وزیر ارتباطات: ظرفیت اینترنت بین‌الملل ۳ برابر نیاز کاربران است

کد خبر: 1196576

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت اینترنت بین‌الملل کشور، ۳ برابر نیاز کاربران است، اعلام کرد: در همین ماه (دی ماه) سرویسی با کیفیت مناسب‌تر برای برنامه‌نویسان معرفی خواهد شد.

وزیر ارتباطات: ظرفیت اینترنت بین‌الملل ۳ برابر نیاز کاربران است

«عیسی زارع‌پور» در پاسخ به سؤالات مطرح شده درباره سرعت اینترنت که منجر به کُندی یا اختلال در سامانه‌های بومی و دانشگاهی شده بود، به خبرنگار ایرنا گفت: گزارشی از کُندی یا اختلال در سامانه‌های بومی و دانشگاهی در کشور وجود ندارد. ضمن اینکه با اقدامات زیرساختی ویژه‌ای که در چند ماه اخیر صورت گرفته، زیرساخت‌های کشور ارتقا پیدا کرده‌اند و آمادگی مدیریت ترافیک‌های داخلی چند برابری را دارد.

وی افزود: در زمان پخش بازی‌های جام جهانی ترافیک تولید و مصرف شده در شبکه داخلی کشور سه برابر گذشته شد و کیفیت سرویس‌های پخش زنده فوتبال با وجود این حجم از ترافیک نیز دچار اختلال نشد. در حوزه اینترنت بین‌الملل نیز هم اکنون بیش از ۳ برابر نیاز کاربران ظرفیت وجود دارد. نکته مهمی که قبلاً هم به آن اشاره شده، نقش روشن بودن فیلترشکن‌ها در ایجاد اختلال و کُندی است که به تجربه کاربری نامناسب کاربران منجر می‌شود.

وزیر ارتباطات درباره اختلالی که در حاشیه جلسه هیئت دولت به آن اشاره شد، افزود: اختلال اشاره شده ناشی از مشکل یکی از اپراتورها بود که با کمک وزارت ارتباطات رفع شد.

ظرفیت شبکه کشور بیش از نیاز سرویس‌های داخلی است

زارع‌پور با تأکید بر این‌که ظرفیت شبکه کشور بیش از نیاز سرویس‌های داخلی است و به‌اندازه کافی وجود دارد، تصریح کرد: آنلاین شدن مدارس و دانشگاه‌ها تأثیری در ایجاد اشباع در شبکه ندارد.

وی درباره انتقادی که کارشناسان به استناد به سایت «اسپیدتست» برای ارتقا سرعت اینترنت دارند، تاکید کرد: در خصوص سایت اسپیدتست، نکته اول که باید به آن توجه کرد، این است که برخلاف گفته‌ها این سایت فقط ترافیک داخل کشور را رصد نمی‌کند و تنها ۱۰ سرور از صدها سرور تست موجود در این سایت داخلی است و کاربران می‌توان به راحتی از طریق همین سایت سرور مقصد را تغییر دهند و یکی از صدها سرور خارجی را انتخاب کنند.

وزیر ارتباطات ادامه داد: نکته دوم آنکه دلیل کاهش ۲ پله‌ای اخیر ناشی از رشد بسیار بالای ۲۴ پله‌ای در ۳ ماه گذشته به دلیل کاهش مصرف پهنای باند بین‌الملل در زمان اغتشاشات بوده و طبیعتاً با افزایش مصرف ترافیک بین‌الملل پس از پایان ناآرامی‌ها، ممکن است این رتبه نیز دچار کاهش شود.

مدتی قبل نامه‌ای از سوی شاپرک منتشر شد که از سامانه‌های پرداخت خواسته بود CDNهای (شبکه توزیع محتوا) خود را به داخل ایران بیاورند، این مسئله این شایعه را رقم زد که اینترنت قرار است قطع شود، زارع‌پور در این باره گفت: دلیل نامه‌ شاپرک به خاطر تحریم‌هاست. در ماه‌های اخیر شاهد تحریم دامنه‌های دات‌کام «ابرآروان» و حتی برخی خبرگزاری‌ها بودیم که باعث ایجاد اختلال در سرویس‌های استفاده کننده از ابر آروان شده بود.

وی تأکید کرد: اقدام شاپرک پیش‌دستانه و باهدف جلوگیری از ایجاد مشکل مشابه به‌ویژه در عملکرد سامانه‌های پرداخت که زندگی روزانه‌ میلیون‌ها کاربر به آن وابسته است بود؛ بنابراین اصل کار درست است؛ البته پروژه‌ DNS ملی که جزئی از شبکه ملی اطلاعات است و تا آخر سال به‌صورت کامل مورد استفاده خواهد بود، تأثیر این‌گونه تحریم‌ها در خدمات داخل کشور را به حداقل خواهد رساند.

وزیر ارتباطات درباره کاهش پینگ در بازی‌های رایانه‌ای خاطرنشان کرد: به‌زودی در خصوص سازوکار کاهش پینگ جزئیاتی را مطرح می‌کنیم؛ اما این کار از طریق CDN کردن محتوای بازی‌ها در داخل کشور صورت گرفته و سرعت دریافت محتوای بازی‌ها تا یک‌چهارم کاهش خواهد یافت.

زارع‌پور با بیان اینکه حملات سایبری که در مدت اخیر صورت گرفته ارتباطی با محدودیت‌های اعمال‌شده بر بستر اینترنت ندارد، گفت: مشکلی که اکنون وجود دارد، دسترسی برخی از کاربران مخصوصاً برنامه‌نویسان و کاربران حرفه‌ای به سایت‌ها و سرویس‌هایی است که به دلایل مختلف ایران را تحریم‌ کرده‌اند. تا پیش از این، کاربران از طریق VPN به چنین سایت‌ها و سرویس‌هایی دسترسی داشتند.

وی تاکید کرد: برای حل مشکل این دسته از کاربران هم در وزارت ارتباطات و هم در بخش خصوصی سرویس‌هایی ارائه شده و هم اکنون دسترسی به بسیاری از سایت‌های تحریمی بدون نیاز به فیلترشکن امکان‌پذیر است. با این‌ وجود در همین ماه (دی ماه ۱۴۰۱) سرویسی باکیفیت مناسب‌تر برای این دسته کاربران معرفی خواهد شد. این موضوعات ارتباطی به حملات و اتک‌ها ندارد.

ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت