یارانه جدید دولت برای بیماران صعب‌العلاج | برای ثبت نام یارانه این سامانه وارد شوید

کد خبر: 1219191

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با بیان اینکه ۷۶۸۵ نفر از مددجویان تحت پوشش، دارای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند، می‌گوید: به جز ظرفیت‌هایی که دولت در سازمان‌های بیمه‌گر برای کمک به این بیماران انجام می‌دهد، کمیته امداد به همراه شورای عالی بیمه، فرانشیز بستری مددجویان کمیته امداد را با نظام ارجاع رایگان کرده است.

یارانه جدید دولت برای بیماران صعب‌العلاج | برای ثبت نام یارانه این سامانه وارد شوید

مجتبی احمدلو با اشاره به روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: بیماری‌های صعب‌العلاج نیازمند تعریف استانداردی هستند که بتوان مطابق آن استاندارد، بیماران را شناسایی کرد.

وی با بیان اینکه تعریف مشخصی از بیماری‌های صعب‌العلاج وجود ندارد و حتی وزارت بهداشت یا سازمان بهداشت جهانی هم تعریفی درخصوص بیماری‌های صعب‌العلاج ارائه نکرده است، گفت: البته مجلس و دولت ایران بیماری‌های خاص را شامل بیماری‌های ام‌اس، هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و پیوندی دانسته است. طبق تعریف مذکور سازمان‌های بیمه‌گر سعی کرده‌اند به این بیماران خدمات مرتبط با بیماری را به صورت رایگان ارائه دهند.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد که دارای بیماری‌های خاص هستند، یادآور شد: اولین بیماری که دولت سعی کرد بیشترین خدمت را ارائه دهد مربوط به بیماران مبتلا به سرطان بود که شیمی درمانی، رادیوتراپی، جراحی‌های مرتبط با سرطان و برخی داروها را تا صد درصد پوشش داد اما از آنجایی که بسیاری از بیماری‌ها پرهزینه و طولانی‌مدت هستند، سال گذشته مجلس شورای اسلامی موضوع تشکیل صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج زیر نظر وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت را تصویب کرد تا خدماتی که بیمه پایه و تکمیلی پوشش نمی‌دهند را پوشش دهد. در همین راستا سازمان بیمه سلامت نیز ساز و کار تشکیل این صندوق را ایجاد و وزارت بهداشت برای شناسایی بیماران در سامانه همشهری، اقدام کرد.

وی افزود: از همین رو برای عضویت مددجویان دارای بیماری‌های خاص در صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج، با هماهنگی رئیس بیمه سلامت، روسای ادارات استان‌های کمیته امداد عضو جلسات کمیته بیمه سلامت شدند تا آنها از این راه عضو صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج شوند و خدمات بهتری متناسب با ضوابط و مقررات از صندوق دریافت کنند.

احمدلو با بیان اینکه ۱۰۷ بیماری به عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: پس از راه‌اندازی این صندوق به مردم جهت ثبت‌نام در سامانه همشهری برای دریافت خدمات بهتر اطلاع‌رسانی شد. گزارشات دریافت شده حاکی از آن است که صندوق بیماران صعب‌العلاج توانسته به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد که دارای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند کمک خوبی ارائه کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد بیماران مبتلا به سرطان که توسط کمیته امداد شناسایی و در سامانه این نهاد ثبت شده معادل ۱۵ هزار و ۳۸۲ نفر است، از شناسایی ۱۷۴۰ بیمار مبتلا به ام‌اس، ۸۷۸ بیمار مبتلا به تالاسمی، ۲۵۸ بیمار هموفیلی، ۳۴۵۳ بیمار دیالیز و ۱۴۵۸ بیمار پیوند کلیه خبر داد و گفت: در مجموع تعداد مددجویان تحت پوششِ دارای بیماری‌های خاص معادل ۷۶۸۵ نفر است که شناسایی شده و خدمات دریافت می‌کنند.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد در پاسخ به این سوال که به جز خدمات صندوق بیماران صعب‌العلاج، کمیته امداد چه خدماتی به مددجویان تحت پوشش دارای بیماری ارائه می‌دهد، بیان کرد: از آنجایی که از قدیم‌الایام دولت در زمینه بیماران صعب العلاج ورود نمی‌کرد و بیماران مبتلا به سرطان را به عنوان شاخص کمک مدنظر قرار می‌داد و باتوجه به اینکه مددجویان دارای بیمارهای صعب‌العلاج کمیته امداد هم «نیازمند» و هم «بیمار» هستند، امداد در ابتدا تعریف بیماری صعب العلاج را مشخص و اعلام کرد بیماری‌های پرهزینه و طولانی مدت، بیماری صعب‌العلاج شناخته شوند.

وی ادامه داد: ۱۴ نوع بیماری‌ همچون بیماری‌های ژنتیکی، انواع سرطان‌ها، انواع سندرم‌ها، بیماری‌های تنفسی و... در زیر مجموعه بیماری‌های صعب‌العلاج دسته‌بندی شده‌اند. کمیته امداد از این طریق ۷۲ هزار و ۱۲ بیماری در این ۱۴ دسته را شناسایی کرد که در مجموع ۷۶۸۵ نفر را شامل می‌شود.

احمدلو یادآور شد: به جز ظرفیت‌هایی که دولت در سازمان‌های بیمه‌گر برای کمک به این بیماران گذاشته است، کمیته امداد به همراه شورای عالی بیمه فرانشیز بستری مددجویان کمیته امداد را با نظام ارجاع رایگان و خدمات دارو و لوازم مصرفی سهم بیمار را در مراکز دولتی برای کلیه مددجویان کمیته امداد در تعهدات سازمان بیمه سلامت لحاظ کرد. همچنین در گذشته سهم تعهدات سازمان بیمه سلامت برای فرانشیز خدمات سرپایی ۷۰ درصد بود و اکنون در تمامی مراکز ۸۵ درصد شده است.

ایسنا

۱

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت