سورپرایز سایپا برای دهه فجر | رونمایی پی90 خودرو جدید سایپا | برادر ال 90 به بازار آمد + عکس و مشخصات فنی
مدیرعامل سایپا با اشاره به تولید ۵۰ دستگاه پی ۹۰، از رونمایی از نخستین نمونه این خودرو در دهه فجر امسال در شرکت پارس خودرو خبر داد و گفت: تا پایان سال ۱۰۰ دستگاه از این خودرو تولید خواهد شد.
محمدعلی تیموری در نشست «رفع موانع و بررسی راه های توسعه صادرات صنعت خودرو و قطعه سازی به روسیه» با بیان اینکه بازار این کشور برای ما بسیار مهم است، افزود: یکی از اشتراکات خودروسازی دو کشور، تولید خودروی ال90 است که این پروژه هم در ایران و هم روسیه قابل احیا است.
وی گفت: امروز زنجیره تامین قطعه سازی که زمانی در پروژه ال90 فعال بود، قراردادش با پروژه پی90 نهایی شده است.
مدیرعامل سایپا، افزود: مشکل تولید ال90 در ایران قوای محرکه آن بود که استاندارد یورو4 داشت و امروز به یورو5 ارتقا یافته است که می تواند برای بازار روسیه نیز بسیار مناسب باشد و مقرر است در مدرن ترین خط موتورسازی کشور که مشترک بین سایپا و شرکت رنو بود، تولید شود.
وی با اشاره به تولید 50 دستگاه پی 90، از رونمایی از نخستین نمونه این خودرو در دهه فجر امسال در شرکت پارس خودرو خبر داد و خاطرنشان کرد: تا پایان سال 100 دستگاه از این خودرو تولید خواهد شد و تولید آن را در سال آینده به روزانه 100 دستگاه خواهیم رساند.
مدیرعامل سایپا گفت: اکنون قراردادهای تریم داخلی، تریم بیرونی، موتورسازی، اکسل و گیربکس این پروژه با زنجیره تامین داخلی منعقد شده است.
وی ادامه داد: اکنون محصولات کوئیک و ساینا روی پلتفرم ایکس 200 سایپا تولید می شود و خرداد، تیر و شهریورماه 1402 به ترتیب خودروهای اطلس، سهند و وانت جدید سایپا که روی این پلتفرم توسعه یافته اند، وارد بازار خواهند شد، اما پس از آن دیگر برنامه توسعه ای روی این پلتفرم نخواهیم داشت.
تیموری گفت: پلتفرمی که جایگزین پلتفرم ایکس 200 می شود، پی 90 خواهد بود که استاندارد سه ستاره اروپا و استانداردهای 85 گانه کشورمان را پاس خواهد کرد.
بررسی سایپا کادیلا تندر P90 ایرانی
تندر 90 ایرانی با نام داخلی سایپا P90 شناخته میشود. این پروژه در حال پیشرفت است و طبق گزارشات، نام سایپا کادیلا برای آن درنظر گرفته شده و اواخر سال آینده عرضه خواهد شد.
تصاویری از مراسم داخلی سایپا منتشر شده که نشان میدهد سایپا کادیلا به پیشرانه ME16 مجهز خواهد شد. این پیشرانه محصول جدید مگاموتور است و در نمایشگاه قطعات خودرو 1401 نیز معرفی شده بود. موتور ME16 در واقع همان موتور TU5 پلاس است که در برخی بخشها، تفاوتهایی در قطعات دارد و همین باعث شده تا ME16 بیشتر از تیوفایو پلاس به نمونه فرانسوی، نزدیک باشد.
این پیشرانه 1.6 لیتری چهار سلیندر 16 سوپاپ میتواند حداکثر 110 اسببخار قدرت و 147 نیوتنمتر گشتاور تولید کند. این موتور سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها یا همان VVT را نیز دارد و قدرت از آن از طریق جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل میشود. لازم به ذکر است که قبلا اعلام شده بود که تندر 90 ایرانی با پیشرانه شاهین به بازار میآید. اما اطلاعات جدید نشان میدهند که این محصول بهروزتر خواهد بود.
تاریخ عرضه سایپا کادیلا در تصویر منتشر شده، 30 دیماه 1402 است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که این محصول آخرین مراحل آمادهسازی خود را پشتسر میگذارد. شنیدهها حاکی از آن است که نمونه نهایی این خودرو در مرکز تحقیقات سایپا آماده شده و حتی استانداردسازیهای این خودرو هم کاملا انجام شده است. تریم داخلی آن به کلی از رنو ساندرو گرفته شده، اما در بخش فرمان، مولتیمدیا و جلوآمپر، طراحی جدید سایپا وجود دارد.
