پوشش سراسری 10 میلیونی برای جاماندگان و مشمولان سهام عدالت | کجا و چگونه برای سهام عدالت ثبت نام کنیم؟
وزیر اقتصاد در حالی از واگذاری سهام عدالت به ۳ دهک جدید خبر می دهد که نمایندگان مجلس معتقدند؛ دولت باید با شناسایی افراد مستحق همه مشمولان و جاماندگان را تحت پوشش این طرح قرار دهد.
پس از کش و قوس های فراون بالاخره بخش عمده ای از جاماندگان سهام عدالت قرار است به زودی صاحب این نوع سهام شوند به طوری که تصویبنامه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی درخصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید که اخیرا توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده تا کار واگذاری سهام عدالت به این افراد آغاز شود.
جزئیات واگذاری اقساطی سهام عدالت
موضوعی که بار دیگر شوکی را به سری افراد کم درآمدی که حدود ۱۷ سال پیش در این طرح ثبت نام کرده اما اسم آنها در لیست سهام داران عدالت نیامده است وارد کرد زیرا آنگونه که مشخص است، سهام عدالت جدید، قرار است فقط به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول تعلق گیرد. هرچند شناسایی، تعیین و تکلیف و تخصیص سهام عدالت به اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی اقدامی درست است اما خیلی از مشمولان سهام عدالت هستند که تحت پوشش این نهادها نبوده ولی در وضعیت اقتصادی و معیشتی بسیار بدی بسر می برند این دسته افراد مشمول طرح سهام عدالت که از حیث گذران زندگی دست کمی از مددجویان ندارند و جزو اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه محسوب می شوند چون در بانک اطلاعاتی عضو ۲ نهاد حمایتی نیستند متاسفانه از چنین مزایایی بی بهره مانده اند افرادی که مسحق دریافت سهام عدالت بوده ولی تا کنون نتوانسته اند به آن دست یابند.
سهام عدالتی که به عقیده خیلی از کارشناسان بعضا به افرادی تعلق گرفته است که از تمکین مالی مناسبی برخوردار بوده در حالی که تعداد زیادی از افراد فقیر و کم درآمد جامعه که به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با محاسبه اقشار تحت کمیته امداد و سازمان بهزیستی به حدود ۱۰ میلیون نفر می رسند جزو جامانده ها و مستحقین دریافت سهام عدالت هستند و باید برای دستیابی آنها به این نوع سهام دولت فکری اساسی کند.
این سئوال به اذهان متبادر می شود که چرا فقط از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و ایثارگران در دور جدید ارایه سهام عدالت نام برده شده و صحبتی از دیگر مشمولان و مستحقیق این نوع سهام که در دهک های پایین درآمدی جامعه هستند، نشده است
سهام عدالتی که در دور جدید به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و ایثارگران می رسد
البته سال گذشته با توجه به شناسایی سه و نیم میلیون نفر جامانده سهام عدالت قرار به این نوع سهام به آنها برسد حال با وجودی که وارد دومین ماه سال جدید شده ایم این اتفاق نیفتاده است. به هر حال جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک پایین درآمدی جامعه میشوند، نکته قابل توجه این جاست که تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند که میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد. گروه اول، در بازه زمانی توزیع سهام عدالت بین سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ مشمول دریافت سهام عدالت بودند، اما موفق به ثبت نام نهایی نشدند. گروه دوم هم افرادی هستند که توسط وزارت کار به عنوان شش دهک پایین درآمدی جامعه شناخته شده و سهام عدالت دریافت نکردهاند.
در چنین شرایطی طبق آخرین خبرها فقط افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی که ۳.۵ میلیون نفر هستند و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفته اند و در این مرحله می توانند صاحب سهام عدالت شوند. حال این سئوال به اذهان متبادر می شود که چرا فقط از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و ایثارگران در دور جدید ارایه سهام عدالت نام برده شده و صحبتی از دیگر مشمولان و مستحقیق این نوع سهام که در دهک های پایین درآمدی جامعه هستند، نشده است. افرادی که از عملکرد دولت در شناسایی و رسیدگی به وضعیت زندگی آنها برای ملحق شدن به لیست سهام عدالت بگیران گله مند بوده و خواهان رسیدگی دولت به این موضوع هستند.
هنوز هیچ کس به درستی نمی داند متولی اصلی سهام عدالت کیست؟ منابع و مصارف این طرح از کجا و به چه شکل تامین و چگونه و بر چه مبنا محاسبه و توزیع می شود، این موضوع ابهامی است که نه فقط بهارستان نشینان بلکه داد کارشناسان را نیز نسبت به این آشفتگی و ناشفافی در آورده است
طرح سهام عدالت دارای ابهام بوده و شفاف نیست
حسن لطفی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری «بازار» درباره عملکرد دولت در رسیدگی و ارایه سهام عدالت به جاماندگان و واجدین شرایط این طرح، گفت: سهام عدالت که از ابتدا قرار بود با قرار گرفتن اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه در این طرح از مزایای سهام واگذار شده شرکتهای دولتی بهره مند شوند، به دلیل ناهماهنگی دستگاههای مرتبط، عدم مدیریت درست همراه با ضعف نظارت در اجرا، موجب شد تا خیلی ها نتوانند صاحب چنین سهامی شوند، سهام عدالتی که مختص به ضعفا و دهک های پایین درآمدی جامعه است ولی متاسفانه بخش عمده این افراد هنوز به این سهام که حق آنهاست نرسیده اند.
