کدام کشور بالاترین نرخ تورم را دارد؟
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف برآوردها از وضعیت فعلی و پیشبینی سالهای آینده اقتصاد جهانی پرداخته است.
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف برآوردها از وضعیت فعلی و پیشبینی سالهای آینده اقتصاد جهانی پرداخته است.
برآوردهای بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نشان میدهد که رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ چندان قابل قبول نخواهد بود اما در سال ۲۰۲۴ قدری آمارها بهتر میشود.
برآورد صندوق بین المللی پول حاکی از آن است که رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۳، ۵.۲ و در سال ۲۰۲۴ ۴.۵ درصدی خواهد بود. در همین دوره اروپا رشد ۰.۷ درصدی و سپس رشد ۱.۶ درصدی را تجربه میکند.
بانک جهانی نیز پیشبینی کرده که رشد اقتصادی اروپا در سال جاری حدودا صفر درصد باشد اما در ۲۰۲۴ به میانگین ۱.۶ درصد برسد. این نهاد پیشبینی کرده که رشد اقتصادی چین و آمریکا نیز در سال آینده میلادی بیشتر خواهد شد.
رشد اقتصادی در میان کشورهای منتخب منطقه نیز متفاوت است. برآوردها حاکی از آن است که رشد اقتصاد روسیه در سال جاری منفی ۳.۳ درصدی خواهد بود، هرچند این کشور در سال آینده رشد مثبت ۱.۶ را ثبت خواهد کرد. در میان دیگر کشورها، مصر با رشد بیش از ۴.۵ درصدی بهترین وضعیت را دارد و پس از آن پاکستان و عربستان سعودی قرار میگیرند. همچنین برآوردها حاکی از آن است که ایران در این دو سال رشد میانگین دو درصدی مثبت را ثبت خواهد کرد.
برآوردها از وضعیت تورم در کشورهای مختلف جهان نشان از فاصله قابل توجه میان دو گروه دارد. طبق آمارهای رسمی، در حال حاضر حدود ۳۹ کشور جهان تورم کمتر از پنج درصد دارند، ۹۶ کشور تورمی بین پنج تا ۱۰ درصد را ثبت کردهاند، تورم ۴۱ کشور بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده، هشت کشور تورم بین ۲۰ تا ۴۰ درصد دارند و ۹ کشور نیز تورمشان بیش از ۴۰ درصد بوده است.
طبق ارزیابیهای انجام شده، زیمباوه با تورم ۲۸۵ درصدی، در حال حاضر بالاترین میزان تورم در میان تمام کشورهای جهان را ثبت کرده است. پس از آن ونزوئلا با ۲۱۰، سودان با ۱۵۵ و ترکیه با ۷۳ درصد قرار دارند. تورم در آرژانتین نیز ۷۲، در ایران ۴۹، در سریلانکا و سورینام ۴۸، در یمن ۴۴ و در اتیوپی ۳۴ درصد بوده است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید