین جوری هر بانکی برای خودش یک ساز و کاری دارد.
بفرمایید که بازپرداخت، درصد سود وام و مدت تنفس به چه شکل است؟
باشی زاده: در مورد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مدت بازپرداخت تسهیلات ده ساله هست و کارمزد ۴ درصد سالانه دریافت میشود برای این تسهیلات و موارد دیگری هم که گفته شده دوره تنفس ندارد برای این تسهیلات و بعد از دریافت تسهیلات متقاضیان ملزم به پرداخت اقساط شان هستند.
سوال: و برای ثبت نام چه سایتی باید مراجعه کنند.
باشی زاده: متقاضیان برای ثبت نام میتوانند به سایت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج که در تارنمای بانک مرکزی هست و همین طور آدرس VE.CBI.IR مراجعه کنند و فرمهای مربوطه را تکمیل کنند و منتظر تعیین شورا بشوند که انشاالله پس از دریافت پیامک مراجعه کنند به شورا و برای دریافت تسهیلات شان اقدام کنند.
سوال: نکته پایانی این که ما آن مسیر سخت و صعب العبور پیدا کردن ضامن و تضامینی که بانکها از ما میخواهند را ما طی کردیم میرویم در صف پرداخت و خیلی هم پیامک داشتیم از گذشته حتی که میگفتند ما رفتیم همه کارها را هم انجام دادیم پرونده تشکیل دادیم بانک میگویند اعتبار نداریم یا مثلا هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است، اعتبار جدیدی به ما در سال ۱۴۰۲ داده نشده است، این افراد چه کار باید بکنند و چطور به شما اطلاع بدهند که شما که گفتید ما میتوانیم برویم وام بگیریم الان این بانک میگوید که چیزی برای ما ابلاغ نشده و یا اعتبار نداریم.
باشی زاده: در ابتدای ابلاغ قانون بودجه سال جاری بانک مرکزی نسبت به اعلام سهمیه اعتبار بانکها اقدام کرد و بانکها ملزم به پرداخت تسهیلات از روزهای ابتدایی سال شدند، منتها بعضی از مواقع ممکن است تا بخشنامهها و ابلاغیهها به دست تک تک شعب برسد یک مقداری زمان بر باشد. ولی خوشبختانه طبق اطلاعاتی که ما کسب کردیم ابلاغیهها به دست اکثر شعبات رسیده و کار پرداخت تسهیلات توسط شعب شبکه بانکی آغاز شده است و متقاضیان میتوانند تسهیلات شان را دریافت کنند، هر مشکلی هم که داشته باشند میتوانند با بخش بانک مرکزی با شماره ۲۷۰۶ تماس حاصل بفرمایند و ما در خدمت شان هستیم جهت پاسخگویی.
سوال: اگر نکتهای هست در رابطه با تسهیلات ازدواج بفرمایید.
باشی زاده: نکته خاصی نیست فقط این که من یک نکتهای را که به ذهنم میرسد این جا تاکید کنم متقاضیانی که اگر در ازدواج مجدد دارند و در ازدواج اول شان تسهیلات را دریافت نکردند و شرط سنی کمتر از ۵۰ سال بودن را دارند میتوانند نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام کنند با ثبت در سامانه.
سوال: به شرط این که تسهیلاتی را دریافت نکرده باشند.
باشی زاده: بله هم تسهیلات را دریافت نکرده باشند و تاریخ عقدشان بعد از اول فروردین ۱۳۹۸ باشد و هم سن شان کمتر از ۵۰ سال باشد./صدا و سیما
دیدگاه تان را بنویسید