وی به عدم شفافیت و ابهام در طرح سهام عدالت اشاره کرد و گفت: ناتوانی دولت در شناسایی افراد ضعیف و کم درآمد برای ارایه سهام عدالت به آنها و تضییع حقوق خیلی ها که برای دریافت این نوع سهام به دلیل ناکارآمدی دولت ها هنوز اسم آنها در لیست سهام عدالت بگیران نیست از یک طرف و اینکه هنوز هیچ کس به درستی نمی داند متولی اصلی آن کیست؟ منابع و مصارف این طرح از کجا و به چه شکل تامین و چگونه و بر چه مبنا محاسبه و توزیع می شود، ابهامی است که نه فقط بهارستان نشینان بلکه داد کارشناسان را نیز نسبت به این آشفتگی و ناشفافی در آورده است.
اگر طرح سهام عدالت خالی از ابهام و اشکال نیست چرا تا کنون وزرای قتصاد در طول این چندین سال گزارشی از عملکرد خود در این بخش را به مجلس ارایه نکرده اند از طرفی با وجود تاکید فراوان نمایندگان مجلس بر شفاف سازی این طرح، هنوز خیلی از مشمولان این طرح سهام عدالت نگرفته اند
بی عدالتی در سهام عدالت!
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آنجایی که دولت از شرکت های متعدد و هلدینگ های بزرگ با پرتفوی بسیار قوی برخوردار است و طبق قانون بخشی از سهام این شرکت های گسترده بایستی در قالب سهام عدالت به مشمولین و مستحقیق واگذار شود، اما سئوال اینجاست چرا چند میلیون نفر مشمول و مستحقق سهام عدالت پس از سالها همچنان باید منتظر دریافت این نوع سهام باشند و دولت نیز نسبت به این موضوع بی توجه است. توجه به موضوعی که زمانی مشمولان سهام عدالتی که تا کنون به این سهام دست نیافته اند می بیند از لحاظ مالی و معیشتی نسبت به دریافت کنندگان سهام عدالت وضعیت ضعیف تری دارند، بی عدالتی و سهل انگاری دولت را در این زمینه احساس می کنند.
لطفی با بیان اینکه اگر طرح سهام عدالت خالی از ابهام و اشکال نیست چرا تا کنون وزرای اقتصاد در طول این چندین سال گزارشی از عملکرد خود در این بخش را به مجلس ارایه نکرده اند گفت: بنده ۷ سال است به عنوان نماینده مردم در مجلس حضور دارم اما طی این مدت با وجود تاکید فراوان نمایندگان مجلس بر شفاف سازی طرح سهام عدالت، تعیین و تکلیف جاماندگان و نیز نحوه پوشش درست و به حق افراد مشمول در این طرح اما کسی پاسخگوی دقیق آن نیست.
وقتی یک طرح دارای ساختاری غلط و ناکارآمد است و مدیران جزیره ای دارد، نمی شود به صراحت گفت؛ آن طرح به درستی و بدون مشکل به سرانجام برسد. آن هم طرح بزرگی چون سهام عدالت که مشمولان آن نتوانسته اند از مزایای چنین طرحی به درستی برخوردار شوند و خواهان رسیدگی جدی به حقوق خود هستند
طرحی که منابع و مصارف نامشخص دارد!
لطفی با بیان اینکه طرح سهام عدالت جزو آن دسته از لوایحی است که پر از ابهام و برخوردار از ناکارآمدی مدیریتی است، گفت: آرزوی مجلس نشینان این است که یک روز متولی مشخصی برای طرح سهام عدالت که پاسخگوی ناکارآمدی ها و تضیعع حقوق مشمولان این طرح تعیین شود تا آنها بدانند منابع چنین طرحی به چه شکل تامین و تراز مالی شرکتهای این طرح چگونه است. به هر حال وقتی یک طرح دارای ساختاری غلط و ناکارآمد است و مدیران جزیره ای دارد، نمی شود به صراحت گفت؛ آن طرح به درستی و بدون مشکل به سرانجام برسد. آن هم طرح بزرگی که مشمولان آن نتوانسته اند از مزایای چنین طرحی برخوردار شوند و از دولت و نمایندگان مجلس خواهان رسیدگی جدی هستند.
بنا به این گزارش، البته مدت هاست که دولت قصد دارد جاماندگان طرح سهام عدالت و مشمولان واقعی آن را که قبلا ثبت نام کرده اند تحت پوشش قرار دهد، اما آنطور که مشاهده می شود کارها در این زمینه به خوبی و درستی پیش نمی رود. این در حالی است که اخیرا وزیر اقتصاد اعلام کرده است؛ سازمان خصوصیسازی مکلف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکتهای قابل واگذاری نسبت به تخصیص سهام به افراد فاقد سهام عدالت که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفته اند؛ اقدام کند.
معلوم نیست که آیا همه مشمولان تحت پوشش این طرح قرار می گیرند یا فقط افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی؟/ ایسکانیوز
دیدگاه تان را بنویسید