افتتاح خط تولید P90 در بهمن ماه
دی 1401: آقای تیموری، مدیرعامل شرکت سایپا، اعلام کرد که خط تولید محصول P90 این شرکت در ماه بهمن افتتاح خواهد شد. وی افزود خط تولید موتور ME۱۶ این خودرو در مگاموتور در حال راهاندازی است و اولین نمونههای آن تولید شده و بازار هدف این خودرو کشور روسیه است.
بر اساس گفتههای آقای تیموری، برنامه امسال سایپا تولید ۶۵۰هزار دستگاه خودرو است که ۱۰هزار دستگاه صادرات محصول تعهد وجود دارد و ۱۰۰ هزار خودرو نیز وارداتی و مونتاژی خواهد بود. حدود ۵۴۰ هزار دستگاه نیز تولید داخل است و در حوزه تولید داخلی تمام فرآیندها در حال اجراست. در دنیا توسعه قطعهسازی بر توسعه خودروسازی مقدم است و تا توسعه قطعهسازی اتفاق نیفتد، صنعت خودروسازی رشد نمیکند. با توجه به اینکه ۶ شرکت خودروساز در گروه سایپا فعال هستند، تلاش است تا ظرفیت این سایتهای تولیدی را که سال گذشته ۲۵ درصد فعال بوده، امسال به ظرفیت ۵۰ درصد برسند و برای رسیدن به ۸۰ درصد ظرفیت برنامهریزی شده است. تا هفته گذشته حدود ۴۰۰ هزار خودرو تحویل مشتریان شده و تعهدات معوق زیر هزار دستگاه است. برای تنظیم بازار تولید امسال ۹۲ هزار دستگاه بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته بوده است.
وی همچنین افزود بازارهای صادراتی امسال گروه سایپا کشورهای عراق و ونزوئلا هستند که اولین محمولهها به این دو کشور ارسال شده است. هزار دستگاه خودرو به عراق به صورت CKD ارسال شده و به ونزوئلا نیز پک اول هزار دستگاهی ارسال شده و پک دوم دوهزاردستگاهی در مرحله آمادهسازی است. اکنون هر زمان در سامانه سایپا بر اساس مجوزهای تولید، فروش محصول اعلام شود مردم میتوانند همه خودروها را ثبتنام کنند. با توجه به اینکه امسال قیمت دستمزدها نزدیک به ۵۷ درصد، ترخیص قطعات و خودروها از نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی افزایش و قیمت مواد اولیه هم رشد چشمگیری داشته، ولی نرخ محصولات هیچگونه افزایشی نداشته و قیمت تمام خودروهای سایپا بر اساس قیمتگذاری سال گذشته بوده است.
تولید موتور و گیربکس P90 در مگاموتور
آذر 1401: مجتبی احمدیراد، مدیر پروژه توسعه، تامین و تکوین قوای محرکه P90، درباره این پروژه توضیحاتی را ارائه داد و گفت که منطبق بر استانداردهای تعریفشده آغاز شد.
طبق گفتههای وی، هدف در این پروژه، وابستگی حداقلی به واردات است. به همین خاطر مقرر شده تا از موتور ME16 و گیربکس 5F18PE (گیربکس استفاده شده در خودرو شاهین با تغییرات ناشی از شرایط جانمایی در خودرو P90) استفاده شود. در حال حاضر مراحل ساخت داخل و راهاندازی خط مونتاژ موتور ME16 در مگاموتور در حال انجام است و در خصوص گیربکس 5F18PE، پیگیری برای ساخت قالب قطعات تغییریافته در حال پیگیری است. در حوزه قطعات اکسل و ترمز نیز به دلیل جدید بودن طرح و لزوم انجام فعالیتهای گسترده و متنوع در این حوزه، از طریق همکاری با شرکتهای مطرح داخلی در حوزه ساخت قالب، مجموعهسازی و ایجاد زنجیره تامین قطعات ترمزی عقب و جلو، پوسته اکسل عقب و ساب فریم با همکاری واحد تامین مگاموتور اقدامات وسیعی آغاز شده است.
آقای احمدیراد، وابستگی خارجی حداقلی در تولید، ایجاد یک پلتفرم و محصول جدید در گروه سایپا، جذب سرمایهگذاری و امکان توسعه محصولات را از دستاوردهای این پروژه بهشمار آورد که با تکیه بر توان تجهیزاتی و نیروی انسانی در داخل کشور در حال انجام است.
وی افزود که پروژه از مهرماه سال ۹۹ آغاز شده و بنا بر تغییراتی که در تعریف قوای محرکه این پروژه صورت پذیرفت، از ابتدای سال جاری با تعاریف جدید، به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت و با توجه به گستردگی این پروژه، شرکتهای پارس خودرو، سازه گستر، مرکز تحقیقات و نوآوری و همچنین قالبهای صنعتی سایپا، در پروژه مشارکت دارند و امید میرود که با همکاری همه، این محصول تا پایان سال 1402 به تولید انبوه برسد.
دیدگاه تان را بنویسید